Tuesday, December 28, 2010

Lelaki oh lelaki

salam sume readers
dah lmer aku tak update blog kan sorry la lpas nie janji akan update blog dgn sepenuh hati mcm slaloo eh..
mcm2 sbrnanyer alasan tak nak update blog sbrnanyer biasa la mula sibuk ckit dgn kerja lpas tuh bila nk start update blog malas jer rasa lagi pn tak best plak nk update blog kalo separuh hati kan :)
cerita byk cerita eh aku nk pot pet kat sni mcm2 ada hehehehe..
smlm kan aku balik kerja jalan2 dekat living cabin dekat plaza rakyat biasa la akan jalan kaki dari CM smpi lrt plaza rakyat singgah jap la kat situ bole cuci mata tgk brg2 comel kan..bila naik tgk la teddy bear comel2 jaa.sekali nampak lelaki cine hensem dari mata aku 4 trus jadi 6 hahaha..stok2 cuci mata bole la labu..sekali telefon dia berdering dia pn angkat sekali aku dgr la dia kecek kelate hehehe..aku kan ckup suka kalo org cina atau india cakap loghat kelantan ke kedah sbb rasa mcm pure melayu kot bila dgr pn mcm comel jaaaa hahahha( boleh mcm tuh) sekali maybe kawan dia tanya dia dekat mana sekali dia pggl aku adik tempat ni dekat mana aku pn cakap la bla bla bla (dalam loghat kelantan jgak ) dah aku pn org kelantan kan walaupun aku hanya lahir dekat sana tapi bole la ckit kan kecek kelanatan nie ckit2..pastuh dia pn borak2 aku oke layan jer la kan sekali ttba dia ajak aku minum??? apakah ??trus mintak nk phone apakah??? dan aku pn terus ckp dah kawin ada anak 5 lagi la apakah kan??heheheh
tapi tak pham bahasa apakah still nk kawan2 dengan aku apakah dia kecek jgn bgtau ko abe nnt gadoh pulok dgn abe apakah???otak duk ligat mcm mana la nk lari nie..aku pn ckp la kejap lagi husband nk dtg dekat sni nk pick up saya tak nak la gado ke apa eh baik la encik beredar sbb husband nie kaki pukul dgn panas baran dia pn yer ker hurm oke la dia pn bla hurm oke la kalo mcm tuh yes yes yes.. rasa nk lompat tau..tak pham ler aku dgn lelaki cina nie ntah apa dia nk sebernanya aku pn tak tahu seram seram seram tahu...nie kisah lain plak dulu ada mamat aku namakan si P la eh..dia nie suka kat aku dan aku pernah la pertimbang kan dia nk jadi bf aku ada la jgak aku date dgn dia beberapa kali tapi aku mmg tak bole la nk masuk dgn P nie so aku reject dia bukan sekali tapi beberapa kali dan aku dah ckp mmg aku takkan terima dia..arituh gi la shopping dgn kak huda kan tgh2 aku mkn ttba aku tgk ada mamat nie duk usha2 aku sekali aku tgk dia ( si P) setelah sekian lama aku tak si P nie dia pn join la lepak dgn kteorg yang paling aku tak suka dia ckp la gf aku bulan 6 habis blaja pastuh trus aku nk bertunang siang tuh malam nikah sok nyer kawin hurm aku dah ada duit dah ckup dah pn bla bla bla..pastuh dia ckp pasal kereta plak aku baru tukar konon kereta mewah..ntah maybe dia nk wat aku rasa rugi cz tak reject dia for a few time kot..lupa plak si P nie pernah gado dgn ex bf aku pasal berebut kan aku padahal bukan dua2 kawin dgn aku pn tak per la kalo lelaki gado pasal perempuan tapi kalo sebalik nye eh wat malU kaum perempuan jer(kejam) hahahaha..act dia kerja part time dekat mall aku shopping siang kata nyer kerja ofis dan dia kata nk hantar aku dgn kak huda balik tp tggu dalam kol 11 aku lalu kat tempat dia kerja dan ckp P aku balik dlu tunang aku dah tggu kat luar la thanks eh (tak nak mengalah mengaku dah tunang hahahah)bila tang tunang tuh aku kekok jer nk sebut hehehe..tapi ada jgak lelaki yang baik dan menjaga aku walaupun aku hanya perempuan yang tak da pertalian dgn mereka maybe hanya anggap saudara sesama islam ataupun menghormati dan melindungi perempuan adalah tanggungjawab mereka terima kasih moga allah sahaje yang akan membalas..kalo dikutkan dah mcm lelaki aku dah jumpa . ucop pn pesan dekat aku kena jge diri bukan dgn org negro jer so aku pham kne jge dri tuh dgn manusia yg bernama lelaki eh ttba tak mksd aku manusia mcm2 perangai kdg ada niat baik ada niat buruk kta perempuan slalo kena berwaspada kan ye la mana tahu la kan sbrnanyer negro nk interview aku pasal malaysia ker kan tapi oleh kerana aku berwaspada ko pergi la tanya org lain aku cabut dlu hahahaha..kesimpulan nya aku bukan la ada anak smpi 5 org ada husband yg garang or kaki pukul atau bukan tunangan org tapi hati aku mmg dah dimiliki dan sedang menuju ke next level kan awak..jeng jeng jeng
babai

p/s : lpas gian entry panjang gila kot hehehe thnks cz baca smpi habis hehehehe

2 comments:

Amirrah Zawani said...

macam2 jenis laki skrg ni.. kena hati2.. cik nur tipu sunat takpa :)

YOUsoF said...

Sebenarnye haritu dah bace, harini baru sambung sampai habis.. hehee

teruskan berjaga² tiap masa ok Cik Nur..

semoga dapat husband yang cepat sejuk + anak lebih adripad 5 ye amin.. ;D