Thursday, October 27, 2011

Apa Yang Dirasakan

salam semua readers
dalam life kita nie kan ada la baik buruk nya
dan sebernanyer kita ada kawan2 ada better dari kita tak ksah la
dari segi rupa,bf,kerja ker mcm2 la so kita pun fikir nak jadi better dari dia
tapi hakikat nya kita tetap tak setanding dia..bila kita compare kan life kita dengan orang
kita mesti nak kejar dengan orang yang kita compare kan nak lebih cantik nak ada bf lagi kaya nak gaji lagi banyak dari kawan kita tuh la

so life ko jadi tak fun la mcm tuh tak penat nak compare hidup ko dengan orang semua nak lebih
pastuh bila lepak dengan kawan2 asyik nak cerita lagi hebat mcm nie owh hari tuh boy kita bg beg LV la waktu besday kita kalo aku senang jer jawab beg LV best la ko kalo encik abon tak ada makna nyer baik kteorg bertunang dari beli beg beribu-ribu hehehe kalo dia bg pun jam tangan vincci tapi aku bersyukur sbb apa dia bg pun aku tetap hepi :) so buat apa ko nak bg jawapan hipokrit smpi menipu mcm nie owh yer ker my boy beli hand bag channel jer untuk ulangtahun kteorg siap bawak gi candle light dinner tau.

tuh la bg aku ko kena enjoy life nie bukan nye tak bagus nak compare life ko dengan orang tapi ke arah positif la kan mcm ko tgk dia pakai kereta camry gila ah tak apa la aku kumpul duit nnt nak beli lagi besar ha mc tuh tak apa nie smpi nak menipu demi kepuasan diri sendiri tak cun perangai mcm nie tau..

so berpijak pada bumi yang nyata dan rock u punya life dan nikmati every single thing happen to you life .yang penting bersyukur dengan apa yang ada dan sentiasa perbaiki kelemahan diri kan
oleh itu have a nice day
babai korang :B

8 comments:

♥ p a a n i ♥ said...

betul tu..xyah la compare life dgn org laen.. nti kita akan rse xpuas dgn apa yg kita ada. xperlu mewah2 dlm idup :) kan kan.

abah khalisha said...

setuju-setuju

cik nur said...

paani :tuh la bg nur bersyukur dengan apa yang ada hati kita pun hepi tak pyah nak fikir2 benda2 yang tak penting
abah khlisha:^___^

zOeY zAu YaH said...

yup btl..kita tk akn pernah cukup kalau sentiasa membandingkn diri dgn org..

cik nur said...

zoey zau yah: betul tuh kalo nak usaha la untuk jadi better person kan :)

PinKy MoMMa said...

ikut poket sendiri dah lar..tak yah ikut org lain..dia mampu..tak per..

kalau dia poyo bagi statement tak menahan tu lagi..suruh dia tunjuk gbr jer lenkali hahaha..cakap cakap tak main ;p

cik nur said...

pinkky momma:biasa la kak perangai orang mcm gelakan kan jer biar la buat malu jer hehehe

hyz said...

tu bukan men pondok2 ke? hahaha mcm2 perangai time kecik ye...