Wednesday, December 15, 2010

Confident mesti ada kan

Salam sume readers :P
setiap manusia ada kekurangan dan kelebihan masing2
mcm i kekurangan i adalah berbadan besar iaitu gemuk la kan kdg2 dari kekurangan nie la wat kita rasa tak confident nk wat pape tapi ada jgak di sebalik nya cth nya i ada kawan waktu skola teknik badan dia mmg besar gila lain dari yg lain kalo sembahyang jemaah kan kena rapat kan saf dia pernah tertolak pastuh i pn nk terjatuh dia sambut badan i dah letak tegak terkejut gila tahu cz terfeeling diri kecil plak sbb dia larat nk angkat hehehe tapi dia glamer satu skola kenal tau sbb dia lain dari yang lain..
dulu level confident i mmg tak dew lnsg cz malu dgn diri sendiri badan besar serius kalo nampak budak lelaki mesti tunduk yela dulu dah la badan besau muka hitam plak tuh kan..waktu skool pn i tak join pape aktiviti ntah la teruk betol (ckp kat dri sendiri)
sume nya berubah bila masuk skola teknik ramai kawan2 seronok tau nak tak nak kena la masuk kokurikulum nk lari mana dah kata asrama kat situ kalo lari pn kena kerja dgn puan rubiah tak sanggup den hehehehe
waktu skola teknik la maybe byk mengubah i la kan jadi lebih confident lebih berdikari jumpa ramai kawan dapat blaja masak walaupun skang dah tak terer masak (-__-")
bila dah keluar dari zaman blaja first time kerja kat mcd la jumpa mcm2 org tapi seronok time nie la jumpa my first love dah besar dah kan dah hbs blaja kan bole la feeling bercinta.. dekat mcd lagi la jumpa macam orang yg macam kerenah dekat mcd byk perlancong so polish la ckit speaking nie duduk counter ramai jumpa org..so start dari tuh level confident i dah naik ckit tak mcm dulu..cz dlu ada budak perempuan yg cantik suka rendah-rendah kan i dlu i rasa mcm kecil sgt..mak cik i kan tukang jahit kalo baju raya kteorg dia yg jahit nenek plak rajin beli kan i kebaya yg ready made i suka bila i request kat mak cik nk baju kebaya dia kata yg gemuk tak cantik nk pakai baju kebaya padahal time tuh i budak2 lagi..kesan nya smpi skang i tak pakai baju kebaya tau tapi skang kalo dia dtg umah i sibuk jer tanya bedak yg i pakai pencuci muka yg i pakai hurm smpi i dah naik rimas..bukan la apa manusia yg allah cipta tuh ada baik buruk nya badan tak lawa tapi ada bnda lain yg lawa jgak..hurm pasal budak perempuan yg cantik tuh skang dia dah jadi janda anak satu pada umur 21 tahun bukan nak aibkan manusia lain tapi kalo muka cantik persis model pn kalo otak tak cantik ssh jgak kan itu la manusia tak dew yg sempurna so kita tak pyah la judge orang lain dgn apa yg dia ada or tak ada kan sbb kita bukan la sape2 pn nk judge orang lain...
motif gambar nie???
saje nk tunjuk dinding bilik kaler ijau pastuh katil tingkat warna warni hehehe
k la jumpa dekat next entry eh
babai take care :P

12 comments:

Amirrah Zawani said...

sabar je lah cik nur.. abaikan org cakap.. bukan kita minta pun dapat badan besar.. sabar je lah.. yg penting confident... :D

cik nur said...

mirra : hahaha sbrnanyer kan dah tak ksah la org ckp pape mirra sbb nur hepi dgn diri nur :)

Pinky Pixie said...

x gune muke lawa, tp prangai kurg kacak. huhu.

Heidi Shafiq said...

senyum je.. :)

cik nur said...

pixie pink : manusia ada baik buruk nya kan :)

cik nur said...

heidi : ^___^
senyum jew la

♥ cik mija ♥ said...

kekurangann tu...ahh...msti ada kelebihan..lantakla pa org ckp yep..

cik nur said...

cik mija : YUP btol tuh hehehe

teratai said...

salam,

setiap drpd kita ada keistimewaan yg Allah jadikan, cuma kita tidak mengetahuinya! Oleh itu selami diri, untuk mencari keistimewaan itu!

enyheartsdiamond said...

u don't have to feel, like a waste of space, u are original! can not be replaced :)

cik nur said...

teratai : thanks hurm still mencari lagi apa yg special dekat siti nur sakinah :)

cik nur said...

eny : thanks dear ^___^