Monday, October 24, 2011

I like Bento Very Much

salam semua readers
korg kan pernah dgn pasal bento nie??
mesti tau kan
hurm bento nie mmg comel aku rasa org yang berseni dan kreatif jer pandai buat benda alah nie kalo manusia mcm aku nie yang benci subjek seni dari darjah 1 mmg harapan la
tetapi sbb kecintaan aku terhadap benda2 yang comel so pernah teringin jgak nak berlajar buat
ala simple2 jer la kan..

aku pun beli barang2 kira mcm tools nak buat bento nie la kan dekat 100 yen bila masuk jer aku rasa mcm tak sabar nak kawin nak hias rumah dengan barang2 rumah dari 100 yen yang super duper comel gila..aku kalo masuk kedai nie kembang kempis hidung aku tahan nafsu nak membeli tau hahahah

oke balik rumah aku tunjuk la dekat umi kot2 dia rasa excited mcm aku jgak tapi haram..korg tahu dia kata apa??wat apa nak buat bentuk2 roti tuh nnt yang lebih2 tuh memazir padahal boleh makan kan (-___-")
yang best adik aku kata aku membazir tenaga duit jer oke fine nak menangis nyorok dekat toilet la mcm nie baru nak berseni dah kena kutuk T___T


ha tgk bento nie comel kan suka gila tgk..tuh la sejak tuh aku tak ada try nak buat bento dah nnt kena kutuk menci tau..tapi aku rasa bila aku dah kawin nnt nak try la selitkan sikit bento style nie dalam menu keluarga baru la ada kelainan kan terutama dekat meal anak2 eh anak??*berangan la tuh*

aku sebernanyer suka benda nie sbb comel gila aku kalo rasa benda tuh comel ko bg cicak pun kalo dah comel aku suka jgak kalo comel la kan hahaha..kalo budak2 lelaki yang tembam2 yang pangkat adik2 la bukan yang tua bangka dah tuh rasa mcm nak pergi dekat dieorg sambil cubit pipi dan cakap comell nyer nak jadi adik angkat akak tak???tp aku tak pernah buat sbb takut org kata aku gila la walaupun terancat ada la sikit huhuhu

kalo mcm nie punya makanan aku tgk jer sbb dah rasa kenyang tgk semuanya comel2 jer..oke kalo lapar tgk lapar jer tgk pastuh senggih sorg2 nak makan pun sayang jer hehehe sbb setahu aku dalam satu bento box nie lengkap dengan sayur la ada daging la mcm2 la sesuai dengan orang yang berdiet dan untuk org mcm aku yang konon berdiet tak sesuai la der hehehe
tapi aku suka comel hehehe
oke la korg have a nice day
thanks sudi baca bebelan aku pada ptg2 nie
babai readers


p/s :gambar kita dekat google tau

12 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sangat cute!! nk makan pun sayang.hihi~

PinKy MoMMa said...

dik akak tak sampai hati nak makan boleh tak hahahaha..simpan awetkan ;p

cik nur said...

khumaera:hurm tuh la rasa mcm nak buat mainan jer hehehe
pinkky momma:tuh la kak jadi hiasan jer boleh hehe comel kan :B

diana said...

tunjuk la yang kamu buat tu..
nak tengok ni..:p

zOeY zAu YaH said...

comelnyaaaa....

Epa Zarifa said...

ehhh mcm mana nak mkn tuy, comel sgttt

zOeY zAu YaH said...

tingin nak buat mkanan comel2 camtu hihi

hyz said...

kalo da comey2 camni, nak makan pun sayang.. huhuhu

YOUsoF said...

Comel, mesti sayang nak telan ke dalam mulut.. ;D

cik nur said...

diana:kita tak pandai -____-"
zoey zau yah :mmg la comel gila kan
epa zarifa :tuh la kan
hyz :hehehe rasa mcm tak nak makan nak tgk jer huhuhu
ucop :ntah rasa nak makan lebih dari tgk hehehe

yolah said...

bento yang cantik... menambah selera makan. Lumayan untuk diconto kalau anak susah makan :)

cik nur said...

yolah:hurm betul tapi kena slaloo praktis la untuk dapat kan bento yang cantik :)