Friday, October 28, 2011

Rumah Idaman Sewaktu Kecil

Assalamualaikum readers :)
dulu kan waktu kecik2 aku nie jenis budak yang kuat berangan la
ada rumah idaman mmg aku nak jer tapi aku tahu parents aku takkan beli so aku akan tgk katalog dan berangan jer la hehehe
nie la yang aku nak dari kecik tapi smpi skang tak dapat2 hahahah
kesian kan aku dulu teringin nak main rumah mcm nie tau tapi yang aku mampu buat adalah rumah sendiri jer sbb dekat r rumah aku ada beranda tempat jemur baju ..
so aku dengan adik2 akan amik selimut sepit dekat ampaian tadaa jadi la bumbung
pastuh amik laagi selimut sepit lagi buat la pintu
amik bantal letak dekat hujung pastuh mainan masak2 letak dekat hujung
jgn di lupakan beg sekola tadika untuk konon2 adik aku yang kena jadi anak so kena la gi skola
aku jadi emak kena la masak dan ke pasar heheehe

hurm ayah tak ada la kan..aku seronok main mcm nie sbb kalo dah malam konon tido la kteorg dekat beranda tuh..mak aku plak time mcm nie mmg dia sibuk dekat dapur kteorg plak sibuk sepah kan umah hehehe

pastuh part bila jadi princess umi kan pakai tudung labuh so aku akan amik tudung umi sarung mcm pakai skirt kira nya tempat masuk muka jadi tempat masuk pinggang oke time tuh mmg la aku slim hehehe pastuh caltwalk la konon2 pakai gaun mcm princess hahaha ntah la aku rasa bertuah umi dapat anak mcm aku..

tapi aku sangat enjoy zaman aku budak and i really2 miss that moment tapi pape pun life must go on kan dan sekarang saya sedang nikmati zaman anak dara saya hehehe..so readers semua tak kira apa pun korang sekarang hargai la kehidupan kita yang takkan berulang lagi tuh yaa
babai semua take care oke

6 comments:

PinKy MoMMa said...

adik..akak dulu katil double decker..so kiteorg adik bradik guna katil yang bawah sebagai umah ;p

atas tu kan bertutup..kunun2 bumbung lar hahaha..pastu gantung selimut keliling katil buat pintu..kreatif abis dah masa tu...suka!

cik nur said...

hurm tuh la kan kak hidup zaman budak2 guna apa yang ada jer yerk biasala kita org ssh kan :)

YOUsoF said...

Hehehe.. Samalah dulu suka ain rumah² dengan akak * adik.. Kelakar bila ingat balik.. ;)

♥ p a a n i ♥ said...

same la kita guna selimut buat bumbung. hehe tp xmain kt beranda, main kt meja makan, pastu ikat kat tingkap. Y__Y

madammondoq said...

my son kan suka main dalam rumah mainan tu..

btw.. salam kenal..

jemput singgah blog madam.. ;)

cik nur said...

ucop :mmg la memori tuh bila ingt balik senyum jer la
paani:hehehe kelakar kan :)
madammondoq : tuh la biasa la budak..thanks cz drop by kat blog nur yaa :)