Wednesday, August 6, 2014

Rindu

Assalam
 
 semua hrinie ttba tergerak hati nak bukak n update blog hahah..ya allah betapa aku rindu dunia aku yang lagi satu iaitu dunia berblogging :)
 
Rasa mcm nak aktif balik tapi uwaaa tak tahu la mampu or tak nak update slaloo hurmmm :)
tak apa la cuma aku berharap niat ni akan terlaksana hihihi
 
ok la
 
asalam yer take care babai
 

l

Sunday, December 8, 2013

Kisah Wahai Si Lelaki

Salam Ahad korang  hih

Harinie mesti tgh bersantai-santai kan hihi..kan best kalo hari2 hari ahad babe cantik muka kau sakinah hihihi
so korang ni nak story pasal  lelaki secara jujur nya lelaki slaloo cakap yang perempuan ni complicated kau tahu suka merumitkan benda yang senang tak paham dengan perangai lelaki..kadang2 aku rasa lelaki pon sama apa huhh ada je perangai lelaki yang aku sendiri tak paham kenapa hihu

kira story nie semua pengalaman sendiri la tuan punya blog ni hehehe..ok firstday masuk kerja tmpt baru la kan..aku pon duk melepak  sementara tggu En Abon dtg la kan..borak2dengan mamat A ni..borak punya baik punya cantik duk gelak2 ttba dia tanya aku ni tggu siapa nie..aku pon dgn jujur nyer jawab tggu bf..
sambil wat muka nyampah dia kata dengan bangga nya bf yer pastuh terus wat muka nyampah and senyap boleh..aku mcm whattt???aku tak paham lelaki bila aku kata tggu kawan dia kata aku ni cover takut value jatuh tapi bila aku berterus terang kau nyampah pulak apakah apakah konfius aku..

ok cerita lelaki B pulak yer..ok aku kerja mcm kaunter depan so mmg jumpa mcm2 hamba allah yg aku jumpa..ada lelaki nie dtg dengan bos sementara bos dia duk bercakap dengan org HRD dia pon borak dengan aku..aku nie layan kan aje la dah gelak2  pastuh sebelum balik dia bagi no phone aku pon hurmm simpan lama2 buang je la nk wat mcm mana aku ni mmg dah berpunya kannn hihih..2 or 3 minggu  lpastuh dia dtg ofis dia plak jadi serba tak kena mcm nak cpat2 bla..masalah nyer aku tak cll bukan sbb tak minat cuma mmg tak boleh pon tapi klo setakat kawan tak ksah..

nk tahu tak secara jujur nyer lpastuh dia dtg ofis buat muka serius ok aku mcm whatt sbb aku tk cll  ttba dah mcm musuh padahal aku bukan tak nak sbb tak boleh ye la lelaki ada 3 tmpt kosong perempuan plak ada satu jer dan aku plak dah ada yang satu nk mcm mana tapi aku ok je kalo nk kawan tp mcm mana dh dilayan mcm musuh plak

lelaki C plak eh part ni yg aku mcm errr..tanggapan pertama aku kat lelaki C baik sopan and smart la..
sekali dh slaloo dtg tuh borak2 la..dia tanya la nama aku umur la study mana2  single lagi ke mcm2 laaku pon jawab  bila tang dia ckp aku pon layan je la sbb aku mcm tak tanya jer hihi..dia pon ckp nama dia bab status dia kata sye ni dah bertunang tapi jangan kecewa yer..aku dah whattt kena beberapa minit lpas ttba ckp mcm nie apakah apakah loya tekak aku nk muntah huhh..

so paham tak mcm perempuan mmg la rumit tau tapi lelaki secara jujur nya aku pon tak paham kadang2 apa je yang dalam pale hotak korang eh hihu

ok la terima kasih sbb duk baca aku bebel bapak la panjang nie heheh...salam ahad babai :)


Friday, December 6, 2013

Salam December

Assalmulaikum 

ye aku timbul kembali hahah sekejap tenggelam sekejap timbul hihihi..biasa la nk menulis ni kena ikut hormon jgak kalo ada rajin ler hihihi boleh mcm tuh..so siince dah lama tak menulis aku just nk bgtau ler..sesiapa yang amik oder edit blog nie boleh ler pm email den yer sakinahnur@ymail.com

lelagi bebudak skola yang tgh cuti skola ni meh la pm kakak korg nie oleh kerana blog nie pon dah lama tak tukar  baju hihihi..secara jujur aku pon dah malas nak main coding satu nyer lagi tak ada masa mcm dulu2 tuh haaa gigih ok sekarang ni tak apa la aku oder je la so siapa yg berminat boleh pm kat email addres 
harga  boleh dibincang kan sbb nyer kalo boleh nk tukar semua kat blog..

sbb blog di edit adalah zaman aku bebudak comel lagi gituuu hahaha..skang comel jgak cuma mcm tak berapa nk budak je lagi mihmih..mampus la statement buat org muntah hahaha...
ok selamat berweekends yaa :)

nnt senang2 aku update lagi perkembangan yang tak berapa nk kembang sekarang hahah :)

bye bye 

Monday, May 6, 2013

Cepat sangat masa berlalu

salam semua :)




serius cepat sangat masa berlalu tahun tup tup dah bulan 5 ko serius takut sbb makna nyer angka umur pun cepat jer bertambah apakah padahal byk lagi yg tak buat ni hehehe..life sekarang hurmm macam mana eh ok senang cerita la eh luar semua nampak ok dalam adalah mcm nak gila hahah T___T


tak apa la kita cuba ok kita cuba untuk organize balik semua nyer yerrr..banyak kekurangan perlu di perbaiki oh my :/







rindu zaman dulu rindu zaman semua nyer ghairah eh bukan ghairah yg tett tuh nie mksd nyer semua pun bersungguh bercinta bersungguh berkerja pun bersungguh untuk keluarga pun bersungguh sekarang nie mcm nan ado rse mcm semua nyer berserah je boleh mcm tuh..







maybe kepala hotak nur nie kena motivasi skit kot motivasi tapi bukan leteran yaa huhh..



ok la bloggers have nice weekend ok take care dada huhu :)



Thursday, January 31, 2013

Nida and Ismail Wedding

 
 
 
salam and hai korang harinie dah rabu hehehe cepat masa berlalu kan dah nak hbs bulan 1 dah yaaa harap nur tak buang masa banyak dengan bnda tak faedah la kan :)
ok ahad lepas gi wedding officemate nida kteorg pernah kerja sekali and bila dia dah msuk bhgn proj we still keep in touch share story masalah kerja family and dia kalo kita mintak advise sangat2 membantu very2 supportive la senang cerita
dan dia skang dah jadi Pn Nida haii hehehe
lepas makan kerja en abon hehehe yup pergi sekali dengam en abon skang nie bergantung sikit kat dia la kalo nak drive dia kena ada kat sebelah tak apa perlahan-lahan and yess im getting much better en abon pun dah tak marah2 sangat kalo drive hehehe yiba yiba hehehe :)
kawin nie dekat pantai hill park and serius denwan nie cantik sangat nur suka lighting dia lawa :)
 
 
nie En abon lepas nur tangkap gambar nie dia tgk and dia kata asal muka sye macam kaki pukul nie hahahaha aku dah tutp mulut gelak2 abang2 hihihi
and yaaa gambar pengantin nie je yang ada ingt nak tangkap dri atas tapi dengan photographer nyer  block time nie nida panggil untuk tangkap gambar sekali and yesss nida lawa sangat baju pun cantik pelamin lawa lighting lawa I love everything hehehe
so to Asnida Osmanrani Gud luck for your new life selamat pengantin baru moga kekal hingga jannah aminnn
 
 
 

Tuesday, January 29, 2013

Play With Make Up :)

 
salam semua harinie dah start kerja apakah muka ikhlas ni ikhlas hehehe
ok hari nie nur nak story pasal make up to be honest nur mmg suka make up suka kaler2 hehehe pergi kelas tak pernah banyak pun nur blajar dari internet dan blog
dalam real life rajin ke make up to be honest  eh tak pun hehehe  make up tapi simple2 je la tak ada la beriya sangat kan over smpi eyeliner double wing bagai hehehe
tapi harap nur just akan lebih rajin nak makeup nie asah lagi skill cita2 nak jadi mak andam ke??
eh mmg tak ler hehehe buat masa skang suka tenyeh muka sendiri lagi baik hehehe
tapi mmg suka la make up senang cerita hehehe
 
 
 
nie percubaaan pertama well tak ada pa sangat la just try and eror je
nie make up simplehe haippp jgn kata nur cukur kening eh penat tau lukis2 supaya nampak real
tapi en abon slaloo Tanya awk cukur kening ke??
tak ada kerja la sye awk see make up boleh tipu pandangan mata org ok :)
 

lipstic nie fav nur suka kaler nude sesuai pakai dengan make up mata yang bold atau garang dan boleh jgak pakai  dengan make up yg lembut so Nampak la soft hehehe
see lipstick yg sama hehehe suka :)
ok nie the latest nur try kat muka well ada kemajuan la sikit kan well pasnie nak try make up kaler2 bold seperti lipstick merah wauuu like like hehehe
last sekali muka tak ada make up hehehe mmg tak lawa tapi  boleh Nampak kan beza kalo make up or tak hehehe tapi kdg2 nur kerluar jgak tak pakai just nak rasa free and tak nak terikat sangat dengan make up and dalam make up nie satu yg big noo to me ialah bulu mata palsu well bagi sesetengah orang bnda tuh mmg cantik tapi  bagi nur kalo kita slaloo pakai and bila kawin takkan Nampak seri sbb kita dah slaloo pakai kan tapi kalo nak pakai jgak better potong dua fake eyelash tuh and pakai dekat hujumg je so Nampak lebih matural  sebermamyer kalo pakai bulu mata palsu untuk big event ok la tapi setakat nak pergi rumah terbuka kawan tak pun gi shopping mall lpekan je la yerr
ok la korang nur hbs bebel ni  apa2 pun have nice day ok
babai :)
 
 

Monday, January 28, 2013

Shopping time :)


salam semua mcm mana dengan cuti seronok ke??
hehehe ok arituh last sabtuh nur keluar dengan en abon gi jalan2 cari hadiah wedding nida pastuh ingt nak renew kad padini sekali masuk je vincci terus eh sale hehehe
en abon pun dah paham duduk atas kerusi bukak la main game hehehe so apa lagi la kan mari kita mulakan operasi hahaha 
so hasil rembatan sebernanyer nak renew kad padini benda ni plak tak masuk dalam bajet bulanan T___T
dah tuh nak  cantik ok tak boleh tahan and murah so apa lagi tak apa la yg penting mak jemah dapat apa yang aku nak hehehe  pasnie kena adjust bajet lerr Nampak nyer
en abon geleng2 kepala dah hehehe
yang penting bg nur nak gila shopping ke apa yang penting poket sedniri la ye bukan poket bf sugar daddy yee
ok la korang nnt update lagi yaa
selamat bercuti take care babai :)