Monday, August 30, 2010

Hari kemerdekaan negara kita yg tercinta malaysia


Salam sume readers..

bersykur ke hadrat ilahi cz negara kita nie masih lagi dalam keadaan aman

walaupn berbilang bangsa dan agama tapi kita still lagi bole aman damai jew..

dlu2 waktu skool seronok jer bila sambut merdeka cz dah tentu2 cuti pastuh bila skola sambut plak dah tentu2 tak blaja..

lagi semangat nyanyi kuat2 lagu kebangsaan sambil pegang2 bendera malaysia bangga tau..

tapi cbe skang klo wat mcm tuh dah tentu2 org kata sewel kew per ntah kan (-__-")

hehehehehehe..

pape i bangga jadi warga negara malaysia dan bersykur sgt2


Selamat Menyambut kemerdekaan yg kew 53 semua :)

Sye tgh weng-weng sekarang

salam sume readers
hari nie adalah hari isnin yg malas sume pn malas nk bukak mata..nk wat kerja pn malas..
apa yg i nk hanya baring atas katil yg sedap dan hidup dalam dunia mimpi yg mustahil dan indah seronok jew tapi apa kan daya kne jgak bangun untuk truskan hidup seharian nasib baik sok cti sbb tuh la hari nie mls bebenau nk kerja >___<
sakit tekak la rasa perit sgt2 rasa mcm mau teguk air cz rasa kering sgt kat dalam la tak selesa btol tak per la tahan jew la puasa pn lagi brape hari kan..
mata bengkak siap double line lagi so skang rasa mata sepet la plak tambah lagi dgn pakej badan pnt tak larat tekak yg sakit so mcm mna la i tak mengidam kan katil kat umah...campur lagi dgn perasaan smlm yg menyakit kan hati..ntah la dlu i slaloo ckp i nie loser tak bole nk bahagia kan org2 yg syg wat pew i nk membahagia kan org yg slaloo lukai i kan tak berbaloi lnsg kan..so better i just wat tak amik port..lantak kan la mahu buat apa dont ask me anything ..u know everything better than me..i dah tak ksah kalo bole dah tak nak sedih kat blog tiap kali ada masalah..bila org lain yg salah i ttp salah kan dri i sendiri i dah tak nk jadi mcm tuh lagi..cz i tahu mmg i tak salah pn..ckup la selama nie i berlalah dan berdiam diri dgn alasan tak nak cari gaduh ..tapi bukan sekarang i will do everything untuk balas balik cz i tak nak lagi jadi perempuan yg menangis dan merintih sje dan mengalah..so sekali lagi i terkena mmg habis la tahu la apa yg i nk buat..sekarang dah wat keputusan dan ttp dgn keputusan nie..cz i takkan lagi mintak maaf cz tak dapat jadi anak yg baik or kakak yg baik cz apa yg i dapat pn bukan la yg terbaik pn...i tulih entry nie cz nie tmpt luah kan perasaan rasa sedih pilu dan ini apa yg rasa bukan nk bukak pekung atau masalah keluarga kew apa oke..
so pape pn thanks cz reading oke :)

Friday, August 27, 2010

Jeling-jeling korek biji mata baru tau !!!!

salam readers puasa tak nie??
baik ckp jgn tipu hehehehe
nk tahu apa bnda yg menyakitkan hati hari nie
mcm nie pagi tadi i masuk la tren nk pergi kerja mcm biasa la kan..
i pn tgk la sekeliling nie kebetulan ada la seorg perempuan nie tgh duduk i plak ngah berdiri dekat tepi tapi mengadap dia la kan..perempuan nie bolh tgk i dari atas ke bawah dan dari bawah ke atas i pn tgk la dia balik dalam hati "pehal minah ni ntah pape ntah tapi i tgk jew la muka dia tak ada masa eh nk scan dari atas ke bawah dari atas buang masa lain la kalo jejaka yg hangat mcm pisang goreng panas2 kan hahahahaha
bila i tgk muka dia..dia bole plak jeling i (-___-")
ntah pew masalah pn i tak tahu la minah sakit mental kew apa ttba nk jeling2 i ..sabar je la kot yg bole i buat..pastuh i pn jalan menuju kew van company kan pastuh ada bangla nie naik basikal melintas kat sebelah i terpegun kejap cz kat tgh2 KL nie ada ker yg naik basikal kan..ttba bangla nie pusing berlakang tgk i pastuh dia pn jeling dekat i jgak..tersentap u all ttba bangla ni jeling2 plak juling kang baru tahu..ntah la i pn tak tahu pew la yg tak kena dgn i nie yg sume org nk jeling2 segala bagai nyampah sgt kew nk tgk muka aku nie..sabar jew la
korang2 nyampah kew dgn muka i tahu i tak secantik mana jgn la jeling2 segala bagai korek biji mata wat sup kang baru tahu..hahahahaah
nk kta sentap kew apa i tak ksah pn nk jeling2 kew apa tak ssh kan idup i pn kan cme pelik la cz dalam satu pagi tuh smpi 2 org jeling kat i???
kew sbb muka i tak senyum yerk ntah la...kalo tak suka tutup jew mata tak yah la tgk kan..
k la thanks cz reading tau
bubbye

Hp baru :)

salam sume readers sorry sgt cz dah lmer tak update
lately ni byk plak masalah plak rasa nyer..
hurm hari tuh pasal hp ilang kan i dah ganti dgn hp baru yg biasa2 jew cz ukur baju di badan sendiri..harap2 jgn la hilang lagi ye lpas 2 kali hp i dicuri uish dah rasa fobia ckit dan extra carefull..sblum pape tgk dlu brg2 ada tak tak nak dah main lempau jew..bajet hari raya pn lari :(
sedih btol la..tak pew la rezeki tak ada bersyukur dgn apa yg ada sudah la kan (pujuk diri sendiri)..hurm tuh la skang still sesuaikan diri dgn hp nie.. hurm function lebih kurang mcmlmer jew..tapi hp lmer tuh the latest ckt la..pape still miss hp yg lmer tuh cz i sgt2 selesa dgn hp tuh..
hurm raya dah tak lama lagi hoyeeh!!!
yg nie part yg best ckit la..pape nnt i update lagi oke
salam sayang readers muaxh..


Tuesday, August 24, 2010

Saya sedih :(

salam sume readers
sob sob sedih gila la sgt2 nie i lost my hp..meraung2 menagis sedih gila..i tak sure hilang sama ada tercicir kew atau apa.. cz bila i cll blk off..ntah la rasa mcm ada org yg amik..ntah la kew i yg lalai masuk kali nie dah 2 kali tukar hp (-__-")
sme sbb dri sendiri yg lalai or mmg tak ada rezeki..dah la klo pkai hp baru i kne sesuaikan diri dgn hp tuh dlu la kre mcm kne serasi dlu la itu pn nk amik masa..dah la sptut nyer hari nie i berbuka kat times squre dgn kwn2 skola lama tapi tak jadi sbb bnda nie dah jadi.. kalo dieorg cll2 mesti tak dapat ingt i sengaja off dah la tak ingt no hp masing2..nasib baik fb ada tapi sedih la jgak kan dah la jarang2 dpt hang out2 mcm nie..mcm biasa la pape mesti mengadu kan encik abon itu pn encik mcm nk marah lagi la kuat i menagis uwwwaaaa..
trus dia lembut dan pujuk i kata tak ada rezeki kot..dia pn pujuk2 i semapt lagi tuh wat lawak
rasa nk marah pn tak jdi cz dah gelak2 org ngah sedih bleh plak dia wat lawak mcm tuh..
sabar jew la..skang dah oke ckit la tak ada meraung2 mcm tadi dah mcm permpuan gila dah
hehehehehe.. biasa la perangai i yg mcm nie mmg tak senonoh ckit hahaha..
so apa lagi pasnie duk sibuk2 cri hp baru la yg nie part mmg best tapi nk keluar duit tuh yg part mmg tak best la..uwaaa rasa nk menagis dah nie sob..sob..sob..sabar jew la mak nok..
lagi sedih bila tak dapat nk texting dgn encik abon cz hp tak ada
uwaaaaaaa...
nasib baik ada internet kalo tak hurm mcm org dlu2 la pkai tel umah hehehehe
k la korg nnt i update lagi yerk bubbye :)

Monday, August 23, 2010

Current Update

salam sume readers sorry sgt dah lmer senyap jew oke..
hurm sorry agak sibuk la this week nk mengadap internet..tadi i gi potong rambut cuci sekali
nie pn tergerak cz teman kak huda wat rebonding rasa mcm dah lmer tak cuci rambut saloon
cuci rambut kat saloon nie lain cz di urut2 uish mmg selesa sgt2..dah lmer tak rasa rileks mcm nie.walaupn mahal ckit tapi berbaloi la jgak kan (ayat org kedekut) hahahahaha
rambut pn dah pendek ckit cz potong rambut yg rosak tapi rasa sayang plak ble tgk dah pendek ckit :(
sekarang nie i still lagi berpuasa tak cuti lagi hehehehe..hooyeh
skang kterog dh start wat kuih raya hurm nnt i akan post kuih raya yg adik2 i buat ..
makin tahun makin byk kuih raya yg baru2 kteorg blaja dan wat..
hurm about shopping plak maybe next week kot i akan start pusing2 cari barang..
rasa nyer setakat nie la dlu nnt pape i update lagi oke
bubbye

Thursday, August 19, 2010

Bebas

salam sume readers
kita sekarang sumenyer bebas bercinta dan dicintai tak kira umur cz kasih sayang nie akan datang tak mengenal usia tak kira masih skola lagi satu tak kira pangkat..tak mcm org dulu2 walaupun mencintai lelaki lain tapi kdg kne mengikut kehendak parents dieorg untuk bermenantu kan org lain tapi zaman sekarang anak2 muda bebas untuk membuat pilihan sendiri bebas untuk memilih yg terbaik dalam hidup mereka..kita beruntung diberi kebebasan untuk memilih cinta kita sendiri kan..tapi adakah di sebalik kebebasan cinta yg kita dapat nie semakin banyak manusia yg kejam membuang bayi mereka sendiri adakah munking kerana kita terlampau bebas sampai terlupa tentang menjaga kehormatan sbg seorang perempuan???menjaga air muka insan yg bergelar ibu bapa yg tak pernah jemu memberikan kita yg terbaik dalam hidup mereka??adakah sbb kita bebas memilih maka lahirlah lagi ramai manusia yg kejam membuang hasil cinta mereka??cinta atau nafsu???setiap bayi dilahirkan bersih dan suci dari noda..tidak ada rasa apa pn bila mereka mengandung kan sembilan bulan..setiap ibu yg mengandungkan anak dari benih suami mesti rasa bahagia bila ada lagi satu nyawa yg berada di janin kita ..tapi apa perasaan seorang perempuan yg mengandungkan anak tanpa ayah takkan tak ada ckit rasa sayang terhadap bayi yg di kandung kan tuh smpi membuang takkan ada ckit pn naluri seorang ibu pn dalam diri mereka smpi sanggup membunuh untuk satu cinta yg palsu..adakah ini kerana kita terlalu bebas mencintai???? atau terlampau mengikut nafsu syaitan sendiri
p/s : sorry entry emo tak tentu pasal rasa sedih bila bulan puasa makin byk kes buang bayi
rasa sedih cz apa yg nur tgk anak bangsa kita yg byk terjebak..apa yg nur tulih luahan secara spotan

Sunday, August 15, 2010

Berbuka puasa dgn darling mien syg :)

salam sume readers
sorry sgt dh lmer tak update tapi i rajin jalan2 blog kawan2 kan hehehehe
smlm hang out dgn kak mien berbuka puasa sama2 and jalan pape pn i dah window shopping apa yg i berkenan hehehehe maybe next week start shopping kot..mula jumpa dekat mcd Tun Perak cz dia ada kerja ckit sambil tuh i online2 dkt sne lpas half and hour kte org gerak gi baza ramadhan dekat dato keramat dia punya bazar glew la happening kan tak mcm dekat umah i hurm hambar jew rasa dekat dato keramat nie harga dia kn murah mmg berbaloi la kak mien ajak i dia gi sana..pastuh gerak gi KLCC gila tak round satu food court tuh nk wat pilihan nk mkn apa bila pergi kat subway rasa nk mkn jer ble tgk dekat wastern rasa nk mkn plak hahahaha..hurm nama pn nafsu sume pn nk mkn kalo bole


gambar huduh jew wei hahahaha..layyyaannn
l
hope best friends 4 eva oke love u :)
budak kecik nie nama nyer dia najib gila tak duduk diam cz ada satu famili nie berbuka sebelah kteorg sambil tggu waktu berbuka i melayan la budak kecik nie dah la menagis kuat kalo i ada anak mcm budak najib huhh mmg mencabar la..tapi pape pn dia kiut comel jaaa..tuh yg war i lagi melyan jer kerenah dia
kak mien comel hahahaha


so this my food untuk berbuka smlm hurm mmg sedap but still terfikir masakan umi dekat rumah :( dan bila balik yika kata rugi tak berbuka kat umah umi masak sedap..nasib baik ada lauk lebih so sahur tadi mkn nasi sepinggan setengah hahaha bole mcm tuh hahahaha tak ada la rasa rugi sgt kan.trus gi surau sembahyang balik ble food court mkn ice cream sambil lepak dekat air terjun gila calm jew rasa wlpn sejuk gila..pastuh kteorg gi window shopping part nie la yg paling best hehehehe..maybe next week dh start shopping kot..korg plak mcm man kan??
k la pape nnt i update lagi oke bye..
take care yerk sume readers


Tuesday, August 10, 2010

Alahamdulilah ramadhan kita jumpa lagi

salam sume :)
kepada kawan2 blogger nur nk ucapkan selamat berpuasa hurm harap2 bulan nie dipenuhi dgn amal ibadah..bersyukur sgt ya allah cz tahun nie nur masih lagi bersekesempatan untuk menyamtbut bulan yg mulia nie..so harap ada bnda yg berubah la bila pose nie nur ada la jgak to do list kalo bole nk wat sume bnda2 nie harap2 berjaya la yerk :)
To Do List
  • cukup rehat kalo mahu tido awal boleh rajin bangun sahur
  • minum air lapan gelas sehari kurangkan minum air manis
  • terawih kalo boleh kerapkan jgn la malas2 tahun nie
  • ha nie penting kurang berat badan ckit amik kesempatan yg ada yg penting displin
  • rajin2 masuk dapur tlong umi masak tak kira untuk sahur atau berbuka pose

tapi kan tahu2 la bila dah berazam mesti la ada cabaran yg i kne tempuh harap2 bulan pose nie kuat kan la i nk tempuh dugaan nie jauhkan la dari penyakit i kdg melekat kat i iaitu PEMALAS hahahahahaha

uish budak tembam harap2 awak kuat semangat yerk kurangkan berat badan chaiyok2

p/s : smlm jatuh kat depan toilet kaki terseliuh glew sakit la kaki adduhhh

Monday, August 9, 2010

Dosa semalam

salam sume
pagi tadi baca paper metro online jew
terbaca kisah habuan nafsu kekasih 6 rakan bayang kan budak 15 tahun dirogol bukan sahaja kekasih.. tetapi bf di yg mcm celaka nie pas lagi kat kawan dia 6 org bukan saja setakat itu dirakam dan disebarkan keluarga kawan2 saudara mara pn tgk bukan setakat dirogol tapi dipukul plak lagi..yallah betapa kuat nyer dugaan yg budak 15 tahun nie dapat..serius i tak paham apa yg bf dia nie fikir ha smpi sanggup memusnah kan masa depan org bg 15 tahun tuh terlampau muda sgt2.nasib baik budak nie wat laporan polis dan kebanyakan mereka sudah ditangkap harap sgt diberi kan hukuman yg setimpal..kalo budak 15 tahun nie mengandung mcm mana masa depan ank nie mcm mana ??bukan la i nk kata pew tapi dia tak pernah fikir apa yg akibat yg akan di tanggung oleh budak 15 tahun nie.. sbb bukan kena kat dia tuh yg dia tak pernah terfikir tapi kalo la terjadi dekat adik dia tak ksah la perempuan yg di syg apa dia rasa bila perempuan yg dia syg kena mcm tuh ha..tapi i rasa kalo jantan mcm nie mmg lnsg dah takda perasaan syg kot maybe bg dia perempuan hanya objek seks jew..sepanjang i hidup dlm 21 tahun nie mcm2 manusia yg i dah jumpa dlu ada satu brother dia hisap ganja kdg2 keluar masuk penjara wlpn dia jahat mcm tuh sepanjang i kenal tak pernah plak nk kena kan i kew apa alhamdulilah pernah lpas balik kerja kte org lepak2 keluar mkn ramai2 pastuh ttba dia nampak ada budak kecik ngah main2 dgn mak dia dalam 4 tahun mcm tuh..ttba brother nie menitis kan air mata dia i pn tanya la dia "ko nie knape bang menagis plak"dia kata "sbrnanyer saya ada anak kalo skang dia baya budak kecik tuh la "i pn tanya habis mana anak abang tuh??"
dia kata sye tak tahu"sye tahu mak dia mengaandung sye tggl kan mak dia mcm tuh jew"
apa yg i bole ckp dah la abg kalo menagis pn tak guna masa tuh takkan berulang lagi ..tub la tak kira kalo apa bnda jahat yg kte wat mesti akan rasa menyesal..so sblum wat some thing fikir2 kan la baik buruk nyer.
dan perempuan2 sume kenal la baik buruk lelaki yg kita kenal baik dan berjaga-jaga wlpn dia tuh kte dah lmer kenal kawan2 atau pn calon2 suami
k la i gi lunch dlu bubbye
take care:P

Bila berjimba-jimba dgn famili

Salam sume
rasa nyer ctew dah lpas berminggu tapi tak kira nk tempek gak kat blog nie
hahahahaha
korg tahu tak time nie mmg shopping tak hingat bayang kan dalam kol 1 lebih bertolak dalam kol 7 bari balik bayang kan shopping mmg tak ingt la kan..
mula gi the mall dlu shopping jeans jew kat peace kedai nie ada jual seluar besar mcm2 pn ada untuk saiz besau2 kan kemeja kerja pn ada jgak selain itu murah2 jgak mcm Ms Read mahal ckit..sblum shopping kteorg mkn dlu kat mcd oke layan gamba dlu oke..
baju biru tuh anak pertama kepada hamenah binti yusof dan abd rahim bin kunzumia yika atikah plak anak kedua pada pasangan ini oke muka i sopan cz kat public kalo tak dah mcm perempuan tau gila meroyan bayang kan kalo i mcm tuh hehehehe

tgk tuh konon tak pandang kamera kali nie gambar sopan tak ada aksi gedik cz tkut korg muntah berkoyan-koyan hahahaha

hurm si hanani and rara..hanani adik yg no 5 rara yg no 3 oke..hanani mmg ada baka i gedik di depan camera..si mulut pot pet ckp tak henti2 tapi first day masuk tadika diam jer mcm budak baik selain itu kuat protes jgak bdak nie..








umi dgn wahidah hurm wahidah nie tak pyah ckp la garang mcm singa tahu tak..sabar jew la dgn dia paling byk sekali wat masalah nie la org nyer..




nie rara org kuat dalam rumah bukan sahaja dalam rumah tapi org kuat umi jgak




korg nak tahu tak nama adik beradik i
siti nur sakinah
siti nur atikah
siti nur raihanah
siti nur wahidah
siti nur hanani safiah







sah2 tgk muka toya
hahahahaha



dah siap the mall trus gi shopping kat masjed jamek beli kain la langsir sume siap la tahun nie ada la langsir baru umah kami..yup tahun nie umi decided nk raya kat KL jew so this is my first time raya dgn encik abon and second time raya kat KL bila raya nie part yg paling best ialah shopping mcm2 dah nk blei dalam otak nie
hahahahahahaha...
k la readers yg dtg jengok2 blog i nie jgn lpe plak klik2 i punya iklan nuff oke..
nnt i jenggah blog korg i klik2 korg punya plak oke..




Saturday, August 7, 2010

Entry campur2 macam air batu campur sedap

salam sume :)
hurm ingt kali nie nk update pasal keluar dgn shopping dgn umi and sibling tadi :)
tapi tahu2 jew la selain i nie kuat membebel mcm mak nenek kuat pelupa mcm mak nenek jgak..
so tertggl pendrive kat ofis (-___-")
pastu apa lagi dgr kan ajer la i pot pet oke :)
hehehehehehe
hurm i dah berjaya pn letak nuff kan blog thanks sgt2 apzan cz tlong bg link hurm senang ctew i mmg bengap mentega cz satu hari smlm asyik mengadap bnda nie jew la..
i nie tahu2 jew la selagi tak dapat selagi tuh i akan mencuba smpi 4 kali jgak la try wat..nasib baik ada sikap tak putus asa nie..bayang kan smpi 3 blog i rujuk tutoriol hurm br bole korg jgn la gelak2 kan i...i baru blaja oke...so i harap readers sume bagi suppot kat i dgn klik2 dkt iklan i ..
thanks sgt2 dan i akan cbe klik2 balik iklan nuff korg..hurm hari nie encik abon ada exam kenaikan pangkat ini yg nie second time dia amik sblum nie untuk jawatan lain i doa kan dia dapat buat..
kalo mmg rezeki kami eh ttba kami plak kan
huhuhuhuhu
tak la kalo rezeki dia alhamdulilah la tuh la pos malaysia kalo nk naik pangkat kne jawab periksa ingt kan waktu skola jew ada exam kew...nasib baik ofis i tak mcm tuh heheheheh
smpi sni dulu nnt nur update lagi oke
take care bubbye sume :)

Friday, August 6, 2010

Pengumuman pengumuman ye kawan

salam sume nie ng bg tau nie
i punya entry dah bole komen ye u all drop by jgn lupa komen oke..
ye la before this ada ja org komplen yg i punya entry tak boleh komen dgn usaha yg gigih nyer
yes sye berjaya akhir nyer(sah2 mcm minah poyo)..tp korg ada mslh nk letak coding nuff wlpn dah usaha gigih tapi tak berjaya ini kali ke-2 ttp tak berjaya sedih btol la..korg yg baik2 hati lagi senior mintak la tlong i pn tak tahu la knape la i nie bengap mentega sgt ntah..bila dah wat tak bole save plak dah tentu2 i nie tahu copy coding tapi tak tahu nk bce kan mau pengsan sudddaaahh uish tak pew la i nk cbe smpi fed up lagi hehehehe
k la nnt pape i update lagi oke :)

Thursday, August 5, 2010

Dapat award dr amoi :D


salam sume :)

i dapat award big thanks to amoi ttba nk nyanyi lagu hujan amoi cantek ku ingin slaloo hehehehe

(sah2 sengal minah nie)

i rasa di hargai kalo dapat award (eh ttba bajet mcm artis jew )bukan apa ada org hargai dan ingt gak kat i dgn blog i nie kan..

so awrd nie kne tagged lebih dari 3 org :)

oke antara blogger yg terpilih ialah jeng2



  • kila

  • cheno

  • syira

  • cik minie

  • ieyna

  • wunny

nama2 yg terpilih sila yo amik

k la kalo rajin i update lagi mlm nie oke :)
bubbye readers syg muaxh




Wednesday, August 4, 2010

Bila terfikir nk tukar kerja????

salam sume:)
windu la kat readers 2 sume nie >___<
nie story pasal dilema i hurm ntah nie nama nyer kehidupan i paling tak suka wat keputusan yg tak pasti lagi hasil nyer..huish setengah org bole amik risiko tertentu tapi kalo mcm takut ckit cuak2 ayam ckit(apa kne mengna dgn ayam plak nie)hahahahaha
korg tau skang dah bulan ogos kan kontrak i dgn tmpt i kerja skang nie akan tamat dgn jaya nyer iaitu pada bulan dec..maybe ada la peluang nk smbg kontrak tp smpi bila jew nk kontrak skang dah tukar bos baru tak tahu la dapat tetap kew tak ntah??peluang mcm tak ada cz i tgk sume mcm smbg kontrak jew tak ada plak yg dapat kekal nyer plak..smlm ada budak dah berhenti kerja ye la dapat kerja gov ko sape tak nak dah la dapat tetap kan kalo i pn dah tentu2 cabut kan..resume dah siap dah siap touch up jer tapi bila nak hantar rasa mcm takut tak nak la apa la hurm ntah la i nie mcm tuh plak rasa ye la bila dapat kerja baru kan sume pn kne tukar kawan persekitaran kerja lagi ntah maybe i tak bersedia untuk semua tuh lagi kan..maybe nk dekat2 habis kontrak baru i akan usha2..hurm korg rasa i perlu bertidak sekarang??hurm serius i selesa dgn kerja i dgn kawan i and i selesa dgn bos i sekarang tak byk kerenah sgt tapi pape pn i kne cari kerja lain yg lebih bagus kan umo i pn muda maybe kalo i move on lagi much better job yg i dapat apa salah nyer kan kalo i pindah mmg la tak sme dgn tempat kerja sekarang nie tapi itu la risiko yg i kne tanggung kan ..hurm tuh la ngah duk pikir untuk wat keputusan kalo ikut parents i suruh move on jew..tak pew la i kne la fikir masak2 dlu pasal future i jgak kan :))
pape n target i tahun nie nampak berjalan dgn lancar tapi tggu jew la awal tahun depan..ckp pasal future nie ada kawan i cll kata bf dia ajak bertunang tahun depan tahniah tapi rasa nyer tak terlampau awal ker nk bgtau org cz tak pasti lagi kan baru ckp2 kalo tak jadi kan dah malu
eh tapi manusia lain2 perangai biar kan ajew..oke sume see u at the next entry oke(ttba plak mau speaking)hehehehehe

Monday, August 2, 2010

Keadaan semakin positif

Salam sume
pegangan hidup i ialah berfikiran positif dan maybe the result pn akan positif right
lagi pn kalo duk pikir negatif jer bole sakit gak la pale nie..sorry la kalo entry lpas teremo segala bagai biasa la hidup kte ada pasang surut nyer so mcm tuh kat blog i nie ada entry tuh bebel2 mcm perempuan tua ada plak yg marah2 ada plak ada plak yg sedih2 plak kan hehehehehe..
bila korg bce blog i apa la yg korg pikir pasal i ntah2 perempuan tua yg tergedik-gedik(smpi ati)
(-.-")..hehehehehehe
just wanna say my life getting better tak ada lagi kisah emosi terlebih-lebih lagi oke..
yup just nk melalui hidup cz setiap detik yg berlalu dalam hidup i takkan berulang lagi so i kne la hargai sebaik-baik nyer..so ble bersemangat rasa nk lalui hidup nie dan nk jadi lebih positif(ttba jew semangat)
pape nnt i update lagi k
bubbye :)