Wednesday, December 30, 2009

tahun 2009

salam tahun 2009 :)
hurm tahun nie dah nk habis pn...
apa yang i ingtkan ialah brape byk masa lew yang ak dah tak menfaat kan..
terbuang mcm tuh jew..
so tahun 2010 yang akan menjelma nie akan i akan manfaat kan setiap detik saat yang berlalu oke...
pejam celik..pejam celik umo i pn dah makin matang..
byk bnda yang i perlu perbaiki lg..
dan cbe jadi yang terbaik...
lagi satu i ingt tahun 09 adalah tahun yang terbest skali..
tapi sbrnanyer tak lah..
cz nak akhir2 nie byk plak nasib yang menimpa..
cth nyer : hp i ilang waktu blk KL hari tuh
: ttba tgn tumbuh bintik merah ialah sbb jadi ttba cz sblum nie tak pernah kne arleoke..
ttba skang dah muncul plak..
ntah pape ntah..
hurm seminggu ganti secatry dakt mercu..
i ska kan kerja nyer..
tp i tak ska kat sni i sowg oke..
td pn lunch kat macd melayan perasaan oke..
sorg2 tau..sok cti cz nak anta wahidah gi orentasi..
wahidah adq i yang bongsu skali..dia pn dah naik ting 1 dah..
uishh terasa tua ar plak..
waktu kat kmpg i gi jalan2 kat pekan..
dgn wahidah n rara n sppu i teha..
jgn terkejut wlpn i yang paling tua eh silap yang paling dewasa tp i yang paling pendek skali..
mcm mna la tuh...
ntah la dah biasa jadi org pendek kot..
hahahahaha..
waktu blk shopping i naik teksi blk turun dari teksi sume org kmpg pandang..
dan tengok jew kteorg..
mule2 i ingt i jew kot yang perasan tp skali lan ckp...
amboi glamer nyer kte..
sume org pandang kte..
tau tak pew..
tak pham lew knapew dierorg pandang..
nak kata i seksi siap pkai tudung lagi..
nk kata i cantik badan dah demok2 nie..
ntah apa lew yang dieorg pandang..
oke lah tak bleh nk update lame2 cz nk smbg teja blk..
selamat tahun baru sume :)
dadadadadad

Thursday, December 24, 2009

Nine words women use

salam :)
nie untk guy yang kat luar sne tp klo dia gay tak berminat kot nk bce
hehehehehehe..
harap dapat membantu la para lelaki yang di luar sne tuh..
1.) Fine : This is the word women use to end an argument when they areright and you need to shut up.
2.) Five Minutes : If she is getting dressed, this means a half an hour.Five minutes is only five minutes if you have just been given five moreminutes to watch the game before helping around the house.
3.) Nothing : This is the calm before the storm. This means something,and you should be on your toes. Arguments that begin with nothingusually end in fine.
4.) Go Ahead : This is a dare, not permission. Don't Do It!
5.) Loud Sigh : This is actually a word, but is a non-verbal statementoften misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are anidiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguingwith you about nothing. (Refer back to #3 for the meaning of nothing.)6.) That's Okay : This is one of the most dangerous statements a womancan make to a man. That's okay means she wants to think long and hardbefore deciding how and when you will pay for your mistake.
7.) Thanks : A woman is thanking you, do not question, or Faint. Just sayyou're welcome.
8.) Whatever : Is a women's way of saying F@!K YOU!
9.) Don't worry about it, I'll do it: Another dangerous statement, meaningthis is something that a woman has told a man to do several times, butis now doing it herself. This will later result in a man asking 'What'swrong?' For the woman's response refer to #3.Then you RUN!Send this to the men you know, to warn them about arguments they canavoid if they remember the terminology.


dan bg i bnda dkt atas nie btol cz itu la apa yg i ckp dan wat..
alangkah bagusnyer klo encik Abon dan paham..
maybe kteorg tak byk mslh punyer..

korg ni mogok kew apa nie???

salam...
ish i bengang sungguh lew..
cz kat umah i dah ada bnda yang mogok besar-besaran oke???
ye la mana tak nyer.
tv pn rosak..
PC pn rosak
mesin basuh pn rosak
paip singki plak ttba bleh tercabut..
eh hujung tahun plak hampa sume nk mogok ka..
so kteorg repair bnda yang paling penting dan kne repair one by one..
paip-DONE= rosak jew abh trus cll plumber suruh repair..
tv-DONE= br jer hbs repair smlm..so i ,umi dgn yika bantai tgk tv smpi kol 1 pg..hahahaha
PC-NEXT WEEK DONE=oke pc smpi next week dan umi akan langsaikan hutang2 streamx...
so pasni i dah bleh berjoli-joli layan farm dkt face book..
mesin basuh tak tahap kritikal so ditangguh kan dlu..
maybe after kterorg blk dr kmpg..
yes this night bas kol 9.00PM
cz nk amik rara dgn widah dr kmpg..
tp bj tak siap satu apa lg..
tawakal jew la tak tau sempat or tak..
rasa mls nk blk kmpg..
cz i kne mengadap sorg mak cik yang mulut puaka..
but never mind i miss my atuk
i dah tau nk bg hadiah apa untuk rara..
maybe rantai..
tak sempat nk cri lg...
next week plak i akan ganti secretary ofis kat mercu..
rasa malas nyer..
tak pew la maybe i ptut blaja bnda baru..

Wednesday, December 23, 2009

stress dan melepaskan stress

salam :)
hidup kte nie takkan lari dr keadaan stress,tertekan tension dan sbg nyer la..
tak kira apa mslah lah berkaitan dgn bf/gf dgn kerja kew..
dgn apa sje yang meliputi aspek kehidupan..
tipu la kalo ada org ckp sepanjang hidup tak pernah nk stress meh jumpa i..
i nk gomoi2 pipi tuh..
hehehehehehe
maybe dierorg tak rsa stress sbb dierorg bijak nk mengatasi mslh tuh..
tp i rasa la kan ssh jew nk cri manusia mcm nie..
i rasa jgak sume org pernah stress jew..
dan i rasa jgak kte semua ada cara sendiri untuk melepas stress nie..
sesetengah org kalo stress dierorg akan makan byk la..
setengah org plak gi shopping sne sni untuk wat hati hepi..
dan ada plak tuh menagis2 pastuh tdo la..
dan ada gak melalui penulisan...
contoh nyer i yang slalo melepaskan kemarahan dkt blog nih ha..
yang penting jgn la kte nk wat bnda2 yang memudarat kan cth nyer amik dadah lew..
lg pn dadah nie sementara jew yang akan hilang stress..
dan menyakitkan badan lg ada lew..
apa yang i senaraikan dkt atas tuh la bnda yang i slalo wat klo stress..
tp melalui pernulisan jew i rasa yang tak bg apa2 effect..
ye la kalo mkn byk tentu2 berat i naik..
hehehehehehe...
klo shopping tentu2 cpat jer duit terbang sne sni..
tak ksah la apa cara untuk kte melepas kan stress jgn la cuba
wat bnda yang tak sptut nyer..
mcm bunuh diri la apa ar..
yang penting berdoa cz allah maha mendengar..

bile cik nono dah kawin dan jadi pn nono

salam :)
pn nono adalah bear peneman tdo i selain 2 biji bantal busuk :)
cik nono eh silap pn nono adalah bear yang telah diberikan oleh rara besday i hari tuh..
dan mmg tak dew org bg i bear lg sblum nie..
so gile i melompat ble dapat pn nono nie..
dan nama kan cik nono la..
tp skang ble i kne pggl pn nono cz sejak kadatangan encik bobon
dieorg nekad nk kawin
so i sbg tok kadi eh silap lg nek kadi nikah kan la mereka..
encik bobon adalah hadiah yang br di bg encik abon..
waktu jalan2 dkt time square..
time i ngah nk cucuk duit dia menghilang dekat mana ntah..
i berdiri wat muka sedih tkut2 encik abon tggl i cz hand bag sume kat dia..
skali encik dtg wat muka selamba i plak rasa mcm nk lepuk2 jew punggung dia..
geram btol..
ble dah blk smpi lif..
knape beg i kembung sgt nie..
nie mesti encik abon letak sampah dlm nie (yela cz dia slaloo mengusik i )
letak mcm2 kat dalam hand bag i..
beruk pn pernah tau..
hahahahahhaaha..
dah smpi umah taaaddaaaa
bear kaler pink..
sob...sob...sob
terharu oke :)
so i harap encik bobon dan puan nono akan bhagia hingga ke anak cucu..

pelamin dieorg i wat ringkas2 jew hehehehehe..
pn nono pkai dress polka dot dgn reben dkt telinga..
encik bobon plak i bg reben dkt leher jew..

p/s : i tak tau la lately nie asyik nk emo sne sni tak pn mrh sne sni...hormon ape ntah yang ngah bergolak dkt dalam badan i nie..


Tuesday, December 22, 2009

Selamat Hari Jadi :)


hepy besday to my sis

Siti Nur Raihanah bt Abd Rahim..

aka

rara..

may good bless u :)

sudah besar harap perangai pn makin matang jgak..

doakan terbaik untuk kehidupan kamo..

p/s : skang dia dekat kmpg...bile blk KL nnt mesti tuntut hadiah dari kakak2 beliau..

Monday, December 21, 2009

ak benci


sumpah ak benci bile ada manusia yang berat sebelah..

ak mmg benci..

meluap2 jew ak rasa..

mcm nk hambur jew sume org..

ko mmg tak adil!!!

aaaarrrrgggghhhh!!!!

sudah la!...

Wednesday, December 16, 2009

bile i cuti :)

ini la kalo cti ini la kerja melantakan tdo jew la
hahahahahahaha
(^_^)
peduli apa yang penting yang penting
sye nur sakinah
hepi sudah lah
hahahahahahaha...

*************************************************************************************

bile i cti 3 hari lepas..

malam sabtuh lepak dgn monkey, yika,abg agon dgn encik abon..

kteorg lepak sambil gelak2 byk bnda..

ahad plak sppu i dari kedah dtg so i dan yika bwk dierorg gi karnival cuti skola..

mcm busan jew..

hehehehehe

cz die sesuai untuk bebudak la..

so kteorg gi time squre jejalan dgn dan i ble selipar baru..

dan mkn Macd sne..

blk plak i lepak dkt titiwangsa dgn encik Abon..sambil mkn rojak dan minum cendol..

uishh nalarekek!!!

hahahahaha..

isnin i melantakan tdo jew..

selasa plak dah bgn pg siap gi pasar lg tau..

i rasa mcm suri rumah plak...

(amboi gatal sungguh cik nur sakinah nie)

hehehehehe..

so gi melawat adq2 tiri i siap bwk kan breakfast lg..

dah blk tuh bce majalah dan melantakan tdo jew..

hehehehehehe...

dan hari nie i dah start teja mcm biasa..

sok pn kne teja jgak..

tp jumaat cti lg..

hoyeh!!!!

i dgn Encik Abon plan mau gi tgk wayang jumaat nie..

ctew apa yerk yang terbaru nih????

ntah la tgk apa yang menarik sudah :)





p/s : i tak fake nk letak gambar yang cun2 jew..ini lah gamba huduh i sila lah enjoy..hahahah

terima kasih sgt2 Encik Abon sgt2 terima kasih :)

salam :)

entry ni khas untuk Encik Abon..
terima kasih cz terima yunk seadanye..
jge owg penuhi kehendak yunk yang kadang2 merapu2 nie..
dan terima kasih untuk segala nya..
terima kasih untuk kasih sayang dan terima kasih untuk kegemberiaan yang telah diberi kan
alhamdulilah ya allah kau pertemukan kami..
dan akhir sekali mintak maaf atas segala perbuatan owg yang melukakan hati encik Abon..



terima kasih untuk dibawah nie :)



dan untuk di bawah nie jgak :)
p/s : la coklat dia yang melimpah ruah tuh...meleleh air liur tau..

Friday, December 11, 2009

dimana kaca yg bersepihan?biar aku pijakkan
dimana taufan yg bertiupan?
biar aku tadahkan
kerna semua sudah tiada ertinya

tentang cinta sudah tiada mkna
tntang kita elok dilupakan semua
haaaaa…
dimana laut yg brgelora?

kan kuredah semua dmana letaknya cinta kita?kan kupijak semua
kerna semua sudah tiada ertinya tentang

cinta sudah tiada maknanya
tentang kita elok dlupakan semua


sye larikan diri dari awak wat kali ke 2
sye mintak maaf sgt..
sye syg kan persahabtan kte..
tp sye lg syg kan Encik Abon..
sye tau awak kecewa kali ke 2..
sye selesa kwn dgn awak..
tp ntah la???
lagu nie untuk awak..
dan lagu nie awak nyanyi untuk sye hari tuh..
sye pham mksd nya..
maybe awk tak ptut msj sye blk..
wlpn jauh sye still mendoakan terbaik dalam kehidupan awak..
dan wlpn sye teringat kan awak
dan rindu untuk lepak2 dgn awk..
tp skang dh tak bleh ..
cz sumenye dah tak mcm dlu..
sye harap awk tak lupa janji nk cipta lagu untk sye..
tp munking sye takkan dapat dgr..
awk jge dri leklok..
wlpn ttg kte dh tak ada erti nyer..
sye harap awk tak lupa ttg kenagan kte..
thankz 4 everything

encik google :)

salam :)
ble i google nama i siti nur sakinah..
tadaa skali ada gamba i tak pkai tudung???
gamba tuh i letak time i pkai tudung on and off..
so i letak la gamba tuh..
dan itu adalah my first entry waktu start berbelog..
ble i pikir2 i kne tukar gambar tuh dan letak gambar i pkai tudung..
cz confrim2 dah brape ramai lelaki tgk aurat i..
dan i pn edit my first entry letak gamba baru..



tadaaa!!!
nah amik nie la gamba yang baru i letak..
tak nampak aurat kan..
dan gamba lama tuh i dah tak letak..
wat koleksi jew..
dan ini ajew yang nk di pot pet kan..
dadadadad :)

Thursday, December 10, 2009

i lapar dan i rindukan nya

i rasa lapar sgt2 nie
sementara nk tggu lunch kol 1
perut i kat dalam dah karoke lagu dangdut dah..
ttba i rindu nk mkn sesuatu yang i takkan dapat..
takkan dapat smpi waktu yang tak pasti
ye i takkan dapat makan bnda nie
sbb bnda nie tak wujud dkt malaysia pn
wlpn dlu ia berlambak di malaysia
dan mknan fav i
tp skang dah tak ada
i kne tggu di blk tp bila???
dah hampir setahun i tggu tp tak ada
i rindukan sos dia yang lazat tuh..
nyam2
nalarekek beb!!!



u tgk patties dia tuh..
mengancam tau!!!
klo tak dapat mkn tp cuci mata pn jadi la labu
ini la bnda yang i rindu2 kan tuh..
kan best bnda nie dapat masuk tekak i skang nie..
sedap nyer!!!!!

Tuesday, December 8, 2009

aku dah bosan dgn ko???

ak dah bosan dgn usikan ko..
ak dah bosan dgn ejekan ko..
ak ingt senang nk bercakap dgn ko tp ko???
kutuk2 ak???
munking bg ko adalah gurauan tp bg ak????
klo dah terlampau banyak ia dah menjadi melampau..
dan bila dah jadi melampau ak dah malas nk dgr..
dan bile ak dah mlz nk dgr ckp2 ko ak jgak mlz nk bercakap dgn ko..
jgn salah kan ak kenapa ak berdiam ble bersama dgn ko..
dan ko beritahu mereka,mereka,mereka...
ttg bnda yang terlampau personal bg ak..
ak tak suka bg ak kerja is kerja cinta2 is cinta..
dan ak tak ska ko nk satukan di tempat kerja..
ko jgn masuk campur lg hal ak lg..
ak ingt ak ctew hal ak dkt ko dan sbb kte kawan tp ko???
ko lg ska canang kan pada mereka,mereka,mereka..
aaaarrrggghhh..
ak rasa tak perlu lg ckp dgn ko atas dasar kawan..
kehidupan ak rasa mcm tak menentu byk dilema yang harus ak sndri settle kan..
dan harus ak settle kan..
berdepan dgn mereka,mereka,mereka ini...


Friday, December 4, 2009

photoshoot hoyeh!!!!

salam :)
sambil i menaip dgr lagu2 zee avi..
i like it...
sok2 encik Abon nk blk dah..
gembira sgt la wei
hehehehehehehe..smlm i MC batuk2 tak baik lg.
dah seminggu nih tak baik lg nih..
ntah la????
ubt pn dah nk ke 2 botol dah..
so smlm i mkn i tdo jew la..
hari nie dah start teja dah..
so smlm i tak dew teja wat photo shoot
tangkap gamba gedik sndri..
hahahahahaha..
letak plak gamba gedik sndri kat blog
(pedulik apa ak)
hehehehehehehe..
muka i mmg makin teruk nk kne cri masker yang elok nie..

eye bag i lg truk kan????kekawan cyg u all ada petua tak???nk tanya kak yna dona lah :)
idung sme jer bulat dgn pipi..(^_^)


nah amik ko!!!!!
hahahahahaha


Tuesday, December 1, 2009

aku berbeza dari dulu...

dulo2 lpas abis skola..
i adalah manusia yang paling tak ska make up..
hand bag lg la tak dew ingin i nk pkai..
ble i teja macd i ada knal minah nie jauh berbeza dgn perangai i..
dia nie kan gojes ska paki heel dan ska pkai kalew pink..
make up la tacap sne sni..
sbb tuh rmai owg nk ngorat dia..
ckp manja2 lg tuh kan..
pernah skali i terpaksa keluar dgn dia nk wat suntikan..
klo kerja dgn bhagian permakanan kne suntik dgn suntikan typoid kot..
i gi la dgn dia janji dkt maidin dkt jalan silang tuh..
so pepagi kteorg kne pegi..
i klo pepagi tuh bukak mata mandi,trus capai t-shirt quick silver kaler coklat..
pkai jeans selipar kaler hitam tudung pn hitam..
bwk beg silang kaler itam
ada kew ciri2 feminin..
tak dew oke..
ble i jumpa jew minah nie rasa nk tergelak jew..
cz dia pkai bj kemeja kaler pink dgn seluar jeans dgn tudung pink siap berbelit-belit lg..
pkai heel dgn hand bag lg....
i pn tgk dia pastuh tgk i..
huhhh berbeza btol aku dgn minah nie..
yer i mengaku dulu i agak tomboy2 ckit..
bayang kan gi bank dgn minah nie..
i duduk mcm owg kalah judi dkt atas kerusi tuh..
kaki sblh kat atas..smpi minah nie tarik kaki i dia kta cbe duk btol2..
i pn ckp la dgh biasa nk wat mcm mna..
ble i dah kne duk counter manager bising suruh i pkai make up..
kwn baik i zul nyah nie slaloo solekn i..
pastuh manager i bising suruh i ble make up...
make up pertama i palet kaler natural jew..
dgn satu lipstik pastuh bedak syurah tuh jew la..
tp tuh dlu...
skang i reti make up dah..
siap pkai conceler lg ble perlu jew...
i dah pkai high heel tp cme do ofis jew..
i pn dah ada tabiat ska shopping sne sni..
i pn dah ska kumpul hand bag dah..
skang nie make up i dah penuh satu kotak dah smpi tak tau nk letak mana..
tp dlu wlpn i mcm tomboy ckit tp i ttp ska kalew pink oke smpi skang nih haaa...
ntah2 klo encik abon jumpa i time dulo2 dia nk kew ha dkt i?????

ntah apa la aku nie

kaki i sama jew keding dgn encik ABON tp badan i tak sme keding dgn encik abon..
hahahaha
encik abon dah pergi msuk ni br 4 hari..

br 4 hari jew beb!!!

ntah la i dah sakit2 nie..

tuh time encik abon ada i wat lmbt bls msj dia la..

klo dia ada i wat dekk jew kat dia

klo i sakit2 dia la yang akan bwk i gi klinik..

skang ble tak ada dpn mata br tau..

sweater dia pn i peluk2 pkai2..

tp mcm mna org nyer tak ada

uuuuwwwwaaaa..

i sedih tau..

ble nk hari sabtuh cpat la encik abon dari indon..

ye la encik gi bercuti dgn famili dia dkt indon..

ma dia ada ajak i tp mcm la umi i nk lpas i smpi indon tuh kan????

so i redha jew la dia pergi pn..

mesti kowg ckp mcm nie kan

"ala br gi seminggu gi sibuk2 jew kecoh la minah nie"

tak pn kowg mesti ckp mcm nie

" ala minah mcm dier jew yang ada balak"

aaaarrrrggghhhh

(peduli apa aku..)

hehehehehehehe..

encik abon tuh penting dalam hidup i dia bkn setakat driver,bodyguard,

bank berjalan i..

hahahahahaha

(teruk btol aku nie)

tak la dia la yang slaloo mengis skali dgn i tlong kesat air mata i..

gelak2 skali dgn i..

slaloo tomoi pale i ..

sokong i apa yang i nk wat..

layan i wat i rasa mcm pemaisuri..

ttba rasa sebak nk mengis plak..

sob..sob..sob..

so minggu i blk sowg2..

tak dew tmpt yang boleh i membebel mcm perempuan tua..

tak dew tmpt untk i gado2..

tp kan klo encik abon tak dew i boleh lepak dgn kwn gegirl i..

oke smlm i dah lepak dgn kak huda..

rabu i lepak dgn wendy plak..

spe lg nk penuh kan jadual semiggu i tanpa encik Abon????

oke dah habis..

(^_^)

Thursday, November 26, 2009

bos garang menakutkan

salam..
ada satu bos baru mengamuk depan i td..
i rasa terkejut oke2
ada kew nk baling black berry dkt sni..nk jew ckp mcm nie klo tak nak
bg i sudah la..
besar jew tapak tangan i menadah bnda tuh
hahahahah..
mmg dgn ura2 kta bos nie garang tp tak pernah plak i tgk dia mengamuk..
skali dia mengamuk wow mcm singa betina..
hahahahahah..
gurau2 jew oke..
dan staff yang kpas kne mrh dgn dia tuh..
jadi tak tentu arah nk naik lif pn tertekan naik padahal nk turun..
pintu kne tarik ditolak nya..
nasib baik bos i tak mcm tuh...
hehehehehehe..
bos i baik tau2..
dia tak marah klo buat silap cme dia gelak jew klo dia rasa bnda tuh buduh..
:)
cme dia kata blaja dari kesilapan jew
klo ulangi lg kne la rotan dia..
hahahahaha..
klo kne PMS dgn dia ntah la rasa mcm tak kan ada bos yang akan wat mcm dia wat PMS mcm dia wat..
bos i tak bce blog i oke..
si i bkn nk bodek2 dia..
tp mmg kenyataan dia baik..
lepas wat PMS dgn dia i jadi rasa semangat nk teja..
tp kejap jew..
i rasa kne wat PMS ari2 dgn bos i la kot..
(abis la ko nur klo wat PMS hari2 tau tak )
oke la smpi sni jew..
selamat hari raya aidil adha yerk..
ingt2 ckit pergorbanan parents yang besarkan kte nie..
sbb i ingt so this weekend blanje umi mkn pizza..
padahal smlm br mkn dgn Encik Abon..
:)


Monday, November 23, 2009

lelaki jenis apa ntah???

salam :)
cbe tgk perbualan nie
situasi time kat macd ngah teja..
brader : awk dah ada bf???sye br nk tackle nk ajak awak kuar jalan2
nur : a'ah sya dh ada bf pn..
brader : klo mcm tuh tahun depan bleh ar yerk???
nur :tahun depan sya dah nk tunang pn(ingt i tukar bf tiap tahun kew)
brader : owh ye kew ptg nie blk naik apa???
nur : naik LRT la apa lg
brader : tak pew la kte blk sme yerk..sye anta awk blk..ala rumah dkt pudu tuh satu jalan jew...
nur : tak pew la naik LRT jew lg pn sye dah biasa..
Brader : ala tak pew lew kte blk la sme2..
nur : klo bf sye tau kan tak elok..lg pn tak yah nk ssh sye rsa tak perlu pn pertolongan abg tuh..(brader nie sbrnanya dianggap mcm abg jew tp????)
Brader : eleh keret sombong ,mslhnya nur tuh br awek dia blum bini lg..
nur : tak ksah la abg klo awek abg yang kne mcm nie br padan muka abg..(trus bla)

serius i tak pham ada kenapa ada sesetengah lelaki yang still nk try atau tackle
perempuan yang dah berpunya atau yang tak single lg???
kenapa yerk???
ada alasan yang digunakan ialah "
eleh baru awek blum lg jadi isteri "
cbe klo awek kowg kne kebas mcm tuh apa ko rasa???
so jgn la suka suki jew nk rampas awek org????
lain la klo awek tuh pn mmg dh syok dkt korg tak ksah la kan..
tp pape pn kne ingat hukum karma cz sekali kte wat kat manusia lain..
mesti ada balasan nya..
tak ksah la lg 10 tahun pn...
ada penulis lirik tuutt kawin dgn artis dia..
ble dah sakit duk atas kerusi roda pastuh artis tuh tinggalkan dia???
itu la balasan cz abaikan anak bini dia waktu tgh hangat becinta dgn artis tuh????
itu kan hukum karma nama nya..
i bkn nak aibkan org tp cme nk kte berfikir dlu apa yang kte nk wat..
dan hidup nie mcm roda tak slalo ada di atas kdg dekat bwh..
tak kre besar mana pangkat kita kat dunia nie..
tp dkt akhirat kte nie sme jew..

Thursday, November 19, 2009

umi i love u so much..

SALAM :) nie kerja saper klo bkn anak2 dia punya kerja..umi i pkai shawl org muda oke..
nie time kat pudu raya umi nk blk kmpg :)

nk tau apa yang i jeles dkt umi cz muka dia licin jew mulus dan tulus..sedangkan i hanya tuhan jew la yang tau..


i pn nk gak citer pasal umi i kat sni..



nama nya HAMENAH BT YUSOF..



dan umi nie OKU..



tp i bangga dgn umi i nie..



ye la kowg bayangkan kowg tutup mata pastuh jaga baby bleh kew???



mesti la tak bleh kan tp umi bleh tau..



dia jaga i dari i kecik smpi skang dan untuk besarkan i dia tak mintak sedekah(i tak kata sedekah kerja hina)cume dia kerja mcm parents lain untuk besar kan i..



dia bg i lebih lg tau..kelas tuisyen lg..



sempurna mcm parents yang normal lain..



tp kadang2 org normal pn ada gak susah..



so i bersyukur sgt2 tau..



waktu kecik2 ada satu mamat nie pernah ejek i anak org buta..



nak tau i wat apa???



i terajang dia smpi budak tuh menangis dan i bg amaran "jgn nk ejek mak bapak aku..



klo ko nk ejek ak lnsg tak ksah klo pasal mak bapak mmg ak tak bleh tahan"



pastuh mmg tak ada satu manusia pn yang ejek parents i lg..



smpi skang pn..tuh la smpi mcm tuh skali tindakan i..



oleh krn parents i OKU i ada la kawan2 yang sama baya dan parents dieorg pn sme..



ada gak dieorg kata malu la nk jalan dgn mak bapak sendiri cz mak bapak pkai tongkat..



i tak malu bangga lg ada ar huhuhuhuhu..



siap jalan pegang tgn lg tuh tau..



cz dia yang membesar kan i wat pew nk malu..



umi i nie pkai tudung labuh tp sporting tau..sepupu i klo dia kawan dgn laki mau tak kne marah dgn parents dia..



tp umi i tak bile i ckp dgn sepupu i dia tak caya..



dan i ajak di gi dkt umi i dan i pn ckp la mcm nie "umi klo pakwe akak nk dtg raya bleh tak??"



umi plak kat"bleh tp sape pakwe kakak...dan dia pn senarai kan nama2 kwn lelaki yang i rapat..



dan time i br jew form 1..



darjah 6 i pernah tanya umi..



klo akak bercinta umi marah tak???



dan umi pn jwb ntah la kak klo nk halang bnda semulajadi tp yang penting akak kne tau bats nya oke..



dan i ingt pesan tuh smpi la skang..



huhh dan byk i membebel nie..



klo nk ctew lg smpi 10 entry pn tak habis lg..



love so much umi mmmmmuuuuuuaaaaaxxxxxxhhhhhh!!!!!!!!!



hehehehehe







semangat nk bekerja

muka tanpa mekap sumpah mcm apa jew ntah(tak smpi ati nk kutuk cz muka sndri)hahahahaha

Salam

sila senyum yerk cik nur..

oke2 i br jew wat pernilaian kerja dgn bos i..

dah setiap kali wat bnda nie i org yang pertama yang akan di panggil oleh bos.

kenapa yerk???

oke lah kat sni i bleh tau apa la kelemahan yang i boleh perbaiki..

rupa2 nya banyak lg...

yang i kne blaja..

oke2 i cbe tp bkn cbe harus cbe tau

chayok2 nur..

dan semangat kerja i mendadak skang..

setelah di beri nasihat oleh bos i..

tp???tp???

ble i ngah semangat nie sok i dah cti..

nk berehat2 kat umah..

lg pn cti i kan byk lg...

dan untuk pengetahuan semua :)

seberna nya kan i dah berniaga kecil2 kecilan kat ofis nie..

secara online i rasa blum lg kot..

oleh kerana PC kat umah i rosak..

dan stok i dah btol2 mengacam br la i jual kat blog..

hehehehehe..

oke la pape pn see u at next entry..

dadadaadadadadada

(^_^)

gile tv :)

Salam :)
dulo waktu i skola rendah i ni jenis gile tgk tv..
dan slaloo kne marah dgn umi cz keja lain tak jalan..
antara ayat umi yang i ingt smpi skang ialah
"hari nie umi taknak masak kakak makan la tv tuh"
ada lg satu ayat nie ganas ckit ar
"kakak nnt umi amik tv tuh umi lempar dr tingkat 8 nie kang"
tp i ttp je dgn perangai i..
lpas abis UPSR i abah suruh i msuk skola asrama
i gile2 membantah nk tau knape???
sbb kat hostel i tak bleh tgk tv..(truk btol pperangai ko nur)
hehehehehehe..
dan slalo tiap2 hari ahad i akan bgn lewat pastuh i akan tgk ntv 7
mcm kartun ada.
smpi tgh hari i akan melekat dkt tv..
dan i pn google gambar kartun fav i dulo2.
nie yang paling i ska skali siap ada poster cardcaptor sakura lg dekat dalam bilik
i ska dia comel sgt2..
i rasa mcm nk jadi dia tp di alam yang nyata???
bleh kew???
tentu la tak bleh..
cz kuasa2 nie syirik..
apa daa..



bkn setakat dia jew comel tp kawan2 dia pn i ska..
wahh sungguh comel!!!!!

oke2 gambar nie mmg terselah kayuan dan kecomelan beliau..




ini cerita kedua yang i ska tgk hamtaro..

sbb apa i skan cz hamtaro nie comel..
time ctew ni ngah fames i pn sibuk nk bela hamster
tp bermimpi la umi nk bg..
dan kenapa i nk sgt bela hamster cz dgn harapan hamster i akan
secomel dan sepandai hamtaro..
dan i pn nk jadi comel mcm owner hamtaro jgak si laura..




dan i pn ada hati nk bela hamster byk2 mcm nie..
tgk tuh sume pn comel sgt2..






ye la hamtaro i harap u bhagia dgn si dia dan lahir kan anak yang comel2 oke..






kartun nie bkn waktu i skola rendah tp skola menegah tau..
i ska kartun sbb i rasa funny sgt2..
dan perangai si chibi maruko nie ada ckit la perangai sama dgn i
tp mimik muka si chibi nie pn comel jgak..








dia ska pergi kedai bwk duit pastuh usha gula2 sma dgn i waktu kecil2 dulo..
i rasa nie entry i boleh pggl entry yang comel cz ada gambar comel dan juga perkataan comel yang banyak..
p/s : cik epal asyik wat entry pasal mak dia yang gojes jew..i pn nk wat la gak entry pasal umi i yang awsome tuh..hehehehehe







Friday, November 13, 2009

selamat hari jadi saya :)



selamat hari jadi yer cik siti nur sakinah :)
semoga tanggal 13
november ni adalah hari yang wat i gembira..
i tak harap banyk cme just nk org2 yang i sayang gembira..
n i would like to wish hepi besday to people who celebrate besday the same month with me..
dan termasuk kawan i..aju,ida,arm n sha..
semoga kamo2 panjang umo dan murah rezeki and
i miss u all damn much!!!
oke2 hari nie i kne senyum smpi telinga oke
big smile girl
(^_^)


Thursday, November 12, 2009

tip untuk membantu anda membentuk habit penjagaan diri yang baik

salam :)
i ngah baca majalah glam yang lama so i amik tip dkt majalah tuh la nk share dgn kengkawan kat blog nih..
"sharing is caring right"
(^_^)
1.Bertemu doktor secara teratur .jangan abaikan pemeriksaan umum anda.jika and berasa kurang c-hat ,segeralah
2. pengambilan vitamin.bertanyakan pakar kesihatan bagi saranan makanan tambahan tambahan yang mampu membantu tubuh badan berurusan dengan tekanan
3. pilih senaman yang serasi dengan anda mcm i gi gym jew..
4. lakukan secara berterusan serta teratur
5. hindari habit yang merosakan diri.some people find themselves tempted to drink ,smoker or drug to deal with stress.you have enough to dea with without worrying about a possible addiction
6. mendapat kan rehat yang cukup bakal menguat kan anda untuk berhadapan dengan perubahan hidup.jika memerlukan bantuan tidur ,berbicara lah dengan doktor anda
7. permakanan diet seimbang jangan lupa untuk makan !!!ambil makanan berbentul meal penuh .simpan sneak sihat dekat dgn diri anda minum banyak air putih atau jus buah
8. meluahkan perasaan dan emosi .jika berasa runsing atau marah cari cara terbaik untuk meluahkannya...ALLAH maha MENDENGAR.
9. tukar permandagan anda alih perabot cat bilik dengan warna terkini
10. mengamalkan kebersihan bertemu pakar gigi .change you clothes reularly.mengabaikan diri taktala diri diselubungi tekanan .mengabaikan kebersihan mampu menyebabkan penyakit fizikal juga depresi

sekian terima kasih

Wednesday, November 11, 2009

tangan gedik...

salam..
tangan nie gedik gila nk post entry jew..
pastuh kejap2 bukak tgk farm kat FB..
klo bos i tau mau tak nyer dia ketok PC nie...
hehehehehe..
rahsia kita2 jew oke...
hahahahaha
hurm oke kali nie i nk ctew pasal nama panggilan i dari kecik smpi besau
panjang(bak kata umi)



Siti Nur Sakinah Bt Abd Rahim

mksd nama i cahaya ketenangan...btol kew tenang ..ntah la..(-.-")

Kak Inah
kak inah nie adik2 i jew yang panggil tau..kre nya famili i jew ar yang panggil kak inah or kakak
a kre nya..

Kinah
oke2 waktu dlu2 zaman budak lg i tak reti nama2 glamer nie lg..so ramai kengkawan pggl kinah
tp dlu jew ar waktu dulo waktu zaman i skola rendah..skang dierorg pggl i inah dah..

Shakira..
waktu i skul SMKPP dulu skul nie byk budak cina so agak nya sorg budak nie tak reti pggl sakinah si die pggl i shakira agaknya dia tau sebut nama penyanyi shakira tuh kot..

Skin
Ble i msuk skool teknik org pggl inah mula2 jew..di sbb kan satu peristiwa tuh i di panggil skin
peristiwa tuh biarlah rahsia...dan nama tuh melekat smpi i jadi senior pn..

Nur
Nama yang i byk guna skang..nama nie ada sbb i gne..after SPM i br2 nk msuk teja macd..i pn terfikir nk bg nama apa yerk???takkan nk bg nama skin kan nnt apa plak org pikir..so i pn bg nama inah ttba manager i ckp dah byk nama na,ina,lina dan sewaktu dgn nya la..
so i pn letak nama nur cz pendek dan bermaksud cahaya..so skang i selesa org pggl i nur..

sakinah
nama nie klo org tuh br nk kenal2 dia pggl la sakinah cz tak tau lg nama panggilan i kan2

Cik Yunk
of cz la nama nie Encik Abon sowg jew yang pggl..hahahaha
(gile gedik ko nur nk gak letak kan)


Popia
oleh kerana i ska mkn popia pak su i pggl popia waktu i kecik2..dan raya hari tuh dia tgk i mkn popia dia pandang i dan pandang popia i plak tgk dia dan popia pastuh sama2 gelak2 oke..dan terus dia pggl i minah popia..heheheheh

so i bleh tau klo pggl i nur tuh kawan2 dari mana???tp klo dah lme tak dgr org pggl i skin i rasa mcm bkn nama i lg dah..hurm ntah la..pggl pape pn tak ksah tp jgn pggl bukan2 plak..dah2 cik nur oi sila la smbg kerja ko..

13 November :)


salam sayang dari nur..

:)

hurm oke2 13 november is coming of cz la my besday oke(eleh lambat lg kecoh jew minah nie)

dah mmg perangai i mcm nie mcm mana??

i bkn nya nk hadiah besar2 cme kan i nk target i tercapai..

aset mahal i bertambah..

klo nk bertambah mesti la kne usaha kan2..

yang paling penting wat umi rasa proud ada anak nama siti nur sakinah..

dan i kne matang jgn wat perangai budak2 ko tuh lg..

lg satu cik siti nur sakinah anda sila berlajar berdikari A.K.A berdiri atas kaki sendiri..

dan perbaiki kelemahan diri oke2..

pastikan impian tercapai ..

jgn asyik cepat nak putu asa jew..

20 tahun tuh dah masuk angka atau golongan untuk org dewasa tau2

heheheheeheh..

P/S : nasihat org lain dulu br diri sendiri..sekian terima kasih

Monday, November 2, 2009

tip menjadi pekerja efektif..

salam :)
oleh kerana i nie suka membaca buku2 motivasi..
so i pn ska kongsi2 dgn kwn2 kat blogger
adalah cikit2 tip menjadi pekerja efektif..
i pn ngah cuba praktikan skang nie..
Tip Menjadi Pekerja Efektif
1. fahami hasrat dan cita2 jabatan/syarikat
jika anda kurang faham mengenai hasrat dan cita2 syarikat temui ketua yang lebih kanan dalam jabatan tersebut dan bertanya kepadanya .patuhi juga arahan dan peraturan yang ditetapkan
2. Mengikut jadual kerja yang ditetapkan
setiap pekerja mempunyai jadual kerja sama ada ditentukan oleh ketua atau diri sendiri.
jadual kerja membantu anda menyelesaikan masalah anda.anda tidak perlu berpura-pura pandai untuk melakukan nya padahal hasilnya nnt begitu perlu berpura-pura
3. Berfikiran secara kritis dan positif
Fikirkan tugas yang diberi yang diberi sacara kritis tetapi membina. jika tidak mahir melakukanya berjumpa dgn ketua dan jelaskan masalah anda .
4. Hormati pandangan orang bawahan
Dalam mesyuarat terimalah pendapat orang bawahan jika pendapat tersebut dapat membantu meningkatkan kualiti dan produktiviti . apabila pandangan mereka memang tidak bernas untuk diterima tolak dengan baik bukan mempersedakan nya
5. Tidak memncari kesalahan orang lain.
Jika ditegur kerana melakukan kesilapan jangan tudingkan jari ke arah orang lain.terima teguran dengan hati terbuka dan berfikiran positif .jadikan ia panduan di masa akan datang.
6. Berkerjasama dengan pekerja lain
Bimbing dan bantu pekerja baru walaupun pihak atasan tidak mengarahkan anda berbuat begitu .hindari perasaan cemburu pabila melihat kebolehan mereka..
7. Hormati rakan sekerja
berkawanlah tidak mengira pangkat..sekiranya dia adalah ketua kte knelah hormat dia..
hehehehehe
so dah habis pn..
skang i lapa nk mkn sudah..
hehehehehe
i ska oke tgk fesyen2 muslimah ke pejabat..
(^_^)