Wednesday, June 30, 2010

Bile encik abon berbusiness????

salam sume readers
hurm smlm encik abon dah start berbusiness so i kne la berdikari balik sendiri..
i mengaku encik abon slaloo manja kan i cz wlpn umah dia dkt gombak sanggup jer hari2 dia jemput i kat taman desa nie tp bukan bermaksud i nie nk bergantung dekat Encik Abon jer..
cz kat tmpt kerja i nie tak ada transport awam yang ada cuma bas itu pn tak byk hanya satu bas jer yg masuk taman desa iaitu bas U72 yang satu2 nyer masuk taman desa sedih tak u all..
ye la kalo i kne wat OT blk kan lmbt tggu bas sorg2 plak kat bus stop ble dah gelap agak bahaya la ckit..so ble encik abon dah berniaga dia mmg dah tak boleh amik cz mmg dah tak sempat sedangkan kerja dia sendiri pn terkejar-kerjar..
i kne la berdikari ckit kalo balik 5.30 boleh la i naik van (transpot company)wlpn smpi KL jer senang je la janji keluar dari taman desa nie..tapi van pn kdg2 tak ada cz tgk jgak driver tuh rajin nk bwk or tak..
kalo dia tak bwk so i tumpang wendy jew la naik kereta so dia drop i kan putra universiti ini pn dah kora lega cz boleh turun masjed jamen pastuh naik star..smlm first time balik sendiri..berpeluh-beluh badan i hahahahaha..mcm br pas joging yela jalan jauh..tp seronok b;e byk jalan menular jew mata i nie duk tgk gelagat manusia yg bermacam-macam perangai nie..
smpi kdg2 tuh tersenyum sendiri ble tgk gelagat manusia nie tau..
smlm encik abon berniaga untung 9 ringgit jer tp pape pn dia kata dia bersyukur janji pulang modal..lagi pun smlm hujan tuh yg tak ramai org..
harap2 hari nie rezeki dia lagi murah..lpas sembahyang mesti i doakan semoga dia murah rezeki sekurang-kurang nyer penat lelah dia berbaloi..kdg2 i duduk sorg2 i terpikir wlpn i kerja biasa tp sekurang-kurang nyer i dapat tolong umi wlpn tak banyak..i bersyukur dgn rezeki yg allah bg sekarang..dgn kehidupan i alhamdulilah jgak tak senang dan tak susah..yang penting i kne la berusaha kuat untuk menjadi yang lebih baik lagi..
nie jer yang pot pet mcm mak nenek hehehehehe..
jumpa lagi dkt next entry oke
lpe plak pape pn thanks for reading oke :)

Teperasan mata cantik so sila join contest nie

salam sume



oke kalo korg rasa2 ker terperasan mata dri sendiri yang cantik sila la join contest mata cantik yang dianjurkan http://fatencumyl.blogspot.com/ sbb i org yang perasan mata i cantik so gle gedik nk join contest nie lagi pn dah glew batak nie nk join contest jer kerja nyer :) hehehehehe


so mcm biasa firstly mesti la kne letak banner dlu kan..
dan ini adalah picture

nah amik tgk mata i hahahaha..

tak nak mengalah kan...

hurm nie plak second contest yang i masuk..

dlu tuh tak pernah ada rasa teringin pn nk masuk contest maybe tak ada confident kot

tp ble fikir2 balik knpe mesti tak ada cofindent ini kan suka2 jew..

lagi pn boleh wat ramai kawan apa..

oke kalo korg nak masuk contest nie sila ke blog penganjur oke :)

hurm k la pape jumpa lagi noh..

dadadadada

Award lagi dari cik minie :)


salam sume :)

i dapat lagi award dari cik minie tgk dia jew la yang bermurah hati nk bagi award tp pape pn ttp bersyukur cz ada yg sudi bg thanks yerk cik minie (seronok sambil gelek gerudi) ^___^

hehehehehehe

so meh kte jawab soalan yang skali dtg dgn award nih





1. Ceritakan bagaimana usaha anda mencomelkan blog anda ?

nak kata blog nur come tuh tak ada la sgt maybe nur suka bnda2 yang comel tuh yang kalo jumpa jer terus nk letak kat blog hehehehe

2. Website yang selalu anda pergi untuk membantu anda mengedit blog ?

hurm nur suka explore2 website kalo berkenan rembat jew heheheheh..penuh2 dgn widget pn tak ksah aslkan bnda2 tuh comel jer..

3. Tuliskan 5 perkataan yang menggambarkan diri anda ?


  • suka ketawa

  • suka makan

  • pipi tembam

  • hidung penyek

  • tartlet buah-buahan sukkaaa :)


4 . Tag kawan-kawan yang anda rasa patut menerima award ini ?
syira

sara

ain hassan

hurm tuh jer nak di pot pet nnt nur update lagi oke :)

Monday, June 28, 2010

Di tag masuk contest..first time kot masuk contest so i agak berderbar oke..sumpah gedik hahahahaha..

salam sume hurm i dh di tag oleh syira untuk masuk contest nie sblum nie tak pernah join mana2 contest pn..
so this is my first time oke..



so banner ini adalah dari tukang wat contest nie dan ini adalah tukang menganjur iaitu kak ain comel org nyer http://nurainhasan.blogspot.com/ dan banner tuh sumpah comel hehehehe i like oke sbb kaler pink kan tau2 jew la i kan minah pink hehehehe
so we move on to our syarat penyertaan dan pesanan dari tukang buat contest nie.
dan ini adalah gambar nyer










so ini la gambar yg i pertaruh kan..comel ka???hahahahah comel atau tak adalah tafsiran mata dan luaran jew yang paling penting hati jgak kne seiring dgn kecomelan muka oke..gambar nier waktu kat ofis..ble tgk entry kat tuan punya blog uishh ramai gler yg bertanding dan mencuba nasib i pn nk mencuba jgak hahahahahaha..so ini ada lah syarat2 dan pesnanan khidmat masyarakat dari penganjur oke



1. terbuka kepada gadis-gadis sahaja sebab lelaki tidaklah comel.mereka kachak dan macho sahaja. hak hak hak.
2. perlu lah menjadi followers saya yang comel dahulu. *psst..kalau nak LIKES fanpage saya sekali pun ok what. thehehe...:)
3.letak sekeping sahaja gambar anda SENDIRI. tidaklah berdua mahupun bertiga apetah lagi berempat. dan gambar itu mestilah gambar anda yang TERKINI mungkin! tidak mahu gambar masa kecil-kecil; masa baby sebab kalau masa baby semua orang pun comel oh..!
4. buatla entry khas untuk contest saya ini. letak kan banner contest ini di entry anda dan di sidebar anda dan WAJIB backlink kepada contest saya ini semula. ok. ;p. copy-paste je code banner contest di sidebar saya itu.perletakan banner contest di side bar adalah tidak wajib.terpulang mahu letak atau tidak :)
5. di dalam entry anda juga tuliskan jawapan untuk soalan saya ini :: apakah benda comel/cute yang anda suka? contohnya. :: benda comel yang saya suka ialah toothbrush holder. ;p. itu contoh lah ye..
6. tag kan hanya seorang yang anda rasa patut join contest ini. make sure orang yang di tag itu tahu ya??!

oke nie adalah jawapan bagi phiak penganjur bnda yg paling comel mesti la teddy bear kalo tanya 100 perempuan mesti dalam 99 org akan ckp anak patung comel dan suka sgt2..well lagi pn teddy bear ni sinonim dgn perempuan dari kecil lagi kan..selain teddy bear nie boleh di buat tido.. teddy bear jgak la peneman i ble i menagis ble i dah tak tahan akan peluk dan menagis selain itu jugak kalo i marah perut teddy akan jadi tempat i untuk di tumbuk2 teddy pn pham dgn perangai i..

hehehehehehe.oke la i dah habis pn pot pet ini jer yang terboik dari i oke..eh lpe plak kwn yg di tag untuk join contest ini adalah cik minnie oke..jgn wat2 tak nampak oke..bubbye wish me luck..

Hanya untuk berkongsi ^_^

jangan lihat pada paras lupa sekiranya mahu memilih pasangan
jangan lihat juga pada buku penyata bank atau pangkat nyer
tapi lihatlah pada hati nyer..lihat juga pada jiwa nyer
dan apabila anda berdamping dgn lelaki dgn pilihan yang terbaik ia akan buat anda terasa
tenang dan tenteram selalu :)

Pengakuan i dah jatuh cinta tp tak dew niat nk menduakan encik abon

salam sume readers yg tersayang..



nie pengakuan i kat blog i dah jatuh cinta dgn lelaki lain bukan niat untuk melukakan hati encik abon tp klo i terpandang jer si H nie sumpah rasa nk cium2 peluk2..



i tak boleh tahan tgk kecomelan dan aksi2 si H nie sungguh menambat hati sanubari..



tiap kali i tgk dia rasa geram jew mesti i peluk2 mesti nk cium jgak lagi..



i tau i bersalah dgn encik abon.....mesti dia terluka kalo dia tau perasaan i yang dah jatuh hati dgn lelaki lain..i tak salah kan dia...i jumpa si H waktu i gi picnic macd..start jumpa dia i dah start cium dia dah oleh kerana i dah mengaku kat blog i papar kan sekali gambar si H nie..



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=



=












tadaaa

oke comel kan budak nie rasa nk cium2 kan geram sssgggtt..
rasa nk gigit2 jer mata dia sumpah comel oke..
oke mcm nie curang dgn encik abon ker ha ???
hehehehehehe....
hurm hari tuh i ada kata nk gi telok batik kan rupe2 nyer cancel cz HQ tak bagi ..
cz faktor keselamatan kata nyer..
so kteorg gi PD je la tmptbiasa jew tiap2 tahun..
tapi tiap2 tahun org yg berlainan..
oke la nnt i update gambar waktu gi PD oke..
bubbye jumpa kat next entry oke..
tatatatatatatata...


Friday, June 25, 2010

Konflik dgn parents

salam and gud morning readers
since i was 21 so i rasa umur nie adalah umur untuk org dewasa yg berfikiran matang..
tp bg i perangai budak2 tuh mesti ada but kne tgk la situasi mcm mna begitu jgak dgn fikiran matang..
so masa waktu kte ada muda remaja mesti ada konflik dgn parents cth nyer mcm u ska kat sorg boys nie tp parents say no..
time tuh rasa benci sgt2 mcm nk memberontak la apa la..
mcm tak best cz kte punya parents tuh tak cool la mcm parents org lain yg sporting hbs padahal parents kte just fikir apa yg terbaik untuk kte..lagi satu contoh korg ada bj nie cool gila la mmg kwn2 korg puji la bj nie dn ble korg pkai rasa bangga habis cz mmg dah cool habis la kan..tp parents korg tak suka korg pkai bj nie la cz telampau besar la seksi la ada jew yg tak kena dkt mata dieorg..i pn pernah mengalami nyer waktu remaja cth ble abh nk anak lelaki tp dia dapat anak perempuan so nle i nk jam tangan dan jam tangan impian i warna pink ada cartoon sailormoon tp apa i dapat ialah jam tangan warna hitam dan tak menarik lnsg..i jgak pernah dapat cadar katil kaler biru dgn gambar spider man tgh melompat oke sedih :(
ble i meningkat remaja maybe abh sedar i nie bdak perempuan so ble kteorg gi shopping dia still cuba i pkai apa yang dia suka dan apa yang dia suka mesti la i tak suka dan apa yang i boleh wat ialah muncung kan mulut tanda2 merajuk..hehehehehe tapi makin lama kteoeg shopping dgn abh..abh makin dapat bertolak ansur dgn cita rasa kteorg cz dia makin sedar anak2 dia anak perempuan yang makin memebesar..after 17 abh da tak amin tahu dah pasal kteorg punya shopping stuff just bg duit dekat umi dan kteorg shopping sendiri...dan start pal konflik i dgn umi tp umi tak brape cerewet cz umi cme suka kteorg pkai bj yang besar2..lpas 18 i dah start shopping sendiri cuma ble shopping raya akan shopping dgn umi dan umi dah byk beralah dgn cita rasa anak2 cz tahu yang anak2 takkan mengalah dgn apa yang dieorg nak..sekarang umi still lagi beralah tp sekarang kdg umi tegur jgak"kakak baju tuh singkat la tak pyah la pkai"
dia tak lepas lagi dari menegur cz she care about me a lots..thanks umi..oke la pape jumpa next entry oke bubbye

Thursday, June 24, 2010

Sorry still story about my boyfie encik abon

salam sume
yes this entry abou my my boyfie lagi sorry oke if u guys mcm bosan jer asyik nk ctew pasal boyfie sendri jer mcm dier sorg jew ada bf well this is my blog dgn sape lagi nk pot pet kalo bukan kat blog sendiri kan..
oke lets start our story mcm nie i dgn encik abon bukan la mcm pasangan mewah yang lain..
mcm hujung minggu jew gi movie pastuh lepak kat mkn tmpt mahal2 la..kteorg mcm couple lain still spent time tp with diffrent way..
jarang2 nk hang out habis kan duit mcm tuh ..senang ctew ekonomi couple la..mkn pn kat tmpt biasa2 jew ble ada something special then kteorg akan gi kat tmpt2 best ckit..
tp i bahagia this way :)
kteorg bukan nyer kedekut tp both of us ialah anak sulung lagi2 dia anak sulung lelaki yang ada tangung jawab yang berat untuk famili..dan dia wat tebaik untuk famili dia..
dan i bangga cz dia seorang yg bertanggung jawab..since i dah couple dgn encik abon setahun lebih mesti kteorg ada future plan mcm kawin kew kan2(oke dah blushing)
so dan dia usaha untuk tuh kan..cz next week dia akan start berniaga jagung after kerja..dan dia start berniaga tak ada perkerja so sume dia kne wat sendiri cth nyer mcm kopek jagung rebus pastuh bakar pastuh wat cup corn pastuh kne kemas lagi sendiri sorg2..bile i fikir mesti penat wat sume bnda tuh sorg2..so apa yg i fikir he work hard for our future plan(terharu)..
since few week i tak kerja macd lpas excident tuh i rasa mcm tak sptut nyer i mcm nie so i pn amik semangat encik abon tuh yg i pn kne kerja kuat untuk kteorg punya masa depan jgak..yg penting dia dah wat terbaik untuk kehidupan kteorg ..that why i love him so much..
i tak mampu nk tlong dia berniaga cz nk kne gi gombak tak ada transpot..
yg hanya i mampu hanya dapat berdoa yg terbaik untuk dia dan bg sokongan moral..mcm mna dia bg support kat i ble i nk wat something
oke dah hbs pot pet
thanks cz sudi membaca..
jumpa di next entry..
bubbye..

Layan video budak comel nie..

video

salam sume saje nk update video cz i jarang2 post video..nie jiran i punya anak comel oke..betapa puting peting untuk kanak2 oke..hehehehe

Wednesday, June 23, 2010

Fight dgn encik Abon

salam sume
yes smlm i mmg gado dgn encik
ntah la ssh nk ckp maybe ada salah i situ dan sini..
tp i bersyukur kalo kteorg gado takkan lebih dari sehari..
wlpn ble gado teruk sekali pn adik i pernah ckp yg kteorg gado dasyat..
ye la encik abon dia panas baran ckp plak hanya dia yg btol..biasala org kalo marah..
yg i plak kdg perangai mcm tuh jgak
kdg2 diam jer dlu baru meletup dan ble i meletup encik abon pn akan diam...
kalo rasa tak nak gado just say sorry tp encik abon selagi tak puas selagi tuh dia marah jgak..
tp itu salah satu bnda yang kte kne terima perangai pasangan kte because no body pn perfect..
yg penting he love more than everything..
dan dia pn terima i seadanyer....dan ciri2 lelaki idaman i ada dkt encik.
rasa selamat ble jalan dgn dia..
ble kteorg jalan dkt mall dia akan slaloo usap pale i dgn tgn dia smpi senget2 tudung i hehehehe
tp ble dia wat mcm tuh i rasa calm dan disayangi :)
penuhi permintaan i encik abon sentiasa nk bagi i yang terbaik..dan i bersyukur dgn sume tuh..
dan i harap dia la yang terakhir..
and i love him so much..
^_^

Monday, June 21, 2010

Wedding fara :)

salam sume readers

nie story pasal wedding best friends i
gamba mmg tak tangkap byk..
kualiti gambar teruk ckit cz gne hp encik abon
lpas dah tgk blk mmg nie jew gambar yg consider elok so sile la pasrah..
i rasa mcm sedih jew cz glew excited kan nk gi wedding nie
nk pkai cantik2 nk gedik2 tangkap gambar (yg nie wajib)
tp sbb kan excident tuh tak boleh sgt nk bergedik-gedik hehehehehe
nk tangkap gamba dgn pengantin pn tak boleh tau..
cz ble pggl jer nk tangkap gamba rmai glew yang serbu pentas..
so i luka byk2 nie tidak la mencari pasal cz untuk menangkap gambar i perlu merempuh dan merebut supaya ada la muka i dgn pengantin tuh..
tp oleh kerana badan i luka2 dan harus menjaga luka2 nie sebelum bertambah luka so better la just duk bwk pentas dan tgk gigi putih fara yg asyik duk senggih jew.

oke sumpah cantik btol fara i tumpang gembira majlis dah la besar2 suka i tgk fara asyik senyum jew..mesti bahagia jer rasa kan..
biasa la gambar minah nie mesti la da kan :P

tukang amik gambar pn sibuk nk masuk jgak..
k la dah lega cz janji telah ditunaikan
pasnie tak nak janji kalo tak pasti
k la bubbye sume
jumpa di next entry


Glew damn pagi i kalo mcm nie (-.__-")

salam sume :)
oke pagi i pada hari ni mmg agak ckit damn..
dah la pg td bangun lewat i kunci jam 2 kali pn tp bole lewat lagi..
dasyat kan kuasa tido i..
act first tuh dah bunyi i plak gi turn off dgn harapan second clock akan bunyi la ..
tido la lena lagi..
last2 second clock tuh tak bunyi dan jam dah 6.45 dah la i kne standby pagi hari nie mcm tak sempat jew..
nasib bj dah gsok klo tak habis la ..
pape pn nk make up mcm tak tenang sbb mmg btol2 dah lewat so time ble nk cpat tuh la bnda jadi mcm lmbt contoh nk zip beg make up jadi ttba stuck plak zip tuh so masa kat situ dah hbs damn punya beg make up bg i lmbt..
tp nasib baik kereta company yg awal punya tak lepas lagi wlpn lmbt ckit :)
pape pn smpi ofis ttba tak dew air..
see bayang kan tak dew air mcm mna la..
huhh
tp klo tak elektrik kan bgus lagi bgus klo smpi 5.30 so tak bleh wat kerja so mesti la kne balik oke yg nie mmg best..
hurm mmg dasar pemalas
mmg pagi2 mcm nie dah stress jew..
dan tak seronok kalo stress pagi2 nie maybe akan effect the whole day tau..
oke skang mood semangat cz sok nk pergi teluk batik dah apply cuti bos pn bagi jew..
hooyyeeehhh !!!
hurm lpe plak i so sorry cz hari tuh kta nk update kenduri gambar tp tak dew pn..
ye la serius pasnie i dah tak nak janji2 cz klo tak wat rasa bersalah sgt..
sorry oke...
tp pape pn ptg nie cbe klo sempat.
oke see u at next entry la oke..
take care..
bubbye..

Friday, June 18, 2010

My life getting better alhamduliah

salam sume :)
sorry sgt lmer tak update blog cz past few day i kne duduk mercu ganti sectary kat sne..
agak sibuk ckit no time untuk berblogging atau blogwalking..
miss untuk berblogging cz byk sgt bnda nk pot pet kat blog nie..
muaxh muaxh cyg blog..
hehehehehe
luka2 lpas excident tuh getting better tp still rasa sakit2 lagi lutut dgn dkt punggung tuh jer yg tak baik lagi..
luka kat bahu dgn tgn makin baik..
tp kegiatan hidup hari dah balik normal mcm biasa dah start kerja cuci bj..kalo tak time baru kena tuh nk ikat rambut pn suruh adik2 yang ikat pastuh dieorg pn ikat la toncet..
nur plak baring kat ruang tamu umi gelak2 kata mcm org br pas bersalin ok fine tak ska dah la sakit org gelak lg uh..
next week akan ke telok batik yahuuu..
tak sabar btol tp mmg tak bole nk lari tak boleh nk join game yang paling tak best skali ialah tak dapat nk mandi manda T.T sedih nyer..
cz luka2 tak baik lagi so klo kne air laut yg garam tuh sumpah menagis ble kne luka..
sedih mmg sedih..
sabar jer la mmg tak ada rezeki nk berseronok-seronok mandi manda hanya bole duduk tepi laut duk kuis2 pasir sumpah sedih
boleh tak nk harap lagi 3 hari sblum gi sne sume luka dah baik oke fine jgn bermimpi la cz takkan jadi kenyataan the truth i mmg akan duduk kat tepi laut kuis2 pasir jew la :(
k la ptg nie i akan pot pet lagi pasal wedding fara hari tuh
tak byk gamba pn i tangkap cz pergi sekejap jer
tahu2 la kan badan br pas excident kan sbb i dah janji nk dtg so kne la tunai kan..
i pergi jgak wedding dia lpas lunch i upload pic oke
tatatatatata..

Friday, June 11, 2010

Tragedi yang wat i trauma dan hampir meragut nyawa

salam sume :)
last week i rajin update blog..blog walking sne snie
dgn hasrat i nak wat lebih rmai kawan dkt dunia blog nie..
but pada last week pada hari khamis i kne accident sedih sgt..
time tuh ptg balik kerja mcm biasa jew..encik abon amik..
encik abon tak laju time fikiran i ngah merewang-rewang duk fikir apa yang nk wat per la bile dah blk nnt..ttba ada sesuatu yang langgar motor encik abon..i jatuh dan teseret time tuh dalam fikiran yaallah btol kew apa dah jadi dgn aku nie..
encik abon trus dtg dkt i bangunkan dia suruh i naik moto dan nk kejar driver tuh cz lpas dia langgar dan trus lari nasib baik encik abon cekap dapat hafal no plat..serius i mmg takut sgt first time kne langgar..lpastuh kteorg gi klinik i trus blk umah..
first time kot i kne cedera mcm nie luka2 mcm nie..
bleh la tahan luka nyer jgak tak pernah i cedera mcm nie..
i MC 5 hari so ble dah 5 hari duk umah glew bosan PC kat umah plak mmg dah rosak pn..
so selain menagung kesakitan i mkn tgk tv dan tido sahaja..
kdg i rasa sakit rasa mcm tak tahan sgt nk tanggung kesakitan tuh rasa mcm dah give up nk hidup..
tgk kan i mmg bkn seorang yang bersemangat kuat mcm encik abon cz dia hanya MC sehari jew..
dia mmg kuat semangat dan juga penguat semangat i :)
kteorg wat laporan polis pada keesokan nyer..
ble naik motor encik abon sendiri trauma nk bwk i cz first time dia excident kne langgar dn anak dara org plak tuh..
nasib baik encik abon anta smpi umah dan jumpa dgn umi explain everything..kne la gentleman kalo dah bwk anak dara org kan..
hari2 selepas itu i mcm trauma nk naik moto encik abon mcm tuh..
encik abon kata "sye tak ksah bnda lain motor saya ke apa yang penting awak tuh "
serius kata2 mcm tuh wat i rasa calm sekejap..
sekarang still lagi wat treatment mmg sakit..
kdg2 rasa mcm windu nyer time sihat2 boleh gedik2 bagai..
story2 kat blog pn sume hepi2 dan gedik2 jew..
oke la nie jew current update dari i..
nnt update lagi oke..
pape jgn lpe doakn i cpat sgt sembuh oke..
bubbye..

Thursday, June 3, 2010

dapat tag dan award dari cik minie


salam sume readers i dapat award dari cik minie eh bukan cik sptut nyer tp dik minie
nie first time dapat award so excited terlebih sudah..bila excited terlebih kegedikan pn akan bertambah jgak hahaha..harap maklum la dgn perangai i nie kan??hahahah
oke la i nk settel kan tag dari dik minie nie oke..

1. Apa yang bermain di fikiran you all sekarang ?
harap2 dia akan bank in la duit tuh...cz sye memerlukan duit sye yang dipinjam tuh
2. Apakah nama samaran you all ?
eh banyak kinah,inah,skin,nur tp skang lagi selesa org pggl nur jer ^_^
3. Berikan 3 orang yang you all sayang ?
famili,encik abon,BFF
4. Panggilan untuk si dia ?
Encik abon kdg2 abg kdg2 awak tgk situasi jgak..
5. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa ?
cinta yang tidak berbelah bagi (jiwang la plak) heheheheh
6. Blog mane yang you all suka visit ?
blog yang comel2 tp sume pn i ska jalan2 golek minum kopi kat blog org
7. Tagkan kepada 15 blogger you all ?
anda yang telah di tag dan yang mendapat award sekali calon2 nyer adalah
efa
echa
fezz ana
miss lolly
sara
dan sape2 lagi yang nk la
amik jer :)

Wednesday, June 2, 2010

tips-tips untuk lupakan ex bf entry nie untuk gegurl jew oke..

salam sume reades
ok kali nie just nk story pasal putus cinta..hurm tau kan rasa skit ble putus cinta cz i pernah lalui saat2 mcm tuh rasa give sgt2 dgn life nie..tp i dapat beberapa tips untuk pulihkan semangat kita dari perasaan sedih dan untu lupakan ex bf kte wlpn ssh dan ada jgak yang take time tp slow2 la yang penting dapat melalui nyer kan :)



1.firstly munasabah diri sendiri cuba fikir apa salah kita dalam perhubungan nie perbaiki diri sendiri


2.tukar gaya atau cuba gaya yang baru tak pernah di cuba dapat kan fresh look tukar gaya tak semesti nyer secara kesuluruhan maybe pada rambut atau gaya yang tak pernah dicuba apa yang penting kita selesa dan jgn terlampau over gitu..heheheh first time i putus cinta i blaja mcm mna nk make up hehehehe..time tuh my age was 18..muda remaja tuh..


3.sibukan diri dengan kerja maybe this is the time to focus more to work or build you career kan..kalo yang tak kerja cari hobi baru atau pn cari bnda yang u akan sibuk dgn bnda tuh..yang mesti sentiasa kne bz jew la..hurm i sibukan diri sbb tuh wat teja part time dkt macd tp melekat smpi skang dah..


4.spent time more with u bestfriends or u family wlpn dah tak dew bf tp kte kne bersyukur kte still lagi dikeliling dgn orang2 syg kan kte..selaloo nyer i akan hangout dgn kak mien gi shopping atau window shopping mkn kat tmpt yang best sambil bergosip la apa lagi kan..waktu i putus cinta i pernah menagis baring kat peha umi n talk about my ex dan lpas tuh rasa lega and calm sgt2 tau..


5.elakan dgr lagu yang jiwang2 karat nie nnt ble dah feel mula la menagis ingtkan ex bf lagi satu jgn la duduk sorg2 atau sendirian cz nnt mulalah teringat dan menagis cz i pn pernah melalui nyer..kepda kwn2 gegurl i sila la dgr lagu hey ladies by rossa selain korg akan terasa nk menari terkinja-kinja korg punya self cofindent mesti increase..sekarang i pn suka dgr lagu tuh hehehehe


6.luaskan pergaulan byk kan berkawan..byk berkawan nie tak semestinyer kne jumpa tp boleh jgak melalui rangkaian sosial tak pn join aktiviti di samping jumpa dgn kawan2 baru dapat jgak pengalaman yang berbeza kan..sbb tuh la i wat blog dlu..berekspirasi kat blog adalah satu bnda baru yang i wat selain mengikuti kelas komputer kat cosmopoint masa nie umo i 19 selain dapat ilmu i dapat kwn2 baru tp yang penting jgn la terlampau tegopoh-gopoh untuk memulakan perhubungan yang baru..nikmati la kehidupan single tuh tak dtg slaloo tau :)


7.kena berfikiran positif sesetengah perempuan dia tak nak let go hubungan tuh yang sentiasa marasa sedih ingat maybe bukan jodoh atau ada seseorang yang lebih baik menuggu..yang paling penting jgn la merayu dkt lelaki cz since dieorg dah kata putus jarang ada lelaki yang akan patah balik kalo dia kesian kan pn hbgn cinta takkan bertahan lama atas dasar kesian kan...




hurm i rasa ini jer yang terfikir kat dalam otak kot nnt kalo ada lagi tambah lagii kot..
tips nie i wat berdasarkan perngalaman sendiri selain dari pembacan eh mcm skema plak ayat kan..kan..kan last advise kita nie hanya perempuan biasa jew unutk menagis apabila berpisah adalah bnda yang normal cz perasaan sedih tuh semulajadi kan rasa nyer tak jadi kesalahan tp untuk meratapi kesedihan perpisahan tak perlu kot..pape pn kita nie muda remaja belia lagi byk bnda yang harus dicapai byk lagi yang perlu ditempuh oke..
"so move on gurl u can do it better oke :)
hurm k la pape nnt i update lagi oke bubbye sume



Tuesday, June 1, 2010

curi tag ni dari cik minie comel eh :)

salam sume
nie curi tag dari cik minie..
tp dah minat kebenaran sblum curi heheheehe...
1. Apa yang anda buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda ?
tanya dia knape wat mcm tuh ada benda yang dia benci kat i kew???
2. 6 orang di hati anda ?
my famili
famili encik abon
kawan2 yang BFF
encik abon
encik abon
dan
encik abon lagi
hahahahahahahaha
3. Anda rase anda comel ?
ntah la pipi kew bulat lebih kot sbb tuh ada la comel sipi2 jew pn hehehehehe
4. single or taken ?
kalo ckp single mesti encik abon lepuk2 pale i hahahahaha..
5. Blog yang anda suka ?
yang pasti blog tuh mesti la yang berwarna pink cz i like pink damn much :)
6. Adakah bilik anda kemas setiap hari ?
katil yang kemas hari2 bilik kalo bersepah br kemas :)
7. Lagu terakhir yang anda dengar ?
damaged by danity kane
8. Last message ?
Encik Abon
9. Last phone call ?
smlm dgn encik la sape lagi kan
10. Hari terakhir anda menangis ?
sabtu ble abah wat perangai ttba mengamuk mcm org gila
11. List 5 colour favourite anda ?
merah jambu,hitam,biru laut,putih,kdg2 kuning heheheheheh
12. bile kali terakhir anda YM
dgn kak adieta
13. Game yang paling anda suka ?
game kat y8 tak pn game yang masak...
14.minat MCR
hurm tak tp kalo dgr2 mcn tuh jer tak ksah pn
15. Anda rase tag ini best ?
best dapat mengisi masa hehehehehe
16. Tag lagi 10 orang ?
amik jer la kalo sape2 yang nk hehehehehe

tak habis2 wedding fara weeding fara nasib la labu..hehehehe

salam sume :)
apa lagi nk story pasal wedding fara lagi la..
wedding fara this week knape kalo kawan2 rapat i kawin excited tuh mcm terlebih-lebih la plak..
nk amik aura kot hahahahaha..
kesudahan nyer i tak jadi gi dgn sadiah i pergi dan Encik Abon jew kenduri tuh maybe dgn roslina cz husband dia tak nak ikut..tuh la lelaki kan time bercinta usung la nk gi sana bwk jew nk gi sini bwk jew..
ble dah kawin hurm nk mintak bwk gi wedding bestfriends pn sibuk la apa la..klo encik abon mcm tuh i senang jew amik kunci motor start enjin jalan jew lantak je la..eh ttba lari topik plak kan..hehehehehe..
hadiah plak i dah gi beli smlm dgn encik abon la spe lagi..hurm encik abon tak start berniaga lagi cz van dia yang nk bwk gi berniaga tuh rosak so tugas dia jemput ptg2 blk kerja still agi berjalan klo tak bercinta la menuggu bas U72 tuh tau..
hidup i mcm biasa jer still lagi mencuba untuk mencuba jadi untuk memperbaiki perangai yang mana yang tak elok tuh..
yang mana boleh ubah jer la kan..
this month mcm best jew mcm2 agenda tau tak..
k la pape nnt i udate lagi oke bubbye :)