Tuesday, December 28, 2010

Lelaki oh lelaki

salam sume readers
dah lmer aku tak update blog kan sorry la lpas nie janji akan update blog dgn sepenuh hati mcm slaloo eh..
mcm2 sbrnanyer alasan tak nak update blog sbrnanyer biasa la mula sibuk ckit dgn kerja lpas tuh bila nk start update blog malas jer rasa lagi pn tak best plak nk update blog kalo separuh hati kan :)
cerita byk cerita eh aku nk pot pet kat sni mcm2 ada hehehehe..
smlm kan aku balik kerja jalan2 dekat living cabin dekat plaza rakyat biasa la akan jalan kaki dari CM smpi lrt plaza rakyat singgah jap la kat situ bole cuci mata tgk brg2 comel kan..bila naik tgk la teddy bear comel2 jaa.sekali nampak lelaki cine hensem dari mata aku 4 trus jadi 6 hahaha..stok2 cuci mata bole la labu..sekali telefon dia berdering dia pn angkat sekali aku dgr la dia kecek kelate hehehe..aku kan ckup suka kalo org cina atau india cakap loghat kelantan ke kedah sbb rasa mcm pure melayu kot bila dgr pn mcm comel jaaaa hahahha( boleh mcm tuh) sekali maybe kawan dia tanya dia dekat mana sekali dia pggl aku adik tempat ni dekat mana aku pn cakap la bla bla bla (dalam loghat kelantan jgak ) dah aku pn org kelantan kan walaupun aku hanya lahir dekat sana tapi bole la ckit kan kecek kelanatan nie ckit2..pastuh dia pn borak2 aku oke layan jer la kan sekali ttba dia ajak aku minum??? apakah ??trus mintak nk phone apakah??? dan aku pn terus ckp dah kawin ada anak 5 lagi la apakah kan??heheheh
tapi tak pham bahasa apakah still nk kawan2 dengan aku apakah dia kecek jgn bgtau ko abe nnt gadoh pulok dgn abe apakah???otak duk ligat mcm mana la nk lari nie..aku pn ckp la kejap lagi husband nk dtg dekat sni nk pick up saya tak nak la gado ke apa eh baik la encik beredar sbb husband nie kaki pukul dgn panas baran dia pn yer ker hurm oke la dia pn bla hurm oke la kalo mcm tuh yes yes yes.. rasa nk lompat tau..tak pham ler aku dgn lelaki cina nie ntah apa dia nk sebernanya aku pn tak tahu seram seram seram tahu...nie kisah lain plak dulu ada mamat aku namakan si P la eh..dia nie suka kat aku dan aku pernah la pertimbang kan dia nk jadi bf aku ada la jgak aku date dgn dia beberapa kali tapi aku mmg tak bole la nk masuk dgn P nie so aku reject dia bukan sekali tapi beberapa kali dan aku dah ckp mmg aku takkan terima dia..arituh gi la shopping dgn kak huda kan tgh2 aku mkn ttba aku tgk ada mamat nie duk usha2 aku sekali aku tgk dia ( si P) setelah sekian lama aku tak si P nie dia pn join la lepak dgn kteorg yang paling aku tak suka dia ckp la gf aku bulan 6 habis blaja pastuh trus aku nk bertunang siang tuh malam nikah sok nyer kawin hurm aku dah ada duit dah ckup dah pn bla bla bla..pastuh dia ckp pasal kereta plak aku baru tukar konon kereta mewah..ntah maybe dia nk wat aku rasa rugi cz tak reject dia for a few time kot..lupa plak si P nie pernah gado dgn ex bf aku pasal berebut kan aku padahal bukan dua2 kawin dgn aku pn tak per la kalo lelaki gado pasal perempuan tapi kalo sebalik nye eh wat malU kaum perempuan jer(kejam) hahahaha..act dia kerja part time dekat mall aku shopping siang kata nyer kerja ofis dan dia kata nk hantar aku dgn kak huda balik tp tggu dalam kol 11 aku lalu kat tempat dia kerja dan ckp P aku balik dlu tunang aku dah tggu kat luar la thanks eh (tak nak mengalah mengaku dah tunang hahahah)bila tang tunang tuh aku kekok jer nk sebut hehehe..tapi ada jgak lelaki yang baik dan menjaga aku walaupun aku hanya perempuan yang tak da pertalian dgn mereka maybe hanya anggap saudara sesama islam ataupun menghormati dan melindungi perempuan adalah tanggungjawab mereka terima kasih moga allah sahaje yang akan membalas..kalo dikutkan dah mcm lelaki aku dah jumpa . ucop pn pesan dekat aku kena jge diri bukan dgn org negro jer so aku pham kne jge dri tuh dgn manusia yg bernama lelaki eh ttba tak mksd aku manusia mcm2 perangai kdg ada niat baik ada niat buruk kta perempuan slalo kena berwaspada kan ye la mana tahu la kan sbrnanyer negro nk interview aku pasal malaysia ker kan tapi oleh kerana aku berwaspada ko pergi la tanya org lain aku cabut dlu hahahaha..kesimpulan nya aku bukan la ada anak smpi 5 org ada husband yg garang or kaki pukul atau bukan tunangan org tapi hati aku mmg dah dimiliki dan sedang menuju ke next level kan awak..jeng jeng jeng
babai

p/s : lpas gian entry panjang gila kot hehehe thnks cz baca smpi habis hehehehe

Monday, December 20, 2010

Aku pun dah penat dah

salam sume

serius ntah la aku pn dah penat bila masalah bertimpa-timpa satu persatu walau pun aku sendiri try untuk solve satu persatu tapi aku tak berjaya dan masalah nie sume duk menghantui aku bila masalah kerja keluarga kawan baik dan kekasih dtg sekaligus ttba aku rasa dah tak der sapa nk dgr aku menangis yg bole aku buat keluar dan duk menangis kat toilet ts setengah jam tak keluar-keluar loser kan manusia mcm akun teruk cz suka membazirkan air mata jer pastuh isnin dtg kerja mata bengkak 3 line =___= "
aku pn nk hidup mcm orang lain tapi kenapa aku tak dapat sedangkan aku pn berusaha nk dapat yg terbaik dalam hidup aku yer aku sedang di uji maybe ada hikmah(pujuk dri sendiri) tapi dekat depan org lain aku tak nak tunjuk yg aku sbrnannyer ngah sedih gila gila tau..aku boleh jer senyum kambing tapi lama2a aku pn bosan nk berpura-pura sumenya akan jadi oke dan aku akan dapat happy ending tipu jer sume tuh nampak sgt kan aku nie loser btol2 kan..aku tak tahu la hubungan aku dg encik abon brape lamer lagi akan bertahan kalo mg jodoh aku dgn dia tapi kalo tak aku redha keadaan single lagi best dari aku ada bf atas nama saje kan..ish tapi kalo aku nk putus pn aku sendiri tak smpi hati..pasal masalah famili aku plak dari aku kecil smpi aku besar pn takkan selesai maslah nie kalo aku cerita pn 10 entri pn korg takkan paham rumit jer..dah la thnks cz dgr and baca aku punya probs :)
babai

Thursday, December 16, 2010

Buruan orang negro gerun jer tau

salam sume readers :)
tahu tak taste org lelaki negro nie mcm mana??suka perempuan yg chubby kan dan oleh kerana i nie chubby la kan kdg2 kne ngorat dah la stail depa ngorat dasyat2 scary tau tak bengang pn ada gila geli tahu..mcm smlm pergi la makan KFC kan i pn jalan selisih dgn pak itam nih(negro)..dia senyum komain lebar lagi per lagi bg la jelingan tajam tak koser la nk senyum2..smpi pintu KFC tggu la org keluar cz jap lagi bertembung plak kan kalo i berkeras nk masuk jgak ttba negro tuh trus capai pintu konon gentle bukak kan i pintu pastuh i ckp thanks jeling dan jalan geli wei tgk senyuman gatal pak itam tuh ..i pn order la mcm biasa bla bla bla lpas tuh ngah tggu makanan i kan pak itam tuh pn order sambil tggu three layer tea dah habis negro tuh order dia dapat makanan tuh dlu dan dia gi duduk dlu so i plan kalo dia duk bawah i naik atas kalo dia naik atas i makan bawah jer la kan sekali dia duk bawah so i lega la i bole naik atas time i nak naik tuh usha2 jgak berlakang takut dia ekori i sekali btol dia pn mcm nk naik ya allah ttba i nk turun la kan kalo dia nk naik sekali dia tgk i turun trus dia patah balik i pn naik balik dan lpas i naik tuh budakKFC tuh trus letak tanda close dekat tingkat atas nasik baik dan pak itam tuh tak naik2 la huhh nasib baik tau trus cpat2 cll encik abon apa lagi trus cpat2 la dia dtg menggelabah dia bila dgr..lagi satu cter dekat mcd ada satu pak itam nie dtg order dgn i mcm biasa bila dah lmer tuh dia dtg lagi beli ic-cream cone dia bg no bg kertas putih sekali dgn duit i dah agak no phone cz sblum nie pernah kena tapi bukan dgn org mcm pak itam la kan trus buang harapan la nk i cll geli2 tahu tak tak koser le nk melayan kdg i pernah jgak ternampak org melayu kita berkepit dgn pak itam nie wlaupun tak chubby kan kurus cantik tapi pilih pak itam i pn tak pham cz i dgr geng2 pak itam nie pandai bermain kata ye la mata lain2 so kan ada taste masing2 kalo betol ikhlas dan syg tak per la kan tapi kalo setakat nk memuaskan nafsu badak sumbu tuh hurm tak pyah la buang karen jew..tapi ntah la i rasa kalo 10 maybe 1 jer kot boleh pakai cz dieorg nie mmg buat mcm2 perangai kat nergara kita..cth nyer mcm melibatkan kes dadah antarabangsa selain itu ada jgak i terbaca kes rogol yg melibat kan geng2 pak itam nie tuh yg serius i tak berani nk kawan ker kenal ker dgn geng pak itam nie ye la perempuan kena la pandai jage dri yer kawan-kawan..yg penting sblum nk ikut boipren lari dari umah tak kre pak itam ker lelaki lombok ker tak ksah la ingt mak bapak dlu kemudian hari confrim2 menyesal time tuh dah tak guna cz masa depan pn dah terbuang mcm tuh jeh kan..korg nk ker jadi buruan negro???takut mak noks hahahaha
ka la pape pn selamat bercuti la yer sok
babai

Wednesday, December 15, 2010

Confident mesti ada kan

Salam sume readers :P
setiap manusia ada kekurangan dan kelebihan masing2
mcm i kekurangan i adalah berbadan besar iaitu gemuk la kan kdg2 dari kekurangan nie la wat kita rasa tak confident nk wat pape tapi ada jgak di sebalik nya cth nya i ada kawan waktu skola teknik badan dia mmg besar gila lain dari yg lain kalo sembahyang jemaah kan kena rapat kan saf dia pernah tertolak pastuh i pn nk terjatuh dia sambut badan i dah letak tegak terkejut gila tahu cz terfeeling diri kecil plak sbb dia larat nk angkat hehehe tapi dia glamer satu skola kenal tau sbb dia lain dari yang lain..
dulu level confident i mmg tak dew lnsg cz malu dgn diri sendiri badan besar serius kalo nampak budak lelaki mesti tunduk yela dulu dah la badan besau muka hitam plak tuh kan..waktu skool pn i tak join pape aktiviti ntah la teruk betol (ckp kat dri sendiri)
sume nya berubah bila masuk skola teknik ramai kawan2 seronok tau nak tak nak kena la masuk kokurikulum nk lari mana dah kata asrama kat situ kalo lari pn kena kerja dgn puan rubiah tak sanggup den hehehehe
waktu skola teknik la maybe byk mengubah i la kan jadi lebih confident lebih berdikari jumpa ramai kawan dapat blaja masak walaupun skang dah tak terer masak (-__-")
bila dah keluar dari zaman blaja first time kerja kat mcd la jumpa mcm2 org tapi seronok time nie la jumpa my first love dah besar dah kan dah hbs blaja kan bole la feeling bercinta.. dekat mcd lagi la jumpa macam orang yg macam kerenah dekat mcd byk perlancong so polish la ckit speaking nie duduk counter ramai jumpa org..so start dari tuh level confident i dah naik ckit tak mcm dulu..cz dlu ada budak perempuan yg cantik suka rendah-rendah kan i dlu i rasa mcm kecil sgt..mak cik i kan tukang jahit kalo baju raya kteorg dia yg jahit nenek plak rajin beli kan i kebaya yg ready made i suka bila i request kat mak cik nk baju kebaya dia kata yg gemuk tak cantik nk pakai baju kebaya padahal time tuh i budak2 lagi..kesan nya smpi skang i tak pakai baju kebaya tau tapi skang kalo dia dtg umah i sibuk jer tanya bedak yg i pakai pencuci muka yg i pakai hurm smpi i dah naik rimas..bukan la apa manusia yg allah cipta tuh ada baik buruk nya badan tak lawa tapi ada bnda lain yg lawa jgak..hurm pasal budak perempuan yg cantik tuh skang dia dah jadi janda anak satu pada umur 21 tahun bukan nak aibkan manusia lain tapi kalo muka cantik persis model pn kalo otak tak cantik ssh jgak kan itu la manusia tak dew yg sempurna so kita tak pyah la judge orang lain dgn apa yg dia ada or tak ada kan sbb kita bukan la sape2 pn nk judge orang lain...
motif gambar nie???
saje nk tunjuk dinding bilik kaler ijau pastuh katil tingkat warna warni hehehe
k la jumpa dekat next entry eh
babai take care :P

Tuesday, December 14, 2010

Always love u

Salam sume readers
malam minggu ari tuh baru la encik abon ada masa nk keluar date
mksd nur mcm real date mcm couple lain la kan..
kalo tak date kteorg ialah tlong dia berniaga hurm itu la pn..
itu pn sbb i desak2 nk ajak tg movie dah lmer tak tgk movie kot..
dia pn oke jew la ..
balik dari kerja mcd trus zasss siap2 tukar air ikan kalo tak cian2 ikan2 tuh air keruh
siap2 trus keluar dalam kol 6 lebih kot baru keluar ..smpi jer trus serbu wayang ya ampun ramai nyer la hai manusia malam minggu kan mcm fesyen2 punya manusia ade..
nk tgk movie pn tak tahu nk pilih cter apa nur nk tgk ngakung dia plak nk tgk narnia so sbg perempuan harus la guna kuasa veto yg ada..kita wat2 muka tak hepi wat muka ilang mood dapat la yer tgk cerita ngakung keji kan hehehe ..tapi awal2 dia warning tido la sye nnt kat dalam tuh..hurm tak dew maknanyer tido gelak tak ingt dunia lagi ada ler..meh tgk gambar dlu eh

ngah betol kan tudung time nie baru pas makan teman dia isap rokok ntah bila nk berhenti pn tak tahu la puas duk membebel eh..
oke dah bole senyum ^___^
saje la kan tak nk letak gambar dgn encik abon byk2 nnt korg muntah darah hehehe
tapi yg penting i hepi makan sama2 gelak tak engat dunia dekat dalam wayang walaupn penat terkejar-kejar balik dari kerja but dapat keluar dgn encik abon ye la bukan nya slaloo kan so hepi dia tak hengat excited pn tak hengat la jgak gedik pn tak hengat la eh ttba plak kan..
oke la nie jew yg i nk pot pet nnt jumpa lago babai :P




Monday, December 13, 2010

Kita dapat tag lagi hooyeh ^___^

salam sume readers
mcm mna hujung minggu ada best ka??
jgn tanya la hujung minggu i mcm mana cz kat mana lagi kalo tak berkerja part time dekat mcd kan
tgk title gedik tuh kan dah kali nie i dapat tag kan
hurm kali nie dapat tag dari kaleda
jenggok2 la dtg blog dia hehehe

1. Adakah Anda Rasa Anda Hot?
ha hot apakah??
2. Update Wallpaper Anda Gune Sekarang

3. Cerita Pasal Gambar Ini?
nie wallpaper kat ofis saje guna kaler terang dan letak be happy cz harap naik kan mood untuk berkerja :P
4. Kali Terakhir Makan Pizza ?
ntah pertengah tahun nie la makan dgn famili encik abon hehe
5. Lagu Terakhir Anda Dengar?
maher zain
sbb lagu ring tone alarm pagi tadi
6. Apa Yang Anda Buat Selain Selesaikan Tag ni?
ngah jawab cll biasa la ngah skang waktu kerja :B
7. Selain Nama Sendiri, Anda Dipanggil Dengan Nama Ape?
kinah,cik nur,inah or kak inah,skin,yunk eh ttba plak kan hehehehe
8. Tag Lagi 5 Orang
bole tak kalo kita tak nak tag sape2 kalo sape2 nak amik jew la eh :P

Saturday, December 11, 2010

Penjimat kew kedekut ???

Salam sume readers ^___^
dlu kan waktu mula2 kerja pegang duit biasa la hobi perempuan suka shopping ada bnda yang nk beli kalo kasut tuh selagi bole banyak ada jew yang nk beli pelik btol kan perangai perempuan kalo bab2 shopping nie hehehe tapi sekarang dah tak dah dah jadi penjimat kalo beli berkira-kira keperluan nya dulu nk beli or tak..kalo pasal brg berjenama plak i pkai jgak tapi mcm kasut kerja handbag and jam sbb apa i pkai berjenama cz tahan lama ler sekali jer beli setahun hehehe..sbb skang nk kena kumpul duit untuk bnda2 lain plak kan :)
kalo pkai brg plak selagi tak jahanam dgn jaya nya i akan pkai,pakai dan pakai lagi..kedekut kan i
ntah la bila umur makin meningkat nie makin ada kesedaran nk kumpul duit byk2..kalo berjenama pn tak dew la yg mahal berbeno tak mampu den..dulu slalo beli kasut byk2 smpi umi pn dah jeling dan ckp beli kasut lagi???hurm kalo bab2 baju mmg tak dew jenama lnsg sume cap ayam hehehe yg penting selesa pakai sudah la kan...dulu slalo spent duit dekat bnda mengarut2 cth nyer gi saloon wat curl rambut la padahal pkai tudung membazir kan kalo skang jgn harap pergi sekali sekala itu pn sbb nk manja kan diri ada org urut2 kepala dgn selesa nyer..kalo tak lagi bgus beli serum pkai kan lagi bgus sekurang-kurang rambut dapat vitamin dan wangi



ha dapat gaji ari tuh baru beli kasut nih tak smpi rm 100 pn dapat less lagi 10% lagi harap tahan lama la eh..

nie yang lama punya tgk dah lunyai kan baru la nk beli yg baru..bila dah kerja kan baru tahu yg duit nie ssh nk cari tapi bila guna cpat jer mengalir mcm air..ha tapi nafsu shopping ttp ada dia skang dah beralih arah kepada tudung tgk skang fesyen tudung mcm2 ada ha mula la tuh nk beli nk beli kalo i gi jalan TAR org yg berniaga tuh pn dah ada yg kenal kalo setakat kenal i jer tak apa nie dah bole cam muka encik abon sekali betapa kerap nya i ke sana kalo tak boleh beli pn tak apa asal kan dapat cuci2 mata pape pn mesti beli under budget itu la yg penting kan..tapi kdg2 terover jgak la kan..cuma shopping dah kurang tak mcm dlu..kalo i ckp dgn encik abon nk jj maluri dgn kak huda kew apa mesti dia pesan jgn nk boros2 sgt simpan duit ckit.. i pn baik bosh
:P..gaji bulan depan nk beli falt shoes dkt vincci bole guna untuk amik lesen nnt ^___^ ( alasan saje sbrnanyer)
smpi sni jew la i bebel oke nnt jumpa kat next entry oke
take care and hape weekend yaa !!!
babai

Friday, December 10, 2010

Mari sertai BlogLarian

salam sume readers
banyak blog dah sertai BlogLarian nie dan nur nk mencuba nasib
sebahagian dari usaha la katakan..so kalo sape nk up kan traffic blog boleh la join

so yang kita kne buat ikt arahan yer
1) Letak banner blog larian dan linkkan ke http://bloglarian.blogspot.com/.

oke skang ke 2 plak
2)Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)
saya suka blogwalking kerana dapat berkenalan dengan blogger-blogger yang lain di samping itu menaikan traffic blog dan juga dapat menimba ilmu dan juga berkongsi pengalaman

3) Follow Bloglarian

4) Tag 3 orang atau lebih rakan
Cik Tiram
Fara sandra
Cik Minie


5)
Beritahu rakan yg anda Tag melalui comment

6) Tinggalkan link post anda di comment entry INI

7) peserta akan di listkan ke dalam BlogLarian mengikut turutan..

PENYERTAAN YG ANDA HANTAR AKAN MENGAMBIL MASA 3-5 HARI UNTUK DI SENARAIKAN KE DALAM ENTRY BLOGLARIAN..INI KERANA TERLALU BANYAK PENYERTAAN YG DITERIMA.SILA TINGGALKAN KOMEN JIKA BLOG ANDA TIDAK TERSENARAI SELEPAS 5 HARI..HARAP MAKLUM

oke dah siap yg mana di tag sila2 la yer kawan2
oke babai


Ikan gapi la hehehehe

salam sume readers
smlm kan i dah bela pet baru tau tapi bel ikan
dalam family i jew yg kdg2 suka buang tabiat nk membela-bela dan sbbkan itu i tak brape tahu sgt mcm mana nk jaga pet..i suka kucing hamster or rabbit tapi jgn harap la umi nk bg bela selagi i duduk kat umah dia
dlu i ada jiran bela kucing san kucing dia sgt la byk 10 hingga 15 ekor la i rasa dan dia tanya kalo i nk mesti la i nak cz kucing sgt pandai oke cz kalo dia nak yak2 la akan gi toilet cz dia dah train dari kecil lagi tapi jgn harap la umi nk wei mintak mcm mana pn la kan jgn harap la nk dapat yg ada pn bole la bela ikan kali binatang yg berbulu tak yah ler harapan jew la..mcm dekat umah encik abon dia ada bela kucing tau muka gangster tau tapi betina nama kiki kalo tak silap dia ada anak dan i harap nnt bila i dh kawin dgn encik abon i nk bela kiki punya anak punya anak kre cucu kiki la kot..
awal2 dah booking tau hehehe..so oleh kerana i ada aqurium yg kecil yg tersadai so i ingt nk beli la ikan baru nk bg mkn dekat ikan la kan..i tanya2 dieorg kata bela la ikan gapi senang jer nk bela dia..so smlm gi la kedai ikan yg dekat opis beli la ikan gapi..oke balik tuh encik abon jemput dan i pn tunjuk la ikan gapi tuh pastuh dia tanya

encik abon : knape tak beli ikan laga
cik nur : org kata bela ikan nie senang jew
encik abon : brap awak beli nie
cik nur : 4 ekor 5 ringgit
encik abon : mahal nyer dah la ikan lokang tak pyah beli pn tak per cari jew kat lokang berlambak-lambak ikan nie
cik nur : ha ikan lokang ???
encik abon : urm ye la
cik nur : eh tak la ikan gapi la
encik abon : ye la ikan lokang la kan
cik nur : tak la ikan gapi la

so kterg gado ikan lokang la ikan gapi la
bila dah smpi umah tunjuk kat sume org ikan gapi tuh sekali umi cakap ini ikan lokang nie
oke fine i dah terpinga-pinga pastuh ckp ikan gapi la
ye la ikan gapi tapi ikan lokang umi cakap
trus text encik abon ye la awak umi pn cakap ikan lokang
encik abon balas saya rasa awak nie mmg org KL btol la ye la ikan lokang pn tak tahu
i pn balas la masa kecik i tak main bnda2 tuh sume mana la i tahu hehehe

bila fikir balik bole tak nak mengalah iu nk pggl ikan gapi jgak hehehehe
lokang pn lokang la labu yg penting senang hati bila tgk ikan2 tuh berenang seronok dan ekor dia plak cantik..ada duit nk beli aquarium yg besar ckit la eh..
gambar tak ada la nnt la i kasi tayang gambar kat sni eh :P

Wednesday, December 8, 2010

Penyelesaian nya

salam sume readers :B
hurm act la kan masalah dgn encik abon dah settel la..yup kali nie iikut cara dia..dia nk tumpukan perhatian dekat busines dgn kerja so i pn pham dan nk spent time dgn dia smlm ikut la jgak dia pergi berniaga dapat la spent time dgn dia..walaupn penat kan tapi i dapat pengalaman manis >___
hari ni pn just pg tadi jew i cll dia dapat stock untuk berniaga or tak dan dia kata dapat lpas tuh i tak nak ganggu dia cz kne cepat buat kerja dan berniga..well apa yg i fikir maybe ini la yg i kne korban untuk masa depan kteorg kan..cuma kne la kuat ckit kan..dan isi masa sepenuh-penuh nya tak pyah fikir nk kaco encik abon padahal tahu jew yg dia tuh sibuk..
tapi pape pn i ttp rindu nk spent time tgk wayang dgn dia..nk mkn kat tepi tasik dgn dia..nk pergi shopping dgn dia mcm2 la dgn dia hehehe tapi tak apa la..sekarang nie just padat kan masa sepenuh-penuh nye yer supaya tak fikir sgt pasal encik abon dan wat perangai mcm budak kecik lagi eh..oke la nnt pape i update lagi
babai korg take care

Monday, December 6, 2010

Tidak seperti dulu :'(

salam sume readers
dah lmer tak update pasal encik abon kan
cz kteorg dah jarang jumpa biasala dia busy dgn business and kerja
dan i sibuk pasal kerja and part time lagi
mmg kteorg tak ada masa untuk each other kalo i ajak dia keluar date pn.
dia sibuk itu la jawapan nyer lama2 malas nk ajak..last week i dah tak tahan and try to talk about it dia ckp i tak pham dia just nk tumpukan perhatian dekat business and i say i think we should break maybe i will learn to understand..bg i break mksd nyer berhenti berhubung wat sementara waktu and he say no..so esok nyer dia kata kita keluar and we spent time together tapi esok nya hanya jumpa 1 jam setengah jaaa
T___T punya lama tak jumpa itu ajaa sedih..esok tuh keluar lagi pn hanya beberapa jam kami duduk dan makan dan balik bagi dia dah cukup tapi bg nur???
rindu bila dia wat suprise"awak amik cermin mata saya"ngah nur amik ttba bukan cermin mata tapi coklat :)
bila demam dia sanggup dtg umah amik dan bwk nur gi klinik..bila demam i tak kuat mesti i menagis tapi dia ada kesat kan air mata i..
slaloo nyer dulu dia byk spent time dgn i oleh itu tak kira apa saja emosi nur dia akan tahu bila nur sedih or ketawa dan kita share..
berat badan nur naik 10 kg sejak couple dgn encik abon tak tahu la senang hati ke apa??
tapi yg sure mmg happy la sgt2
tapi sekarang sume tuh dah tak ada
lpas gado hari tuh ntah yup dia cuba perbaiki segala nya tapi ntah la tak tahu nk kat apa
yup sok cuti tapi kteorg still tak bole nk date cz dia ada hal dia busy T___T
so sape nk keluar i angkat tgn heeee
miss this moment alots

korg2 selamat bercuti babai

Saturday, December 4, 2010

Dapat award lagi

salam sume readers
bersykur kepada tuhan
time kasih umi dgn abah kerana sentiasa menyokong perjuangan i
terima kasih pada follower2 yang sudi follow
terima kasih readers yg sudi jenggah2 blog nih dan terima kasih kepada pemberi award iaitu
http://theprincesdiarys.blogspot.com/
thanks a lots
dapat award nk feeling2 jgak mcm artis dapat award kan oke korg bole lempang laju2 heheheh


tapi bila ada award ada la tag yg diserta kan jom terjah yer kawan2 terjah jgn tak terjah :P

1) Apakah makanan kegemaran anda
suka dessert
suka cheese
suka msakan umi
sume pn suka la hehehe

2) siapakah manusia yang paling kamu sayang
famili
encik abon
kawan2
famili encik abon :)

3)tag kepada 4 org kesayangan anda

iris asli
nur
kak masz
kaleda

Friday, December 3, 2010

Ciptaan Allah

salam sume readers
aku kan latak suka kalo lelaki nie bila dah putus nk kutuk ex gf dieorg padahal la kan
waktu bercinta hitam tuh la yg manis gemuk tuh la yg comel sumenya oke la...tapi bila dah putus la kan"ko nie gemuk la menyesal couple dgn ko "bagi aku tak ptut lnsg ckp mcm nie cz lihat la diri sendiri depan cermin ada kah diri sendiri dah cukup perfect bagi aku tak pyah la nk kutuk2 ker apa sbb kte pernah bercinta dan bila kita bercinta kan kita terima baik buruk pasangan kita tuh dan bila kita putus plak kita kne hormat dan jge perasaan org lain ye la walaupun ko dah benci dkt ex-ex korg kan tapi tak perlu smpi hina2 ciptaan tuhan tapi kan kalo mmg ex kita yang mulakan dulu jgn plak korg bg peluang tumbuk cili padi tenyeh kat mulut dia eh hahahaha...kalo korg bijak balas la secara halus cz lelaki spesis mcm nie ( bukan sume lelaki tau) mmg kena ajar tahu kalo duk diam lagi la dia mengeletis nk wat lagi..ntah tapi aku lagi suka kalo dah putus berbaik-baik dgn ex tapi sbg kawan biasa sudah la tapi kalo korg rasa terluka tak pyah nk kawan baik putus kan terus segala connection dgn dia..aku bukan la pendendam ex-ex bf aku walaupun aku pernah dilukai berulang kali tapi bila aku dah bangun dah kuat setakat org yang menghina-hina aku tuh aku pandang sebelah mata saja..last dia yang datang melutut dan merayu-rayu dekat aku sorry la aku berhak lelaki yang lagi baik dari ko :)
putus cinta mmg la sakit aku pernah rasa bila naik bas jew meleleh air mata bila tgk tempat kenangan jew menagis bila cerita dekat kawan-kawan pn menangis..last aku berfikir sendiri baik aku enjoy my single life tak dew bf bukan makna nyer segala tak bererti kan tapi kdg2 menangis ada la jgak cme kurang2 la
so aku pn start la lepak2 dgn kak mien pantang dia free aku on jew la lepak KLCC mkn bnda best2..shopping sana sini kne la make over diri kan hahaaha make over la sgt eh..
tapi aku seronok walaupun duit habis tapi aku dah bole senyum dan lupakan sikit2..hurm kawan2 byk membantu aku dan lpas tuh lpas satu2 kumbang dtg time nie la kenal lelaki itu kenal lelaki ini tapi ntah aku pilih encik abon last2 la..aku rasa kalo dekat blog encik abon lelaki pertama yg aku bgtau sblum2 nie tak pernah itu pn tggu nk dekat setahun jgak la baru aku letak in relationship dgn mohd firmansyah sbb aku nk hubungan kteorg btol2 kukuh dan aku harap dia la lelaki pertama yg mention dalam blog akan jadi lelaki terakhir la kan..oke fine aku dah melalut ntah apa2 aku just nk ckp tak pyah la nk kutuk2 ciptaan allah cz tak kira la secantik mana pn manusia tuh mesti dia ada kekurangan nya kan tapi aku dah melalut smpi kat tmpt lain
pape pn thnks cz baca smpi habis
^____^
babai

Thursday, December 2, 2010

tag "itu aku"

salam
tadi kan jalan2 kat blog org lain pastuh kan ternampak la satu tag iaitu tag "itu aku" dianjurkan oleh blog http://mizamija.blogspot.com..so kalo korg nk join sila2 la gi blog dia :) harus tau cz blog dia comel mmg berkenan sungguh apa motif masuk contest nie jawapan nyer saje nk menyibukan diri yg tak sibuk nie hahaha..nama pn c kan kne la ada something untuk di buat jom kita tgk apa yg kne wat scroll down please



1) copy paste benda pink ini.
2) upload pic cool,bergetah,macho,comel,cantek korang.caption : "itu aku"
3) kenalkan diri anda
4) bagi 5 wish anda sempena bulan december ini!contohnya : wish dapat nikon dslr,dapat result ok!eheks!
5) tag 5 followers anda!
6) oh title : "itu ak

oke no 1 i dah wat pn

"itu aku"
no 2 plak i pertaruh kan gambar yang tak berapa nak macho,bergetah,comel, cantek nie hehehe
no3 kenal kan diri anda
*siti nur sakinah
*byk bercakap tak henti2 mcm org tua
*gemok dempol tp i oke dgn badan mcm nie
*suka dessert sbb tuh demok ngeh ngeh ngeh
*suka benda yang comel2 tak kira apa lah
*suka makan berdiri ker berjalan(nie perangai tak senonoh ckit)
* umor 21 tapi rmai pggl akak cz badan besar ingt aku tua kew bengang tol
*tipa kali nk dating dgn encik abon mesti ada jerawat yg menular kenapa dan mengapa??
*suka baca komik
*suka buat perangai org gila kalo kat umah hehehe

no 4 wish untuk bulan dec eh hurm

-nk kumpul duit untuk target tahun depan
-target nk kurang kan berat badan 8 kg untuk bulan dec (berangan la ko nur) huhuhu
-mahu lebih spent itme dgn encik abon
-kalo rezeki murah nk blanje famili dgn ama encik abon hehehe
-wat persediaan untuk amik lesen bulan satu nnt :P

harap2 la tercapai insyallah

jap2 ada lagi tag 5 follower
  1. kak masz
  2. kaleda
  3. iris asli
  4. cik tqah
  5. ficha
yg i tag nie sume follower i yg slaloo dtg jenggah tapi yg lain kalo nk amik jew la eh
bai ^__^


p/s : nur silap nie bukan contest tapi hanya tag sorry yer kawan2 :)


Wednesday, December 1, 2010

Eh nie dinner kew clubbing nih????

salam sume readers
hari tuh kan ia ada cerita pasal dinner mcd wat dekat area skin chan dekat setiawangsa
tak pernah jejap pn kat sni eh first time
nama jeh duk KL hehehehe
i pergi dgn kak huda naik teksi dgn kak huda
mlm tuh hurm seronok tapi tak brape bertuah cz tak dapat tv plasma..knape la i lnsg tak bertuah tak pernah dapat cabutan bertuah tau sedih jeh tell me why??
hahahahaha
tapi mlm tuh seronok la sbb kejap amik gambar dapat mkn sedap2
dapat tgk maksiat eh tak persembahan la..
last2 balik encik abon cz risau kata nyer nk tahu bnda apa yg i bole lpe dan bnda tuh penting i lpe bwk purse tahu tak so main redah jew dgn tak dew IC tau tak sengal btol la aku nih hehehe

nie mula smpi biasal calling dekat encik abon kata dah smpi la bla bla(minah kuat bebel) hahaha
cbe teka dress polka dot ni brape ringgit?teka la teka la hehehe 5 ronggit jew kot hahahah
ala asal ada ala2 retro sudah dgn kak huda mcm biasala kak huda sentiasa vogue dia..dia kan dia kan single uhuk uhuk uhuk ttba ter promote kawan hehehehe


nie antara budak mcd lain hurm korg tgk yg mcm over cikit tuh la kak mai OC untuk china town punya area hehehehe
update lmbt korg tahu knape gambar byk kat kamera godang si zam so tggu dia punya gambar la..hurm camera sendiri wat pekasam jew la serius tak der mood nk tangkap2 gambar tau hurm nie antara manager and crew mcd PS

minah rambut biru tak pyah ckp la over nk mampuih hahahaha dari atas smpi bwh sume nk biru jew :)
dekat sni kan i duk jamu mata tgk mcm2 fesyen ada yg seksi yg tak seksi mcm2 ada tau time nie kan baru je masuk so apa lagi cari tepat duduk pastuh sibuk2 tangkap gambar sana sni wajib tuh

nie la suasana nyer dah mcm majlis kawin dah meriah decoration dia

kami geng riben2 besa ^___^


tgh tgu time makan time nih lapar lapar lapar
skip2 next gambar pliss nie sume laki org tak pyah cuci mata buang masa hahahaha

meh jamu mata tgk anak dara wewit hehehehe

jaga-jaga nnt bulu mata jatuh hahahaha
time makan hehehehe..sbrnanye time mkn nie sume dha kebulor gila tahu..bila dia kata mkn jew trus mata bersinar hahahaha..lpas mkn ada la persembahan maksiat tak pyah bg korg tgk wat dosa kering jew yg best tuh ada hadiah pakaian yg menarik tetarik tapi i tak menang cz skirt i tak ckup pendek nk menang hahaha
lepas mkn and show2 sume ini la masa nyer iaitu menari gelek hehehe
ini tukang jaga beg no 1

korg tgk muka sume hepi jew nk menari hurm nk tahu nur wat per..cbe teka mana ex bf nur ttba plak kan hehehehe

tak bole btol tgk gambar org lain lebih2 mana gambar owner blog nih mana???


nie dia ..eh hai sye tukang jaga beg yg ke2 :)

dan hari tuh jumpa kak sal ko main lagi dia menari dan bergaya-gaya ala maklum la..tahun lpas mengandung pkai pn bj mengandung itu pn duduk jew ..tapi tahun nie bergaya-gaya tahu.menari-menari lagi tau
hurm aku tak menari cz rasa mcm tak elok plak gadis berudung menari terkinja-kinja kalo zaman dulo2 boleh la skang nie time nk berubah ckit kot..lg pn i bukan muda remaja lagi yg tak tahu baik buruk untuk diri sendiri kan :)
balik tuh trus lepak mamak encik abon dgn abg umar dgn munky hehehehe
hidup nur tak mcm org lain yg jauh lebih sempurna cantik kaya dan mcm2 lagi la
tapi yg penting nur enjoy dan hargai setiap detik atau kejadian yg berlaku dalam hidup nur

k la thnks cz reading smpi habis eh
take care
babai

Tuesday, November 30, 2010

Kerja perempuan gila cik nur la tuh miahahaha

Salam sume readers :)
entry lpas kan pasal wedding shima cerita tak habis lagi
nih ha sambungan nyer
lpas balik dari wedding agak 3 or 4 jam jgak la kat situ
i dgn adik2 trus gi pudu the store cz yika nk bke alat tulis dia kan student so i dgn rara
pn follow jew la adegan yg paling bengang ialah bila nk lintas jalan i ckp nk singgah kedai kek
tapi rara trus jew lintas tak dgr i ckp apa yika pn sme tapi yika berpaling dan cakap cpat la lintas pendek nnt kita singgah la balik bengang tahu trus kasih mencarut di situ...hehehe
tapi sekejap jew bila dah smpi trus menggila mcm org gila :)

ini jin kepala toncet pink kalo nk bela dia bela dia senang jew bg mkn akok byk2 ska la dia
korg tahu kuih akok tuh apa google jew la sendiri eh kuang kuang kuang
hurm nie jin yg ke dua nk bela dia senang bg panadol nk tau kenapa??sbb lately nie asyik duk pening pale jew jawab soalan SPM katakan..eh eh jin amik SPM eh???


ini nama nyer jin comel hahahaha comel ke masalah nyer ha??statement mintak pelempang ada la hahahahaha..eh tak ini adalah jin toncet pink tuh tapi dia dah tukar tanduk supaya lebih vogue tau..jin pn dah tahu vogue2 tau :D


dah habis menggila dekat kedai mr d.i.y segala bapak jin nie pn lepak mkn kat kedai kek lpe plak jin yika tuh cover ayu so dia jew tak menggila tak mcm yg lain lagi2 jin yg kepala toncet pink tuh mmg dah sah2 menggila..tp korg kalo jumpa jin toncet nie jgn plak pggl org gila kalo tak jin nie kejar korg dgn batang penyapu nk kew hahahahaha

oke dah bersara jadi jin sume dah bersara skang tgh cari pelapis baru kalo korg nk jadi pelapis jin2 tadi boleh hubungi 444 tekan2 tak dapat hahahaha
oke la dah habis entri nih thanks cz reading biasala bila otak ngah jem pastuh bosan plak tuh
terhasil la entri ,mengarut mcm nie
babai ^_____^

Monday, November 29, 2010

Kawan kite dah kawin pn huhuhuhu

salam sume raeders yg comel lote tuh
biasa la musim2 cuti skola nie mesti byk kenduri kawin yg korg attend kan
so tak termasuk nur jgak
ini weeding shima buat dekat rumah i jew so tak dew make up lebih2 segala bagai.
yang paling best ialah jumpa kawan skola yang lmer2..
dan ada yg dah bwk anak ada yang tup2 eh bila ko kawin nie??
tahu2 jew dah ada anak eh..
ttba jew rasa mcm eh cpat btol masa tahu2 jew i dah jadi untie oke(rasa nk pitam bila dgr perkataan untie) hahahahaha

so ini pengantin nyer
ttba nk jdi flower girl sbb dieorg pn glamer ko tgk tuh siap mamat encem
tangkap gambar lagi tau..hurm dalam duk jumpa kawan ttba ternampak skandal dulo2..
owh dah ada gf tapi kejap2 knape duk pandang i(oke perasan skang boleh lempang laju2 minah perasan nih) hahahaha




nie antara kawan2 yg dtg i rasa walaupn kenduri kecil2 jew tapi i rasa seronok dan enjoy2 oke makanan dia mmg terbaik door gift dia pn besh..dapat jumpa kawan2 lmer yang paling dapat tangkap gambar dgn pengantin amik berkat gituu tau

nie gambar dgn adik2i dieorg pn di jemput tau gambar tak byk noh yg byk pn dekat kamera godang kiah tau..kamera i tak berapa godang tuh plak habis bateri sila pasrah jew la nie gambar yg tak seberapa nie sume dari camera hp jew..


nie zakiah dgn zalika kawan baik waktu skola dulu kami sume sama2 tukar gi skola teknik..
ttba rindu plak moment kte skola dulu gelak jew tahu blaja ntah kemana yerk hehehe
tp skang dah lain kte ada life sendiri tapi yg penting kita tak pernah lpe each other kan
take care sume kawan2



p/s:tgk kawan2 kawin wahh best nyer dah ada anak segala bagai rasa mcm nk kawin jew cz sume pn halal kan tak pyah nk jge batas tak pyah nk fikir org sekeliling tp bila fikir tanggung jawab yg berat oke fine tak sedia lagi so hold la dulu eh :)



Thursday, November 25, 2010

Stop Child Abuse

salam
sume readers
kalo sape ahli nuffnang mesti korg tahu kan pasal kempen "stop child abuse"
yup i sendiri terpanggil nk wat entry pasal nie cz i rasa mcm sebahagian tanggung jawab sosial i pada masyarakat..semakin teknologi kita canggih semakin jadi complicated manusia..ye la perbuatan manusia kdg2 terjangkau dek akal cz kadang perangai manusia lebih teruk dari binatang
perdagang kan kanak-kanak atau remaja untuk tujuan perlacuran membuang bayi-bayi yg tak berdosa seperti sampah.adakah ini mencerminkan attitude sebuah negara yang membangun yang sentiasa berkobar-kobar untuk mengejar wawasan 2020..ini tak termasuk lagi penderaan kanak-kanak kerana bagi i penderaan kanak ini bukan saja memberi kesan kepada fizikal mereka tapi akan memeberi kesan pada emosi dan juga psikologi mereka dalam pembesaran mereka antara kesan yang dialami oleh kanak2 yang didera
mangsa mengalami trauma mungkin sehingga mangsa dewasa.selain itu pola agresif yg ditunjukankan oleh pemangsa boleh menyebab kan mangsa menjadi liar dan ganas tidak mempunyai sifat yang sabar dan kerap mengamuk di samping itu kecacatan yang kekal akbibat dari penderaan..Banyak peberzaan antara kita dengan binatang tetapi kadang kala sifat manusia sendiri mengalah kan bintang yang tak berotak..sedangkan ibu ayam akan mengamuk apabila kita cuit sedikit saja anak ayam..Tapi manusia sanggup membuang anak yang telah dikandungkan selama 9 bulan.. tidak ada rasa bersalah telah membuang anak yang telah susah payah dilahirkan hanya kerana tidak mahu bertanggung jawab atas perbuatan atau kesalahan sendiri dan anak kecil yang comel telah dibuang bagai kan sampah yang tak berguna pilu rasa hati bila mengenangkan semua ini walaupun nur sendiri tak pernah merasakan mengandung tapi sebagai seorang perempuan nur sendiri ada naluri keibuan..ini tak masuk lagi cerita pasal penderaan seksual kanak-kanak yang tak berdosa menjadi mangsa kerakusan manusia yang bernama lelaki..adakah wajar seorang kanak-kanak yang tak mengerti pn apa erti nya seks tapi telah dirogol,diliwat dan dibunuh?bayang kan sebelum dibunuh dia merasakan ksesakitan dirogol dan diliwat ntah la dimana letak nya rasa kemanusiaan sedangkan kanak-kanak ini wajar kita lindungi..kasih sayang satu perasaan yang indah allah bagi tapi kenapa ada lagi kes penderaan kanak-kanak yang bg nur lansung tak wajar untuk di lakukan oleh orang dewasa yang lebih mengerti dengan ini i sangat la menyokong kempen
http://uniteagainstabuse.my/register

unicef


sebagai manusia kita haruslah menghargai setiap insan di sekeliling kita melindungi yang lemah akal fikiran itu membezakan kita dengan haiwan tapi pebuatan manusia itu sendiri mengalah kan bintang yang tak berakal..


Kita nak kongsi ramai2 dgn kawan2 sume :)

salam sume readers lpas baca bnda nie i mcm terfikir sekejap harap2 korg pn amik pengajaran dari artikel nie cz nie i dapat dari email kawan2 foward dan i pn copy paste kat snie harap korg pn dapat la sedikit ilmu dari blog nie kan dr duk nur membebel cerita bnda mengarut2 kan byk dalam blog nie huhuhuhu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Semua orang tahu bahawa kalau meninggalkan SOLAT adalah DOSA BESAR dan malahan lebih hina daripada khinzir. Betapa hinanya kita kalau meninggalkan SOLAT seperti yang dikisahkan pada zaman Nabi Musa a.s.

Begini kisahnya, pada zaman Nabi Musa, ada seorang lelaki yang sudah berumahtangga, dia tiada zuriat, lalu terdetik dalam hati dia (nazar), “kalau aku dapat anak, aku akan minum air kencing anjing hitam.” Nak dijadikan cerita, Allah pun kurniakan isteri si lelaki tadi pun hamil dan melahirkan anak.

Apabila dah dapat anak, lelaki ni pun runsinglah. Dia dah nazar nak kena minum air kencing anjing hitam. Syariat pada zaman Nabi Musa berbeza dengan syariat yang turun untuk umat Nabi Muhammad. Kalau umat Nabi Muhammad, nazar benda yang haram, maka tak payah buat tapi kena denda (dam) atau sedekah. Tapi kalau zaman Nabi Musa, barangsiapa bernazar, walaupun haram tetap kena laksanakan nazar tu. Lalu, si lelaki yang baru mendapat anak, dengan susah hatinya pergilah bertemu dengan Nabi Allah Musa dan menceritakan segala yang terjadi ke atas dirinya. Lalu, Nabi Musa menjawab bahawa lelaki tu tak perlu minum air kencing anjing hitam tetapi akan minum air yang lebih hina dari air kencing anjing hitam. Nabi Musa perintahkan lelaki tersebut untuk pergi menadah air yang jatuh dari bumbung rumah orang yang meninggalkan SOLAT dan minum air tu. Lelaki itu pun senang hati, menjalankan apa yang diperintahkan oleh Nabi Musa tadi. Lihatlah, betapa hinanya orang yang meninggalkan SOLAT, sampai dikatakan air yang jatuh dari bumbung rumahnya, lebih hina dari air kencing anjing hitam. Itu baru air bumbung rumah, belum air tangan lagi. Menyentuh bab air tangan, selalu kita suka makan masakan ibu...., isteri kita.

Jadi, kepada muslimat sekalian, peliharalah SOLAT kerana kalau meninggalkan SOLAT (kalau tak uzur), air tangan akan menitik ke dalam basuhan makanan; Nasi, dsb. Anak-anak, suami pula yang akan makan makanan yang dimasak. Takkan nak biarkan suami dan anak-anak gelap hati minum air tangan orang yang tinggalkan solat. Tak gamak ‘ kan ? Tapi lain pula halnya dengan kita ni. Pagi petang, Mamak! Teh tarik satu, Roti Canai satu. Ada pulak segelintir tukang masak yang tak SOLAT. Kita pun makan bekas air tangan dia.. Gelaplah hati kita, sebab tu liat sgt nak buat kerja-kerja yang baik. Beware (berhati2) apa yang kita makan. Betapa beratnya amalan SOLAT ni, hatta Allah syariatkan SOLAT kepada Nabi Muhammad S.A.W melalui Isra’ Mikraj sedangkan kewajipan-kewajipan lain memadai diutus melalui Jibril as. Ketika saat Rasulullah nazak, sempat baginda berpesan kepada Saidina Ali (dan untuk umat Islam), “As-solah as Solah wa amalakat aimanukum”. Maknanya, “Solat, solat jangan sekali kamu abaikan dan peliharalah orang-orang yang lemah di bawah tanggunganmu”

Jadi, sama-samalah kita pelihara SOLAT dari segi Zahir & Batinnya kerana amalan SOLAT lah amalan yang mula-mula akan ditimbang di neraca Mizan kelak. Sahabatku, Jika hari ini aku terlalu gembira, sedarkanlah aku dgn amaran2 Allah. Jika aku bersedih tanpa kata, pujuklah aku dgn tarbiah Pencipta. Jika aku lemah, sedarkanlah agar aku berubah. Dan jika esok aku lena tanpa terjaga, iringlah lenaku dgn kalungan Doa.....mu


p/s : tp kalo tgk zaman skang nie makan merata jew dgr sane sedap makan tapi tukang masak nyer tak tahu plak solat kew tak erk ???

babai sume :P

Wednesday, November 24, 2010

Cerita pasal facebook

salam sume readers
ble kita start berfacebooking nie kan sbrna nyer tak kira fb ke atau bnda lain mcm2 ragam yg kita jumpa dan bila i start fb i just fikir nk cari kawan2 baru and kawan2 lama bukan nk cari musuh cz i jarang nk remove kawan atau pn block bg selagi i tak rasa terganggu tak pew la nk update status seminit sekali pn i tak ksah kan tapi bila ada manusia yg i tak kenal lnsg asyik tag jew i kat fb gambar plak ada tulisan mcm nie buat la duit melalui fb la bla bla bla mcm2 lagi i rasa dalam sehari ada la 2 kali serius i letih nk remove or untag gambar dah dan i bg msj kat fb kata stop la dr tag i gambar yg mengarut2 tuh tapi sok tuh dia tag lagi rasa tercabar tak geram tak dgn manusia yg mcm nie..manusia tak pham bahasa
pastuh i bz ckit jadi jarang la nk update fb asyik2 blog jew bila bukak jew fb dia still nk tag i dgn gambar yg sme nampak sgt nk sakit kan hati i..i pn bg second warning lagi kali nie keras ckit

dan dia jwb korg baca la kalo tak nampak klik untuk tumbesaran oke
dgn segara hormat nyer i trus remove dia dan skang dah aman ckit
i rasa tak salah kalo nk promotion apa yg dia wat cz i rasa sblum nie ada jew org ramai2 update kat status dieorg pasal bnda2 mcm nie tapi kalo kerja asyik nk tag gambar jew yg menagrut2 tak pyah la..ntah2 i rasa satu2 kawan dia kat fb akan remove dia jadi kawan sbb waktu i nk remove tuh ada jgak kawan dia yg komen mengarut la bnda mcm nie..tap kalo nk tag i gambar bj ker tudung kew beg kew kasut i oke jew suka ^__^ huhuhuhu
ntah la i berfb bukan nk cri musuh tp nk cri kawan tp pape pn i balas dia punya msj dgn bahasa yg terbaik punya la hehehehe
ntah la mcm nie punya org pn ada kew???

Tuesday, November 23, 2010

Award cik fara rara :)



salam
sume owh yes sye dah dapat award heheheh thanks to cik fara rara oke..
korg sume bole terjah blog dia yerk

http://theprincesdiarys.blogspot.com/
so award yg dikirim kan nie dtg beberapa soalan eh mcm soalan periksa plak kan hehehehe

1) Berikan 1 nick name untuk saya
amoi cantek huhuhu
sbb kalo sekali tgk muka dia amoi la hehehehe

2)Ucapan untuk pemberi award
thnks a lots untuk award nie yer dear
comel2 slalo tau :P

3) Berikan 6 fav artis/singer/group yg korg minat
  • yuna i like
  • fida
  • melda ahmad
  • maher zain( baru je minat nie )
  • S.H.E :)
tag kan ke pada 10 blogger
kalo korg korg dan korg nk amik jew la yer :)

Monday, November 22, 2010

Banyak benda yang dirisaukan

Salam sume
huhh belum pape lagi aku dah mnegeluh kan
aku tak tahu la tapi sekarang nie mmg byk bnda yang aku risaukan tahu tak
sok aku ada dinner tapi kang aku tak tahu tempat tuh kat mana bila tanya manager aku dia bole kata kat belakang mcd pale hotak dia (belakang tuh bukan umah flat kew )
mmg aku bengang gila tahu tak..hurm kak huda still tak rep msj aku tak tahu la mcm man dia plak pasal kerja aku plak nida ada appoiment same takrih dgn dinner aku dan dia kata tgk la kalo dia dapat cancel or tak kalo tak dapat cancel aku kne stay kew??menagis aku tau..ye la aku dah beli baju dapat award long service lagi takkan aku tak nk pergi kan lagi pn aku nk jumpa kak salmah :'(
bila aku duk pikir sume nie la kan makin tak senang duduk dibuat nyew pening pale aku haih
selagi tak settle ntah la tapi kalo tak dapat pergi mmg aku tersentap la jgak kan merajuk cuti seminggu huhuhu
eh bleh plak mcm tuh hehehehe
ntah la yg penting aku still try untuk solve sume probs nie one by one oke..
tata sume
^___^

Friday, November 19, 2010

Terima kasih semua :)

salam sume readers :)
13 nov ari tuh kan besday i tapi tak dew la wat party kew apa2
cme i dapat ucapan dr kawan
dan wajib dapat hadiah dr encik abun -___^
nk kata mahal berjuta-juta tuh tak dew la
harga nyer pn biasa2 jew..
tapi bnda yg dia bg nie mmg bnda yg i nak dah lmer kalo tak dia nk belikan kasut
nk ganti kasut hari tuh
tapi tak jadi cz kalo kasut dah byk pn kat rumah hehehehe
thnks yer awak :)
nie la hadiah nyer tahun nie i besday i biasa2 jew mcm tahun lpas ada jgak la hadiah2 dr org lain tp tak pew dah masuk alam dewasa yerk babai alam remaja dan hello kepada alam dewasa i dah kne berfikiran matang jgn tahu nk gelak2 pastuh menagis tuh jew la keja nyer huhuhuh
nie plak dari kak huda comel kan :P
i adalah manusia yg janrang beli subang2 nie tapi kan kalo i bosan asyik pkai subang emas i akan tukar tp yg nie comel i suka hehehehe thnks kak huda
dan ini adalah gambar operator dgn receptionist dekat syarikat belacan sdn bhd besar tau company i hehehehe..pemegang sume bekalan belacan di seluruh asia tahu oke fine tipu hahahaha pape pn i nk ucakan kan
Thanks a lots
ye la wish i yang baik2
ada yg wish 2 kali lagi terharu tau
tak dew kek sedap tak pew??
tak dew party yg gempak2 tak pew
tak dpt hadiah yg ribu riban tak pew
cz yg penting si ada orng2 yg tersayang di sisi menyokong tak kira i jatuh atau bangun
dan di kelilingi oleh manusia2 yg wat hari i gembira ^___^
oke la babai
selamat beronggeng di hari minggu tau
take care