Saturday, December 31, 2011

Entry terakhir untuk tahun nie

Assalamulaikum semua readers
heeee sorry guys sekarang nur br nak update kan
oke tahun 2011 nak berakhir untuk azam tahun lepas tetap carry foward ke tahun depan sbb byk tak tercapai (-___-")
dan tahun depan mmg tak nak plan apa2 sangat just ikut flow jer hehehe maybe ini yang lebih baik..
so to readers enjoy you holiday yaa selamat tahun baru jgak oke :D

Thursday, November 24, 2011

Spontaneous Thursday #4

Taubat hanyalah pada Allah kerana Allah Maha menerima taubat hambanya..pintu taubat sentiasa terbuka walaupun untk orng yg melampaui batas.

Sunday, November 20, 2011

Mari kita menjawab tag

assalamualaikum wewit
act nur dapat tag nie dari yatie comel.
sebernanyer dia bg tag lama dah tapi nur baru kesempatan nak buat ceh ceh hehehe

so jom kita tgk rules tag nie

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU'll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

so kita start dengan 11 benda tentang siti nur sakinah ^___^
  1. suka benda2 yang comel asal comel i like heheh
  2. senang sangat menangis..kalo famili sakit menangis,kalo marah orang pastuh diri sendiri menangis teruk kan tapi kalo nur dah smpi hati kering tak menangis jaga la kau hahaha
  3. suka coklat dan benda2 manis :)
  4. sangat manja sangat gedik tapi hanya pada orang yang tertentu sahaja :)
  5. saya orang kelantan tapi celup maksud nya lahir dekat sana tapi membesar di kota hehehe
  6. pemalu ini memang tak tipu tau
  7. kaler pink kegemaran nie
  8. sangat suka membaca terutama komik tgk cermin mata la kan hahaha
  9. saya pelik sbb suka lelaki yang blur dan kelam kabut sbb comel jaa bila perangai mcm nie
  10. saya akan adore perempuan yang cantik and its come together with beautiful brains jgak yaa
  11. saya manusia yang cepat bosan dengan benda yang sama jaa tapi kalo bercinta saya setia :B
so next thing nur kena jawab soalan dari cik yatie kita nie
1. Apa benda yang korang inginkan sangat waktu ini?
lesen kereta dan kereta kan best kalo boleh petik dari pokok jer hehehe

2. Benda yang paling korang sayang?
semua benda la sbb banyak sangat heheh maybe saya seorang penyayang kot haha lempang diri sendiri :P

3. Moments indah yang tak dapat dilupakan?
bila ada orang padang mata saya dan cakap saya yang ada dalam hati dia dan dari sepasang mata tuh nur tahu yang itu jujur dan saya disayangi :)

4. Azam tahun baru?
menci nak tulih sbb semua tak tercapai lagi even one pun oke sedih dgn dri sendiri T___T

5. Pernah frust rasa nak terjun kbmall? Apa yang korang lakukan untuk atasi rasa tu?
hanya tuhan saja yang tahu perasaan tuh tak apa la berdoa banyak2 dan nur dapat banyak hikmah dari benda pahit nie :)

6. Tiba-tiba stuck kat jalan gelap. Bateri hp mati. Apa yang akan dilakukan?
lari atau jalan secepat yang munking

7. Hadiah perkahwinan yang paling korang impikan.
perabot untuk satu rumah boleh tak hahaha gedik kan >____<

8. Cikgu zaman sekolah yang paling korang ingat. Dan kenapa.
cikgu mahsuria sbb cikgu yang tergarang dan baik pernah saya ada heheh

9. Fb, twitter dan blog. Mana yang paling best bagi korang.
semua pun best dan nur layan:)

10. Bangga atau malu kalau pasangan korang mungkin kurang cantik/kacak tapi penyayang.
tak der perasaan sbb nur pun kurang cantik pun dan kalo penyayang mesti la bahagia sbb ada org syg kan :)

11. Pernah rasa nak bunuh orang tak? Kenapa?
bila nur sedang bercakap2 sekali tak der respon dari encik abon yang sedang baca paper ruangan sukan oke fine sentap awak bercinta la dengan paper tuh pastuh nak bunuh diri hahaha oke fine yg part bunuh diri tuh gurau eh :)


dan ini adalah 11 soalan yang manusia yg telah di tag oleh saya kena jawab


  • mahu tanya pendapat korang tentang skandal??
  • impian hidup yang dirasakan sangat jauh untuk dicapai??
  • menjadi dewasa seronok ke??
  • apa maksud nama korang??
  • salah ker setiap kali bercinta mengharap ke jinjang pelamin??
  • tempat melepak yang korang selalu pergi?
  • tido hobi yang best setuju atau tidak??
  • bagi korang mencari cinta atau pun biar ia datang sendiri pada masa yang sesuai??
  • oke sebgai manusia ataupun beila kan apa korang dah buat menyumbangkan something untuk manusia lain untuk masyarakat atau generasi yang seterus nya?
  • pilihan tempat bercuti pantai,tempat yg ada shopping mall atau hutan??
  • cantekdihati atau cantek diluaran pilihan anda?
dan mari kita tgk 11 manusia yang di tag hehehe
hyz
minie
yikaatika
wanie
kakbunga
lizzie
fara rara
zoeyzauyah
aishah

dan ya siapa2 pun boleh buat :)
babai semua nnt kalo dah buat link kan dekat ruangan komen boleh jgak aku terjah hehehe
babai yaa









Friday, November 18, 2011

Ini Nama Nya Cinta

assalamulaikum :)
dalam dunia aku lagi satu di mana aku berkongsi segala nya dengan encik abon..
lelaki yang sentiasa ada di sisi walau apa pun keadaan aku dan aku bersykur ya allah dengan apa yang kau pinjam kan..

walaupun aku sendiri tak pasti yang dia akan menjadi yang sah milik aku atau hanya hadir dalam hidup aku memberi kan seribu kenangan hanya allah saja yang tahu dan aku pasrah dengan ketentuan nya.

tapi sekali aku diberi peluang aku akan cuba yang terbaik untuk berada di sisi dia insyallah..walaupun tak pasti dengan ending cerita kami tapi aku dan dia berusaha untuk mendirikan masjid yang aku rasa menjadi impian setiap pasangan kekasih dan tak terkecuali kami..

sebelum tuh aku masih lagi kena berusaha dan bersedia untuk memikul tanggung jawab yang besar dan sebelum banyak benda yang aku kena buat dan usaha seperti mana encik abon usaha gigih smpi kerja straight dan berniaga pun straight the whole weekend aku tahu dia penat dan kesian tapi aku hargai usaha yang dia buat sekurang nya dia serius dan nampak bersungguh

hurm dan aku terus kutip perasaan semangat encik abon sbb aku pun kena berjuang jgak mana boleh sorang jer berpenat lelah kan so setiap yang mendatang sumber duit aku akan buat dengan sebaik munking insyallah...

munking perjuangan hidup kami panjang lagi tapi kami akan usaha yang terbaik untuk membina masa hadapan kami ..anyway thanks cz baca smpi habis takce ya babai



^___^first time pakai baju sama warna hehehe

Thursday, November 17, 2011

Spontaneous Thursday #3

Be positive Be thankfull Be happy and insyallah great thing will come to you

Tuesday, November 15, 2011

Small Celebration On My Besday :)

salam semua readers
act last sunday besday nur yang ke 22..ya allah cepat sangat masa berlalu dah ubah angka umur nur hehehe

hurm celebrate tak der besar2 simpel jer pun walaupun mcm tuh nur lansung tak sangka ada kek and makan2 anyway sbb lama dah kot tak kek besday sedih kan heheh..

well dengan encik abon pun tak der la suprise gegiler kek ker coklat ker kan..just lepak dekat titiwangsa dan spent time together jer sekali tadaa nah untuk awak hepi besday ^___^ ice cream yang tersedap saya pernah rasa sbb makan dengan rasa bahagia thanks awak..
tepat pukul 12.00 dah la nyanyi lagu besday smpi saya menangis sambil gelak2 sbb terharu dengan kelakar dgr suara awak menyanyi

hurm harapan aku pada hari jadi yang ke 22 nie kan
  • harap keluarga aku hepi slaloo
  • nak orang yg tersayang bahagia tak kira kawan ataupun my encik abon <3<3<3
  • nak berusaha lagi nak material banyak2 heheh
  • nak berubah dan perbaiki diri dari masa ke semasa :)
oke la korang readers doakan nur yg terbaik yaa

Umi not felling well

Assalamulaikum :)
hai readers hurm sebernanyer bebrapa hari nie umi mcm tak sihat jer mata dia problem act umi pernah buat pemedahan kornea maksud nya mata akan jadi lebih sensitif la semua kena carefull..tak boleh buat kerja berat2 angkat benda berat kira mcm tuh la

semalam gi chek up doktor kata just luka so letak ubat dan tutup mata umi sebelah..hari nie pergi chek up lagi aku harap semua oke la kan..sejak abah dah tak ada aku makin risau kalo tgk umi sakit sbb aku umi akan pergi tinggal kan kami dan aku sebagai kakak sulung kena amik alih tanggung jawab semua tuh huhh bukan la mengeluh apa

cuma hello aku ready ke semua tuh??perangai aku pun mcm budak2 so not sure la..tapi aku kena ready jer dengan segala kemugkinan dan buat yang terbaik la kan..hurm aku harap hari nie umi akan getting better la eh insyallah tapi pagi tadi dia kata mcm sakit..huhh..risau..risau

korang doakan la yer terbaik :)

Tuesday, November 8, 2011

Pilihan Hidup

Assalamualaikum readers
mcm mana cuti raya meriah ker??
nur biasa2 jer raya dekat KL tak mende nyer la sangat kan
hurm korang ada terfikir tak dalam hidup nie kan semuanya buat pilihan yang beza nyer waktu ko kecik tak ada la mencabar sangat kena buat keputusan alahai setakat duit ada 20 sen nak beli mamee monster ker nak aiskrem malaysia haa pilih jangan tak pilih hehehe

tapi makin ko dewasa makin mencabar la pilihan yang ko kena buat untuk apa yang terbaik dalam hidup kita sendiri sbb dari pilihan tuh la aku rasa terbentuk nya diri kita contoh kalo dari sekolah ko dah sosial so kemungkinan nak kelab malam benda2 yang negatif la jadi nya kan kecuali ko buat pilihan untuk berubah maka nya kehidupan ko akan berubah la kan..

kadang2 pilihan yang orang lain buat tuh pun boleh kita jadikan pengajaran kan..
mcm setengah kawan aku yang pilih untuk kawin cepat sbb nak elak maksiat duit semua cukup dan terancang alhamdulilah 2 tahun berturut-turut aku pergi melawat dia bersalin..ada sesetengah kawan aku plak yang kawin ttba sbb perut ada isi dah lepastuh ttba jer bercerai sbb husband dia sebernanyer penagih dadah mcm mana??

dalam kehidupan aku pun tak semua aku buat pilihan yang bagus kan tapi berlajar dari kesilapan tuh adalah pembelajaran yang paling berkesan kan tapi tuh la kalo nak buat pilihan fikir la baik buruk nya dulu oke..

oke la korang take care
babai semua :)





Thursday, November 3, 2011

Wardina Safiyyah You Inspire Me

Assalamualaikum :)
hai readers sihat ker??
hari nie kan nur nak share la artis mana yang nur minat
act dari dulu lagi kalo artis nie aku mcm tak ada la minat smpi gila beli segala poster la vcd la mcm2..kalo aku minat pun setakat dengar lagu mcm tuh jer la..

tak ada la smpi gila nak pergi konsert la itu belum lagi..
tapi aku dari dulu suka dengan kak wardina dari sepana jaya lagi sbb time aku suka style dia cakap sbb mcm comel jer hehehe


tapi sekarang lagi suka sbb dia dah berhijab dan byk benda la aku suka pasal dia yang sangat memberi inspirasi kepada aku sebagai remaja nak ke wanita hehehe hello 22 still lagi remaja oke itu pun tak genap lagi tau huhuhu..well aku like page dia dekat FB pastuh follow dia dekat twitter ^___^
pepagi sambil aku siap2 tgk dia dekat malaysia hari ini ntah rasa mcm dapat inspirasi yang positif untuk memulakan hari yang positif..

kalo korg follow twitter dia banyak sangat benda yang positif dia tweet kan membuatkan aku berfikir apa yang dia tweet tuh ada kebenaran nya..aku suka bila dia bercakap pasal hak wanita sangat bersemangat oke cara dia bawak jaga diri dan memberti inspirasi terhadap manusia di sekeliling dia..

aku suka cara dia guide orang untuk menjadi better person..aku suka sbb dia sentiasa menasihati walaupun kadang2 ada jer haters yang menyakitkan hati tapi dia tak pernah nak putus asa jaa
dan aku suka dia sebab dia sentiasa lantang bersuara di sebalik suara dia yang lembut tuh dia pertahankan hak dia sebagai wanita dan isu2 berbangkit well aku rasa tak semua wanita mampu nak buat mcm nie ..
selain daripada umi dia adalah wanita yang memberi aku inspirasi untuk berubah ke arah yang lebih positif dan menjadi wanita yang sentiasa mengingati Allah insyallah yaa



aku bukan nak jadi mcm dia sbb aku sedar aku adalah aku dan dia adalah dia ..cuma aku harap dapat berlajar sikap dia yang positif tuh well aku tahu tak ada manusia yang sempurna dan of coz dia pun belum tentu sempurna tapi dari baik seseorang manusia jadikan lah sebagai teladan dan baik buruk manusia yang lain jadi kan lah sempadan

so korg sorry kalo entri nie bosan yaa pape pun take care and babai semua..may god bless all of u

p/s :picture taken from google yaa ^___^

Friday, October 28, 2011

Rumah Idaman Sewaktu Kecil

Assalamualaikum readers :)
dulu kan waktu kecik2 aku nie jenis budak yang kuat berangan la
ada rumah idaman mmg aku nak jer tapi aku tahu parents aku takkan beli so aku akan tgk katalog dan berangan jer la hehehe
nie la yang aku nak dari kecik tapi smpi skang tak dapat2 hahahah
kesian kan aku dulu teringin nak main rumah mcm nie tau tapi yang aku mampu buat adalah rumah sendiri jer sbb dekat r rumah aku ada beranda tempat jemur baju ..
so aku dengan adik2 akan amik selimut sepit dekat ampaian tadaa jadi la bumbung
pastuh amik laagi selimut sepit lagi buat la pintu
amik bantal letak dekat hujung pastuh mainan masak2 letak dekat hujung
jgn di lupakan beg sekola tadika untuk konon2 adik aku yang kena jadi anak so kena la gi skola
aku jadi emak kena la masak dan ke pasar heheehe

hurm ayah tak ada la kan..aku seronok main mcm nie sbb kalo dah malam konon tido la kteorg dekat beranda tuh..mak aku plak time mcm nie mmg dia sibuk dekat dapur kteorg plak sibuk sepah kan umah hehehe

pastuh part bila jadi princess umi kan pakai tudung labuh so aku akan amik tudung umi sarung mcm pakai skirt kira nya tempat masuk muka jadi tempat masuk pinggang oke time tuh mmg la aku slim hehehe pastuh caltwalk la konon2 pakai gaun mcm princess hahaha ntah la aku rasa bertuah umi dapat anak mcm aku..

tapi aku sangat enjoy zaman aku budak and i really2 miss that moment tapi pape pun life must go on kan dan sekarang saya sedang nikmati zaman anak dara saya hehehe..so readers semua tak kira apa pun korang sekarang hargai la kehidupan kita yang takkan berulang lagi tuh yaa
babai semua take care oke

Thursday, October 27, 2011

Apa Yang Dirasakan

salam semua readers
dalam life kita nie kan ada la baik buruk nya
dan sebernanyer kita ada kawan2 ada better dari kita tak ksah la
dari segi rupa,bf,kerja ker mcm2 la so kita pun fikir nak jadi better dari dia
tapi hakikat nya kita tetap tak setanding dia..bila kita compare kan life kita dengan orang
kita mesti nak kejar dengan orang yang kita compare kan nak lebih cantik nak ada bf lagi kaya nak gaji lagi banyak dari kawan kita tuh la

so life ko jadi tak fun la mcm tuh tak penat nak compare hidup ko dengan orang semua nak lebih
pastuh bila lepak dengan kawan2 asyik nak cerita lagi hebat mcm nie owh hari tuh boy kita bg beg LV la waktu besday kita kalo aku senang jer jawab beg LV best la ko kalo encik abon tak ada makna nyer baik kteorg bertunang dari beli beg beribu-ribu hehehe kalo dia bg pun jam tangan vincci tapi aku bersyukur sbb apa dia bg pun aku tetap hepi :) so buat apa ko nak bg jawapan hipokrit smpi menipu mcm nie owh yer ker my boy beli hand bag channel jer untuk ulangtahun kteorg siap bawak gi candle light dinner tau.

tuh la bg aku ko kena enjoy life nie bukan nye tak bagus nak compare life ko dengan orang tapi ke arah positif la kan mcm ko tgk dia pakai kereta camry gila ah tak apa la aku kumpul duit nnt nak beli lagi besar ha mc tuh tak apa nie smpi nak menipu demi kepuasan diri sendiri tak cun perangai mcm nie tau..

so berpijak pada bumi yang nyata dan rock u punya life dan nikmati every single thing happen to you life .yang penting bersyukur dengan apa yang ada dan sentiasa perbaiki kelemahan diri kan
oleh itu have a nice day
babai korang :B

Monday, October 24, 2011

I like Bento Very Much

salam semua readers
korg kan pernah dgn pasal bento nie??
mesti tau kan
hurm bento nie mmg comel aku rasa org yang berseni dan kreatif jer pandai buat benda alah nie kalo manusia mcm aku nie yang benci subjek seni dari darjah 1 mmg harapan la
tetapi sbb kecintaan aku terhadap benda2 yang comel so pernah teringin jgak nak berlajar buat
ala simple2 jer la kan..

aku pun beli barang2 kira mcm tools nak buat bento nie la kan dekat 100 yen bila masuk jer aku rasa mcm tak sabar nak kawin nak hias rumah dengan barang2 rumah dari 100 yen yang super duper comel gila..aku kalo masuk kedai nie kembang kempis hidung aku tahan nafsu nak membeli tau hahahah

oke balik rumah aku tunjuk la dekat umi kot2 dia rasa excited mcm aku jgak tapi haram..korg tahu dia kata apa??wat apa nak buat bentuk2 roti tuh nnt yang lebih2 tuh memazir padahal boleh makan kan (-___-")
yang best adik aku kata aku membazir tenaga duit jer oke fine nak menangis nyorok dekat toilet la mcm nie baru nak berseni dah kena kutuk T___T


ha tgk bento nie comel kan suka gila tgk..tuh la sejak tuh aku tak ada try nak buat bento dah nnt kena kutuk menci tau..tapi aku rasa bila aku dah kawin nnt nak try la selitkan sikit bento style nie dalam menu keluarga baru la ada kelainan kan terutama dekat meal anak2 eh anak??*berangan la tuh*

aku sebernanyer suka benda nie sbb comel gila aku kalo rasa benda tuh comel ko bg cicak pun kalo dah comel aku suka jgak kalo comel la kan hahaha..kalo budak2 lelaki yang tembam2 yang pangkat adik2 la bukan yang tua bangka dah tuh rasa mcm nak pergi dekat dieorg sambil cubit pipi dan cakap comell nyer nak jadi adik angkat akak tak???tp aku tak pernah buat sbb takut org kata aku gila la walaupun terancat ada la sikit huhuhu

kalo mcm nie punya makanan aku tgk jer sbb dah rasa kenyang tgk semuanya comel2 jer..oke kalo lapar tgk lapar jer tgk pastuh senggih sorg2 nak makan pun sayang jer hehehe sbb setahu aku dalam satu bento box nie lengkap dengan sayur la ada daging la mcm2 la sesuai dengan orang yang berdiet dan untuk org mcm aku yang konon berdiet tak sesuai la der hehehe
tapi aku suka comel hehehe
oke la korg have a nice day
thanks sudi baca bebelan aku pada ptg2 nie
babai readers


p/s :gambar kita dekat google tau

Thursday, October 20, 2011

Dah Hampir2 Bulan And I Miss Both Of u

assalamualaikum semua readers :)
mcm mana korg oke ker??
harap2 hari mie lebih baik dari semalam la yer..
yup pejam celik dah hampir 2 bulan aku tdo sorg2 dekat bilik angah skang duduk asrama dan adik ana plak pergi PLKN ssh tau aku nak biasakan diri tdo sesorang mula2 tuh siap menangis2 lagi sbb rindu dekat 2 ekor tenuk tuh tapi bila dieorg ada hobi aku ialah bergadoh dan bergusti..

bila tak ada menangis mcm drama sedih la sangat biasala aku umi pun malan nak layan hehehe..
aku harap raya haji nie angah dah balik semula ke rumah dah tak duk asrama tuh adik ana plak balik untuk cuti raya jer baru seronok rumah aku kalo tak sunyi jer ..boleh aku start bergusti dengan angah and adik ana

sekarang dah tak syok sbb mangsa aku nak mengusik ialah wahidah jer dia pun benggang jer sbb aku suka kaco dia haha..ghasak la dah dia jer yang ada kan hahahah..tuh la cuma aku tak sabar la nak tggu moment dieorg balik nnt nak plan dengan umi nak pergi famili dinner ker dah lama kot
kteorg tak dinner sama2 dekat luar nak ajak encik abon sekali la hehe ..aku rindu famili aku yang riuh mcm dulu2 berlima jer skang tinggal bertiga tak best ah..

tuh la nie katil kteorg bertiga aku slaloo tido atas dieorg tdo bawah slaloo pun aku duduk jgak mencelah dengan dieorg slaloo aku la kalo kena halau kalo dieorg nak tdo hehehe..duduk atas katil mengumpat la mcm2 la hehehe
miss both of u a lots cepat la balik oke tak apa la kalo kita slaloo bergaduh makna nyer kita sebernanyer slaloo menyayangi antara satu sama lain and i love both of u take care walau kat mana pun korg berada yaaa :)

Tuesday, October 18, 2011

Kawan Kita Dah Tunang :)

Salam sume readers :)
wewit nur skang sedang cuba untuk meng update blog tau..
sorry yaa kalo dah lama tak jenggah2 blog2 dan thanks a lots kalo siapa yang still sudi dtg jenggah :)..
oke fine hari tuh kawan nur bertunang so aku pun mesti la dtg antara kawan terapat waktu studi dulu..walaupun berpusing mencari rumah dia gigih tau hehehe
nie la orang nyer cantik kan??tahun depan bulan 6 dia nikah nya cepat kan tak sempat aku nak kejar wei advance sgt ko ni hahaha :)
wahhh muka hepi org bertunang sadiah aku tumpang hepi untuk ko tau :)
nie sebernanyer lepas sarung cincin :)
sorry gambar tak clear sgt tapi nie la cincin nyer well simple and nice aku suka majlis tunang tak yah grand2 sgt kan better simple jer yang penting semua org hepi oke la kan :)

so nie antara yang paling rapat dengan aku waktu zaman berlajar dulu yang berkain batik tuh si ros dah ada anak 2 dan fara yang baju hitam tuh dah jadi preggy mama dalam 5 bulan skang dan si baju hijau tuh sadiah dah jadi tunangan orang pun dan aku jgn korg nak tanya boleh sentap oke hahaha..eleh korg doakan aku jer la eh insyallah dipermudah kan segala nyer :)

Thursday, October 6, 2011

Perempuan Jakun Tengok Bola hehehe


salam semua readers sorry yaa nur dah lama tak update
agak busy sikit dengan mcm2 yang jadi tapi now im back huhuhuhu
rindu sgt kat blog *sambil peluk blog*
hari tuh aku dengan encik abon gi tgk bola sepanjang nak 3 tahun aku couple encik abon slaloo ajak aku tgk bola dan jawapan aku hurm lain kali jer la sbb aku fikir dari tgk bola baik duk umah tgk tv hahahah

man adalah lelaki yang kaki bola makna nyer gila pasal bola dan aku kalo ko tanya pasal bola huhhh tak tahu dan tak minat nak amik tahu hehehe tp lelama aku pun dah terlayan bola oke lagi aku selaku org kelantan mesti la sokong kelantan kan tapi encik abon plak selaku org selangor mesti la sokong selangor kan dan hello selangor dengan kelantan mmg musuh ketat kot hehehe

tapi hari tuh jeng2 aku first time tgk bola dengan dia dekat stadium shah alam gigih ko hehehe
candid nie first time sampai biasa la aku agak jakun tgk org hahaha
lupa plak waktu game nie aku sokong selangor sbb nyer lawan dengan singapore tau so mesti la aku sokong tanah air ku kan :)
nie gelagat manusia dekat sana first time aku datang sini part kelakar encik abon berhenti la dekat stesen minyak suruh beli roti so aku beli la roti yg 6 ketul tuh kopi 2 pastuh air kosong
2 botol encik abon plak geleng kepala kenapa beli byk sangat bukan boleh bawak masuk pun dan jawapan aku ialah mana la saya tahu hehehe ye la mana tahu first time pergi kot :)
nie tiket dapat free jer luar stadium tuh hehe:) aku simpan oke mcm first tiket wayang aku keluar dengan encik abon memory oke encik abon dengan baju selangor nyer tak habis2 suruh aku beli jgak tak koser aku hehe
nie suasan dekat dalam stadium aku kagum la sbb dekat dalam stadium kita tak kenal antara satu sama lain tapi boleh bersama bersorak untuk negara kita :)nie persembahan amy search aku enjoy mcm tgk konsert ko hehehe :B
tiap kali encik abon gi tgk bola dia akan lepak denga n pakcik nie la sbb pak cik nie kan kadang2 dapat tiket free aku pun pelik encik abon nie mana2 pun masuk jer orang tua ker muda pun dia tak ksah hehehe
dan last sekali gambar kamu aku kecewa sikit la sbb selangor kalah dengan singapura sbb aku rasa peluang nak gol tuh mmg banyak cuma aku rasa maybe tak ada rezeki la kot but yang penting aku enjoy dan dapat spent time with my baby uhuk uhuk baby eh tak boleh bla hehhehe
oke la gud nite yaaa babai semua :)

Wednesday, September 28, 2011

Warehouse Sale

salam sume readers :)
sebagai perempuan aku mmg suka shopping lagi suka shopping kalo barang murah2 tapi branded bertuah la kan kalo tak ada perempuan yang tak suka shopping nie kan dan kalo nak murah2 mesti la bila ada warehouse sale kan??time boleh shopping untuk raya sekali beli 10 pasang terus pastuh 1 tahun tak beli kasut dah hahaha boleh apa??
antara yang aku minat jer la eh skang aku share dengan korg..

nose warehouse sale
date:5/9/2011
time :10.00 am-7.00pm
location:Lot 691,
wisma RSH
jalan lagoon selatan
off jalan kewajipan
subang jaya

so apa lagi jom la kita terjah :P

Thursday, September 22, 2011

Hepi Beleted besday kak huda

salam sume readers
lately nie asyik hujan dan sejuk jaa walaupun badan nie bambam tapi tetap rasa kesejukan smpi ke tulang hehehe
just nak wish hepi besday kak huda dan kak huda adalah antara kawan yang rapat dengan i hehehe
hepi besday semoga akak panjang umur dan murah rezeki
bahagia slaloo saya doakan yang terbaik untuk akak
moga cepat jumpa jodoh yang terbaik insyallah
nnt hadiah menyusur yerk
take care tau nnt senang2 kita jumpa dan celebrate besday akak eh..
miss u a lots babai :D


Monday, September 19, 2011

Fadhilah u are my best friends ever thanks you for everything

salam sume readers :)
mcm mana life oke tak??
aku tahu lately nie mcm jarang update blog kan sorry ya blog nnt kalo free hari2 kita mengadap awak lelama yaa sayang..
last weekend sayang kita dari putrajaya datang lepak hehe
kteorg dah berkawan dari sebelum tadika oke..walaupun kecik2 kadang2 bergadoh yang aku ingt bila tiap kali gadoh kteorg akan cakap bak balik 50 sen yang aku berlanjer semalam??
semalam makan dekat umah aku kan muntah balik ha mcm tuh la kelakar tak??pelik tak perangai aku hehehe

tapi kteorg ada impian waktu kecil2 dulu kalo kteorg dah besar nnt kan bila dah kerja kterog nak duduk umah sekali dan bela banyak kucing sbb kecik2 dulu kteorg obses oke dengan kucing tapi bak kata fadhilah dulu kecil2 rasa hidup nie mcm senang jer tapi bila dah besar benda yang kita tak duga tuh slaloo jaa datang dalam hidup kita..aku dengan fadhilah nie anak sulung yang ada tanggung jawab terhadap famili masing2 so aku rasa impian nie tetap akan jadi impian kami :)
yup kteorg berpisah bila dia pindah putrajaya dan kami meneruskan hidup masing2 dan sekarang kteorg slaloo keep in touch melalui email,telefon la macam2 dan paling kteorg bercakap pasal life,future pasal famili and biasala la pasal lelaki hehehe.. dulu perkara yang aku rasa gonjeng pernah buat waktu kecik2 dulu2 dengan dia ialah main dekat longkang eh bukan dekat dalam longkang la aku rasa sbb tuh aku dgn dia bijak bestari semacam kan hahaha

bila dia dtg KL aku bawak dia gi marathon dari time square ker sg wang lepastuh patah balik ker time square pastuh pergi masjid india plak shopping mmg tak ingt patah kaki dah aku rasa lenguh gila penat jaa aku rasa tapi yang penting aku hepi jaa bila dengan dia aku suka bila kteorg mcm dulu2 slaloo lepak dalam bilik aku dan bila aku datang rumah kita lepak rumah ko smpi tak tido malam sbb kita asyik bercakap jer hehehe parents ko dengn parents aku kita dah anggap mcm paerents kita sendiri kan :)

dan akhir sekali amik la kai gambar dagu berlapis aku dan lubang hidung pastuh dengan pipi i yang gojes ewaahhh selain itu muka fadhilah yang gojes jaaa..yang penting next month dia nak dtg lagi dan stay dekat rumah serius tak sabar gila hehehe..pape korg nnt update lagi take care babai :)

Thursday, September 15, 2011

Hurm aku pun tak paham

salam sume readers
sihat tak??
oke sok cuti heaven gila rasa hehehe tak sabor dah den nie ha
hehehe nie aku nak story sikit la eh
dulu aku ada kawan dekat mcd nama dia F la kan dia nie jenis lelaki pendiam dan orang kelantan so kira satu kampung la nie so ngam la..perangai dia pendiam dan hormat perempuan sbb tuh aku suka kawan dengan dia

time tuh plak aku rapat dengan kak marlina dengan kak mien kan..kadang2 aku msj la faisal nie tapi cara dia msj tuh mcm ayat nak ngorat yang aku pelik tuh time ni dia macam rapat dengan kak marlina sbb aku aku suspek dia suka kak marlina ttba dia mintak couple dengan aku dan aku cakap la bukan suka kak marlina dia kata kak marlina tuh mcm kawan jer dan aku fikir la panjang aku kata tak apa la kita kawan dulu :)

sekali kteorg melepak la owh time nie aku sambung berlajar dah so dah tak kerja mcd..bila aku lepak dengan kak mien pun cakap biasa la kalo dah lama tak jumpa mesti update berita terkini kan..dia cakap u tahu tak F mintak couple dengan i (-___-") agak celakss jgak sbb mintak couple dengan beberapa perempuan dalam masa yang sama apakah mana satu yang ko suka ker ko punya berbird tuh bercabang sbb tuh ko suka banyak perempuan dalam satu masa?? aku try tanya kak marlina dia pun mintak couple dengan kak marlina jgak tahu tak..nasib kteorg semua tak terima dia hurm ntah la teruk kan lelaki mcm nie

sekali dah beberapa minggu dia dah tak msj pelik plak aku slaloo jer ada jer duk sibuk nak mengayat kan..sekali bila jumpa kak marlina cakap yang F dah kawin sbb dia dah terlanjur dan perempuan tuh pun dah mengandung geleng kepala aku dengar dan smpi sekarang dia still duk cll aku ajak keluar lepak kata nyer pukul 11 or 12 malam plak tuh ish tak koser aku..

bila aku tak nak dia kata kenapa nur takut bf tahu and marah yer..ya allah aku nie still ada mak bapak life aku is not about boyfriend saja lagi pun dia husband org kot kalo ajak kawan2 lama lepak sekali ramai tak apa nie ajak aku sorg jer takut la kot ada niat tak baik yang pelik tuh aku dah tukar no phone dia masih lagi duk jejak no phone aku dari kawan2 lama aku ..

parents aku mmg bagi kteorg keluar malam smpi ker pagi tapi risau tetap risau kan dan aku pun hanya keluar smpi ker pagi dengan orang atau kawan2 yang parents aku kenal jer yang lain tuh agak berat sikit la dengan encik abon pun mula2 dulu keluar smpi pagi pun ramai2 siap aku angkut adik beradik aku lagi 2 org dengan adik2 encik abon lagi ha cuma sekarang aku rasa dah save boleh la keluar berdua tapi tuh bukan slaloo yaa kalo setahun ada la dalam 2 or 3 kali jer la kot..

tuh la aku rasa kita perempuan kena la pandai bawa diri lepastuh kalo berkawan tuh beware sikit la kalo nak berkawan jgn la terikut-ikut dengan perangai tak senonoh kawan tuh sol apa yang aku nak citer buaya darat tuh lagi scary dari buaya dekat sungai eh tak dekat sungai pun scary jgak heheheh ateh nama buaya la senang citer hehehe

oke la babai sume selamat bercuti yaaa esok hehehe

Monday, September 12, 2011

Perangai aku yang paling aku sendiri tak suka

salam sume readers :) mcm mana life oke ker??
skang dah balik kepada rutin lama sbb encik abon pun dah balik berniaga so tahun bila aku akan berdating pun tak pasti sbb aku kena booking dulu baru boleh dating tau sadis tak T___T
oke fine tak nak cakap pasal hal nie dah heheheh..oke skang bila aku dah umur 22 tahun baru aku sedar yang aku ada perangai yang tak reti nak benci org smpi mati walaupun orang tuh buat jahat dekat aku mcm mana pun..

dulu aku ada best friends lelaki bila dia dah ada gf dan kebetulan aku satu kolej dgn gf dia la..aku tak tahu la maybe gf dia jelous bila bf dia rapat dengan aku so dia fitnah dekat budak bilik dia dan budak kelas aku yang aku nak rampas bf dia dengan jaya nya comel kan perbuatan dan aku adalah manusia yang tak suka nak gado2 dengan perampuan lain terutama nya pasal lelaki not my type la kan..aku tak marah pun aku just cakap jangan risau aku takkan rapat dengan bf dia lagi dan bila ko bergaduh dengan bf ko jgn nak panggil aku untuk slow talk dengan bf ko aku sangka bf ko kawan baik aku dan ko pun kawan aku jgak tapi sorry la kawan takkan fitnah kawan dia and u know me better kan kalo nak bf ko tak pyah tggu skang dari dulu lagi faham

dan bila budak perempuan nie mintak maaf mcm aku pun tak ksah apa yang dia dan smpi skang kteorg still contact each other padahal waktu kena fitnah tuh sakit yer hati aku dan bertapa budak kelas aku sendiri padang semacam dekat aku dulu..see bertapa aku cepat lupakan perbuatan org dekat aku..mcm adik beradik atau keluarga betapa la dieorg sakitkan hati aku sometimes bila adik2 aku tak hormat kan aku kadang2 lebih kan kawan2 dieorg tapi tak kira mcm mana aku tetap akan tolong dieorg walaupun ssh mcm mana pun..

walaupun aku selaloo bergado dengan umi dan smpi berdendam bagai tapi bila aku bangun tido sumenyer perasaan dendam tuh pun lenyap mcm tuh jaaa dan walaupun abah mmg berdosa dengan kami anak beranak tapi aku tak pernah nak membenci abah sbb kalo mati2 aku benci abah pun tak guna sbb dia terlampau dekat sangat nama aku jer dah berbinti kan nama dia see dekat kan darah yang mengalir dalam badan aku nie adalah darah dia jgak..

tapi tak elok jgak perangai mcm nie sbb aku pernah di sakiti berulang-ulang kali tapi aku sendiri tetap berada di sisi manusia yang sakiti aku tuh penat dan merana kita sendiri yang sakit perit pun kita tanggung sendiri ibarat menjadi lilin memberi cahaya pada orang lain cuma aku percaya pada allah yang suatu hari nanti orang yang slaloo menyakiti aku bahawa orang ini la akan slaloo berada di sisi dia di kala dia susah dan terjatuh

Friday, September 9, 2011

hepi anniversary yang ke 2 tahun 6 bulan

salam semua readers :)
pejam celik pejam celik relationship aku dengan encik abon dah 2 tahun setengah dah..
cepat jer aku rasa masa berlalu dan target aku bila 5 tahun kteorg dah jadi husband and wife hehehehe(gelak gatal) ker lama sangat hehehe sebernanyer aku serah jer pada jodoh kalo tak boleh nak iye2 sangat nnt tak jadi hurm mcm mana nak nyrok bawah katil dah la tak muat hehehe

ha nampak kek nie la yang encik abon bagi..sedap skang tgh tulih terbayang aku makan stroberi dia yang manis tuh dengan coklat marveles i tell you hahaha

dulu slaloo jgak la encik abon wat suprise bg bunga la,teddy bear ,coklat hepi jaaa dan cara dia bg tuh mmg betol suprise la sbb aku mmg tak sangka hehehe tapi skang nan ado ler..kadang2 aku merungut jgak dulu slaloo jer bg hadiah skang tak ada pun aku bukan jenis mintak mahal pun coklat yang 2 bar pun aku hepi dan rasa dihargai mesti korg pelik kan kenapa aku mintak direct jer dgn encik abon mcm tak tau malu..

sbb encik abon adalah lelaki yang ko kena berterus terang kalo ko bg hint pun dia takkan paham cth nyer
bila nk ajak dia kuar dating pastuh dia bg banyak alasan
cik nur :dah la awak tak payah malas ar(konon bg hint nak merajuk la kan )
encik abon:hurm oke la kalo awak malas
cik nur:T___T

sabor jer la nie la perangai dia yang aku kadang2 nak hantuk pale kat dinding
so cakap direct jer saya nak keluar dengan awak tapi awak berlanjer hehehe sbb minggu depan awak dah busy tak ada masa dah..
tak pyah nak cakap lindung2 dah sbb sendiri yang penat serius hehehe


sbb dia pun apa2 jenis cakap terang2 tak main la hint2 nie dah mcm mula2 dia mintak couple depan2 4 mata...saya suka dekat awak dari dulu lagi ha reaksi aku blurr sbb tak reti nak hepi ker nak suka jer ker nak meloncat ker apa nak menangis ker sbb aku rasa ex2 aku dulu tak cakap depan2 melalui msj pastuh melalui kawan2 tak ada depan2 mcm dia ye la kalo dalam msj ker paling kurang aku cakap yesss sambil pegang hp letak dekat dada pastuh guling2 dekat atas katil hehehe feeling mcm dekat taman bunga hehehehe

perbezaan waktu mula2 couple dengan skang banyak jgak beza nyer..dulu kentut pun cuak2 kalo ada bau kan hehehe skang siap warning lagi awak saya nak kentut haaa cengitu la tak ada nak cover kalo nak dtg bendera jepun pun kadang dia dah boleh agak sbb perangai aku akan sensitif tak tentu pasal aku pun syukur la kalo ko paham hehehehe


tapi biasala couple ada masa nyer kteorg bergado ada masanyer kteorg menangis ada masanya kteorg bahagia bersama dan aku harap dia takkan lupa janji dia nak pimpin tangan aku smpi akhir hayat dia (terus sebak) sbb aku pun nak sentiasa dia pimpin tangan aku insyallah dengan izin mu ya allah

Thursday, September 8, 2011

Cerita hari raya kami :)

salam sume readers :)
aku tahu mcm lambat jaa nak update cerita raya kan but chill la skang still bulan raya lagi kan hehehe..
raya tahun nie sedih sikit sbb tak balik kampung dan beraya hanya kami ber lima jer tak macam tahun lepas sedih sikit la T___T
gambar syok sendiri di pagi harus la ada kan hehehe
sebenarnyer kteorg tak sempat salam2 dah ada org dtg rumah pun..mcm biasa tiap2 tahun ada tema heheh dan kali nie tema nyer ialah kaler biru tahun lepas kaler hijau kalo kaler biru boleh la terima dari hijau -___-"
sbbbaju tahun lepas nur pakai time raya jer pun pastuh dah tak pakai2 smpi skang pun hehehe
hurm tikah balik umah pucat kan muka dia..tapi skang dia dah balik sana pun harap dia baik2 jer kat sana)
bersalaman oke malas nak rotate gambar terima jer la hehehe..tahun nie first year bg duit raya tau heheheh..bila nak masuk duit raya rasa mcm excited plak itu buat waktu pagi raya heheheh

angah dengan umi baju lain sbb tak sempat nak tempah baju kteorg pun mak encik abon yang jahit nasib baik dia kesian pastuh amik la hehehe
hurm raya ke 2 dan 3 jgn tanya aku buat apa dekat tgh2 KL yang kawan2 balik kampung dan lengang jer melain kan makan tdo tgk tv boring boring boring hehehe
dalam jumaat baru beraya ker rumah encik abon serius aku cakap cuti seminggu aku malas gila nak keluar lagi pun bukan slaloo dapat cuti mcm nie kan so mmg seminggu duk umah jer la nikmat :)
tapi raya ke 2 encik abon adalah dtg beraya dekat umah makan laksa :) itu pun raya ke berapa dtg lagi makan mee rebus plak hehehe..encik abon mmg sakan beraya bila msj tanya dekat mana rumah jiran la rumah sedara la dekat kubur sbb saudara mara dia menetap di KL jer org tak ada kampung tak mcm aku ada kampung bila raya mati kutu..saudara dah tentu balik kampung jiran plak bertegur sapa pun tak pernah T___T kawan ada yang ajak dtg umah tapi malas nk keluar so apalagi duk umah melayang orang yang datang jer la..to be honest aku rindu nak balik kampung tahun depan pun di jangka kan tak balik kampung sbb akan ada majlis nnt :)
oke la korg babai selamat hari raya tau :)

Monday, September 5, 2011

Tell me why??

salam sume readers :)
tell me why??
kenapa bila cuti seminggu rasa mcm sehari??
kenapa hari isnin kena start kerja??
kenapa ari isnin angah kena balik asrama???
kenapa isnin depan adik ana kena pergi PLKN
tggl aku sorg dalam bilik nnt T___T
dan rindu pada my lil sis and brothers





p/s :saya mmg perempuan yang suka beremosi dalam blog yaaa :)

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya

salam sume readers :) sorry nur rasa tak terlambat nak ucap
selamat hari raya maaf zahir batin yaa
nur doakan sume hepi2 slaloo yaa

Wednesday, August 24, 2011

Dalam Hubungan

salam sume readers pejam celik minggu depan dah nak raya hehehe
so mcm mana persediaan oke ka??
act ngah sedih so perasaan nak mengadu domba mesti la dekat blog kan(peluk sambil nak menangis)
ntah la aku tak tahu la kalo aku boleh jadi gf yang baik
mksd aku yang encik abon boleh terima segala yang buruk dalam diri aku dan famili aku
hurm buat masa nie aku boleh terima segala kelemahan yang dia ada..walaupun dia bukan pun ada ciri2 lelaki idaman aku tapi segala kelemahan dan kebaikan mmg cukup untuk melengkapi hidup aku??
tapi adakah kelebihan dan kekurangan aku boleh melengkapi hidup dia??aku pun tak pasti..
kadang2 aku pun mencari kepastian dalam hubungan aku dengan encik abon cth betol ker dia yang akan kawin dengan aku..menjadi imam aku dan ayah kepada anak2 aku..iye apa yang aku hanya mampu berdoa cuma aku rasa tak kuat untuk melalui kelukaan itu lagi tapi kalo dah itu takdir nya aku redha dengan ketentuan ilahi

Monday, August 22, 2011

Siapa kita??

salam sume readers
selamat hari isnin lately nie kan kalo weekend mcm tak cuti jer sbb busy dengan membuat persiapan raya haish penat pun ada huhh
tapi mengeluh tak baik kan??
dalam kehidupan kita nie alhamdulilah baik sahaja makanan pakai cukup dan kita dikelilingi oleh org2 yang kita sayang alahamdulilah kan tapi mcm mana dengan kehidupan manusia lain??sesetengah manusia yang pernah membuat kesalahan dalam hidup cth pernah menagih dadah..terlanjur hingga melahir kan anak luar nikah ye meraka mmg buat salah tetapi siapa kita untuk menghukum??

semesti nyer kesalahan yang mereka hanya allah sahaja yang balas tetapi sebagai manusia biasa yang ingin berubah apakah tanggung jawab dan peranan kita kepada mereka adakah dengan sisihkan mereka dari keluarga..memandang mereka dengan pandangan yang jijik..tidak memberi mereka peluang perkerjaan dengan alasan mereka adalah bekas banduan yang tak boleh dipercayai..

jadi siapa kita untuk menghukum mereka??sedangkan kita pun bukan manusia yang serba sempurna..seharus nya kita harus memberi mereka sokongan untuk jalan kebaikan so insyallah mereka akan berubah..mata dan otak aku terbuka bila aku melihat suasana manusia2 yang melakukan kesilapan ini betapa aku sebak bila melihat mereka menagis kerana tiada sokongan keluar dan di biarkan terkontang kating bagai manusia tiada arah..mereka menangis dan meratapi segala nyer hanya apa yang aku mampu buat adalah berdoa agar allah permudah kan segalany buat mereka amin

Friday, August 19, 2011

Orang kita sayang nak balik esok so kita hepi la :)

salam sume readers
mcm mana life oke tak puasa2 nie??
act hari nie mcm hepi tapi ada la risau sikit kan sok tikah nak balik dah hepi dapat jumpa dia :)
nur ingt nak belikan dia hadiah tapi tak tahu nak bagi apa lagi..
korg readers ada idea tak??
kterog nie kalo duk satu umah mmg slaloo bergaduh tapi aku rasa sejak kejadian tuh alhamdulilah aku rasa sayang sangat dekat dia..bila dia pergi seminggu jugak aku tak boleh nak tido asyik duk risau kan dan fikir pasal dia jer ..nnt dia balik umi pun nak buat makan2 sikit dengan kawan2 dia..
well benda yang nak buat bila dia balik ialah aku just nak buat dia hepi jer la yang mana aku mampu aku kalo boleh taknak dia sedih lagi..
ini adalah takdir kehidupan dia dan kami sekeluarga so aku dia redha ketentuan ilahi ya allah..

angah akak harap hidup angah kembali bahagia dan bersinar mcm dulu..moga allah permudah kan segalanye yaa
i always miss u :)
thanks cz reading and singgah dekat blog humble nur nie yaa

Thursday, August 18, 2011

spontaneous thursday #2

salam tak suka lelaki yang tak ada timbang rasa bila dekat dalam kenderaan awam..
cth nyer

situasi 1
lelaki berebut tempat duduk dengan perempuan dekat dalam tren sabar jer la huhh kata perempuan kaum yg lemah tapi kalo bab2 nie tak der plak fikir lemah ker apa kan ?
situasi2
ada orang tua atau ibu mengandung sedangakn si lelaki yang gagah dan sihat itu hanya duduk buat tak tahu..kalo ada rasa gentleman bertimbang rasa la sikit
situasi3
yang nie bukan dekat dalam kenderaan awam tapi bila berjalan..umi mmg OKU cacat penglihatan tapi yang aku pelik org yang celik2 nie jalan terlanggar dia geram betol aku huhh ntah siapa yang cacat penglihatan aku pun tak tahu


so aku rasa kita kena la alert walaupun benda kecil2 mcm nie tapi bg impak dekat org lain tau
babai :)

Tuesday, August 16, 2011

Berbuka Puasa dengan Encik abon

salam sume readers mcm mana puasa korg yang ke 17
baju raya dah beli ker??
dalam puasa tahun nie la first time berbuka puasa dengan dia walaupun skang dia tak berniaga dan hari2 jumpa tapi dia amik nur dekat ofis dan hantar smpi umah jer..sbb skang nak amik pendekatan jarang keluar dating save duit untuk kawin hehehehe boleh??

puan blog nie..tudung serabai abaikan yaaa
ini kekasih h__ti(isi tempat kosong sendiri heeee)


tgk la umi slaloo pesan org tamak slaloo rugi pergi ker baazar sume pun nak itu nak ini nak
kesudahan nyer bawak balik la..itupun encik abon bising sbb nasi goreng ayam amik nasi separuh sbb harga sama jaa dengan nasi penuh..hurm kena la bebel dengan aku kan..nnt sapa nak habis kan awak ker??mesti la tak kan kuih dah banyak nie kalo amik nasi penuh mmg confrim la tak habis sedangkan kuih pun tak habis nie haaa kan..
dia pun tak makan nasi hanya makan murtabak,roti john dengan beberapa keping kuih yang aku paksa dia makan smpi habis hehehehe
pape pun bila aku bawak balik lebihan kuih tuh licin adik2 dengan umi makan kata nyer sedap :P

hurm rasa nyer next year akan lagi la aku jarang keluar berdating-datingan tak per la bersusah dulu bersenang-senang kemudian bila dah halal nnt lagi best nak dating2 pun hehehe
tak per la encik abon sama2 kita usaha yaa :)
pape pun readers doakan kami heeee
babai and take cara

Wednesday, August 10, 2011

My First Spontaneous Thursday

Im not beauty queen
Im just beautiful me :)

Gemuk Bukan Lagi Penghalang huhuhuhu

salam sume readers yang :)
pembuka entri dah gambar hodoh sedunia yang aku tepek kat blog heheh
manusia ada yang allah bg kelebihan cantik pada luaran nyer tapi tak semua dulu aku adalah manusia yang tak der konfident lansung sbb nyer aku kategori perempuan yang tak lawa dan aku set kan mind aku sapa la aku nie kan..lagi2 bila ada org yang bandingkan kita nie dengan perempuan yang lawa2 :(

tapi sebernanyer perlu ker fikir mcm tuh??aku akan rasa sedih bila orang cakap aku nie mcm2 sebak pun ada sbb sensitif kata nyer..tapi bila jadi sume tuh membuat kan aku kuat menghadapi kehidupan walaupun aku gemuk tapi tak pernah membatas kan aktiviti aku nak panjat bukit ker redah hutan ker rock climbing sume aku pernah buat oke ko hado??

bila tak der konfident lagi2 nak bergaul dengan lelaki bila nampak budak lelaki rasa nak nyorok jer bawah meja mcm mana??lama2 aku sedar yang sebernayer tak semua lelaki tetarik dekat luaran ada yang tertarik dengan personaliti kita betul tak??ada jgak kawan2 bertanya ko nie badan gempal pun ada bf kan tak mcm aku hampeh jaa mcm mana eh ko dapat bf??aku garu2 kepala dengar soalan nie??


bagi aku kenapa mesti cantik or tak itu yang dikira?manusia yang cantik adalah satu kelebihan dalam diri mereka..kenapa mesti aku fikir ish kenapa la aku tak lawa mcm dia??bila fikir mcm nie seolah tak bersykur plak dengan apa yang aku ada apa yang allah pinjam kan padahal sume nyer sempurna seharus nya aku bersyukur seadanyer cantik dan istimewa nyer ada di tempt yang lain so aku harus bersyukur dengan ada nyer

dan aku tak kisah kalo org nak dikriminasi kan perempuan gemuk tak cantik??perempuan gemuk tak lawa lemak belipat-lipat..orang gemuk lembab,

sbb aku cakap org gemuk mmg taklawa tapi comel:) lemak berlipat2 tuh ada kegunaan nyer supaya tak cepat sejuk hahaha..orang gemuk lembab??hello tgk kaki la der stamina gua kuat oke hahhaha

tak kisah orang nak kata yang penting aku jaga kesihatan kalo kolestrol tinggi tak tentu org gemuk jer orang kurus pun ada ateh dah sental makan tak hengat hehehe pape pun yang penting aku hepi dengan keaadan diri aku itu lebih penting sbb kecantikan tuh akan terselah dengan sendiri nyer
oke la korg dah habis pot pet hehe
thanks sbb singgah dekat blog nur yaaa
babai :P



Tuesday, August 9, 2011

Alahamdulilah Rezeki Di Bulan Ramadhan

salam sume readers
alhamdulilah sangat bulan ramadhan pada tahun nie kira tahun rezeki untuk nur bila permanent dekat tempat kerja sekrang ye walaupun contract or permanent tak der beza dari segi gaji dan bonus tapi bila dah permanent nie rasa lebih secure la skit boleh la kawin dah pasnie heheh mmg boleh pun boleh bla hahahaha
dan di bulan ramadhan nie la nur dapat BE yang pertama oke la untuk blog yang suam2 kuku mcm blog nur nie kan kira bersyukur la jgak alahamdulilah moga mencurah2 la BE dekat blog aku nie hehehe(ada hati tuh)

walaupun tahun nie mmg tahun yang agak perit untuk nur tapi alhamdulilah allah turunkan nur dengan hikmah2 yang lain nur bersyukur sangat2 :)



ha mcm mana wishlist bulan puasa heheh kalo nur tiap2 tahun benda yang sama jer la nak turun kan berat badan sebernanyer kan bukan la nak kurus tapi cume nak kurangkan jer..nak berat waktu zaman sekola dulu boleh??heheh tak per la perlahan-lahan kayuh encik abon beru jer tegur semalam awk nie nampak mcm dah kurus sikit ceh ceh ceh terus aku semangat nak kurus

tapi semlam makan tambah jgak mcm mana hehe yang penting aku elakan daripada makan smpi perut ketat tak sanggup jaa..pape pun usaha harus la diteruskan chaiyok2 hehehe dan yang paling penting jgn lupa topup ibadah nie la antara yang nak buat bulan puasa nie :)

pape pun harap ramadhan kali nie pun bermakna untuk korg mcm mana ia bermakna untuk nur jgak :)

pape babai selamat berbuka puasa yaa tapi petang nnt la eh
:)

Sunday, August 7, 2011

Spent Some Time Lepaking hehehe

salam sume readers kadang2 kan benda yang best pasal berpuasa bila dapat lepak dan berbuka puasa dengan BFF tau act nie pun tak lengkap bila kak marlina tak dapat join huhuhu tapi pape pun ttp havoc oke heheh..act hepi la dapat lepak dgn dieorg sbb kadang2 kteorg satu store pun ssh nak sembang dari hati ke hati cewahhh hahaha
nie kak mien best friends yang always be my side :) dan aktiviti kteorg ialah dari sampai gelak ketawa sambil cuci mata tgk mamat hensem heheh(mentang2encik abon tak ada hehe) lepak la dekat food court sogo yang part paling habis bila time shopping dekat jalan TAR ..

yang paling best bila berkongsi..kongsi pasal cara design tudung yang baru cari2 baju kurung yang mana cantik..gelak tak hingat dunia cerita pasal gosip2 mcd yang tak habis2 hahaha
have fun yang tak boleh lupa air tembikai gelas besar mmg puas hehehe..pape pun dari kol 5.30 smpi kol 11 baru kteorg nur smpi umah heheheh punya la lama kteorg berjalan hehehe yang penting seronok huhuhuhu..

yang penting enjoy gila this moment kteorg semalam..bukan slaloo dapat lepak2 ramai sbb kadang cuti tak sama kan heheh sekarang angin berbuka pusa dekat luar dah sampai hehe..korg dah berbuka dengan yang tersayang ??
pape pun hepi weekend yaa

p/s :sebernanyer belum lagi berbuka dengan encik abon hehehe

Monday, August 1, 2011

Cerita Di Bulan Puasa :)

salam sume readers :)
mcm mana puasa korg harinie ada baik ker??
hari nie hari ke empat puasa so mmg minggu pertama aku akan berbuka dengan famili walaupun tak lengkap mcm dulu T___T
puasa kali nie aku agak teringat dekat angah tak pernah aku berpuasa tanpa dia yallah
kadang2 aku slaloo teringat mcm mana la dia puasa dekat sana makan ker belum mcm mana kesihatan dia kadang2 aku pun risau jgak..aku slaloo tanya dik angah tuh makan apa la dia eh..

aku harap dia sihat2 jer..bila aku berdoa aku akan terbayang kan muka dia tak tahu mcm mana dia mengharungi kehidupan baru dia..secara jujur nyer aku mmg tak sabar nak tggu dia balik aku nak jamu dia dengan makanann yang sedap2 teringat aku sebelum dia pergi hari tuh dia teringin nak makan sate sabar eh angah nnt angah balik akak belikan yer..

alhamdulilah bulan puasa nie sume nyer berjalan dengan lancar..walaupun ada kejadian yang susah sikit tapi aku dah sikit kuar nak harungi dah encik abon pun banyak mebantu keluarga aku bila jadi mcm nie aku rasa bertuah dapat kenal dengan lelaki mcm encik abon ttba aku rasa mcm aku jgn la persia-sia kan dia hargai dia mcm mana dia menghargai aku sayangi keluarga dia mcm mana dia sayang dan dengan ahli keluarga aku..

walaupun aku buat benda yang tersakitkan hati dia tak pernah nak merungut pun aku jer yang suka merungut itu la ini la sume nyer serba tak kena tapi dia oke jer ..walaupun kdg2 ada benda yang dia buat tak kena dan aku plak suka bebel sedunia tapi dia tetap rileks jaa kalo aku plak yang buat salah dia rileks jaa aku sendiri yang akan terasa bersalah :(

dan dari sekarang aku nak hargai setiap manusia yang muncul dalam hidup aku..hargai setiap ukuwah yang terjalin sbb setiap masa tuh takkan berulang lagi kan.. so setiap detik kehidupan ini haruslah di nikmati tak kira pahit atau manis memberikan kesan dalam hidup kita baik yang elok atau pun tak elok..

pape pun kengkawan nur rasa tak terlambat nau ucap selamat menjalani ibadah puasa apa lagi jom kita sama2 topup pahala kita di bulan ramadhan :P
anyway thanks yaa singgah dekat blog nur
babai :)


Thursday, July 28, 2011

Awal Main Bola Kita Jadi Pom Pom Girl Awak hehehe

salam sume readers heheh
baca tajuk jer dah geli2 kan saje jer nak gedik2 cikit hehehe
oke la ahad lepas aku teman encik abon main bola kira nie perlawanan antara pos2 dekat malaysia eh bukan malaysia tapi KL jer..aku sebernanyer agak malas nak ikut ye ateh dia menedang bola ateh aku bosan kan diri melangut jaa tapi kan encik abon dah dah keluar ayat sentap dia yang berbunyi hurm arituh waktu futsal awak tak pergi pun org lain sume bawak gf saya jer tak der dan aku malas nak cakap banyak oke fine!!!
comel kan dia buat aku rasa serba salah kan :p yang paling best tuh bila aku pergi dia sorg jer yang bawak gf org lain tak bawak gf sabar jer la aku duk terlangut sorg2 tgk dia main bola rasa mcm nak smackdown jer bf sendiri huhh..yang kelakar tuh sibuk suruh aku jadi pom pom girl waklu hahaha aku jadi pom pom girl dia dalam hati jer la tak koser aku nak nak jerit2 kat situ
ehem2 masa nie team lain tgh lawan..aku kadang2 suka usik encik abon heheh..
sebelum smpi dekat padang dia pakai seluar jeans ttba bila dah smpi padang dia bukak seluar pendek aku tahu dia pakai seluar pendek tapi rasa mcm kelakar pun ada..start la aku usik dia mcm nie

Cik Nur gedik :awak peha awak nie dengan tiang saya tak dapat bezakan la(sambil gelak
Encik Abon:kurang hajar (sambil sekeh2 kepala aku)
Cik Nur gedik : oke fine !!! aku nak sekeh balik tak samapai plak sbb dia tinggi *bengang*
ha nie eksyen jaa nie bayangkan start dari kol 7 lebih aku keluar dengan dia tgk dia main bola terlangak aku sorg2 sabar jer la nasib baik la sayang kalo tak baik aku duk rumah baring2 sambil makan keropok tgk tv kan hehehe aku rasa lepas hampir sebulan kteorg tak dating so bila dah jumpa tuh penat pun tak per la kan kata bercinta kentut pun wangi kann tapi kentut encik abon mmg busuk hehehehe sme la dengan kentut kita pun hahaha :)

hurm menang ker team encik abon nie??jawapan nyer kalah tapi kalah bukan apa kalah game tapi kalah coin dah lawan seri kasi panelti pun seri last amik coin baling kira dieorg nie tak ada luck hari tuh coin tuh tak memihak kepada team encik abon..pape aku ttp enjoy hari tuh sbb dapat spent time dengan encik abon dan aku rasa best plak lepak dengan kawan2 encik abon nie sbb dieorg happening jaa