Sunday, November 16, 2014

Saturday, November 15, 2014

Pre Wedding Picture #syahnurwedding

Assalamualaikum selamat weekends yaaa wewit ..ok la sebelum kawin serius sekarang kan tren pre wedding picture aku adalah perempuan yg mmg suka hal2 mcm nih nak hired professional photographer mmg tak la sbb time tuh duit dah habis dekat wedding..yang lawak nya bila aku cakap dengan en abon abg jom wat pre weeding dan soalan dia adalah nak buat apa??
 
hahahaha itu la beza nya kteorg aku bagi la jawapan ala kena ada gambar sblum kawin sbb nya nnt bleh tunjuk kat anak cucu kata ni la gambar atuk dengan nenek  sblum kawin..reaksi en abon adalah ketawa berdekah dekah hihihi..
 
so pkai la camera DSLR adik ana iatu adik aku dia jadi photographer yg tak bertauliah aku hari tuh hahaha...make up artist plak aku sendiri make up diri sendiri jimaaaaatttt hahaha...
so lets enjoy the picture yang enjoy ok la yang muntah ghasak la hahah :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nie gambar aku yang paling poyo and bajet sangat haha
 
 
 
 
 
 
 
lupa plak lokasi dekat taman saujana putrajaya klo tak silap aku la..tapi tempat nie mmg famous orang amik gambar sbb dekat fb aku ramai bebenor wat photoshoot kat sini
 
cantik kann padahal tak silap aku bunga tahi ayam yang kuning2 tuh kahkahkah feeling sangat  hihihih
 
 
 
\
 
 
 
 
 
 
nie gambar en abon paling poyo bajet Aaron Aziz sangat hahah
 
 
 
 
 
 
 
 
muka en abon tahan panas hahah sbb aku Nampa ayu kat situ tak kira nak jugak aku tepek gambar nih hahah :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gambar yang paling aku suka :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gambar part lompat nih aku paling benci tangkap gambar so korang tgk en abon je la yang banyak lompat aku nan ado la hahah :) dasar pemalas !!!
 
 
gambar nie dah cantik sbb en abon dah senyum kau ingt senang dia nak senyum waktu amik gambar kawin asyik kena tegur dengan photographer jer haihhh tapi pic nie muka aku plak nak mintak kaki pfftttt!!!
 
 
 
 
 
 
so semu gambar ni suka2 jer and dari segi edit and tangkap gamabar nie semua amatur jer saja suka2 sebernanya happy jugak la klakar pon ada bila ingt balik kenangan manis sblum kawin hihihi :)
 
ok la korang selamat hari sabtuh yeahhhh :)

Friday, October 17, 2014

Review Produk for Acne Skin

 
 Assalamualaikum korang hihihu
 
Salam jumaat yoo..ok just nak share my current skin care sbb percaya lah sesetengah wanita bila umur naik 21 or 22 ttba muka naik jerawat ..bila remaja muka ok flawless sbb kebanyakan terbalik time remaja muka yaa ampun tapi bila umur dah 20 or 21 muka adalah flawless dan yaa aku adalah tergolong dalam muka remaja adalah licin naik 20 or 21 jerawat naik dengan jaya nya ok..stress habaq hang..
 
so nk share 2 produk yg best utk acne mcm nur kan.. yang first ialah tadaaa hahaha..
 
Krim jerawat ni mmg best kalo malas nak menepek segala bagai tapi nyampah dengan jerawat yg duk pesta kat muka sila pkai nih and sapu jaa esok jerawat akan makin berkurang and mengecut hihi..ada lagi satu produk nak share Masker Organik Warisan produk tempatan yang memang sempoi..
 
Kalo untuk rawatan acne gaulkan dengan air perahan limau bila pakai akan rasa  gatal2 sikit tapi bila dah basuh masker nih muka terus lain lebih segar so antara khasiat nya ialah
 
Khasiat masker organik warisan ...
*100% organik
*Melembut, melicin dan menghaluskan kulit.
*Memudarkan parut jerawat dan menghalang perbiakan jerawat.
*Mengelakkan jeragat dari membiak dan memudarkan parut jeragat.
*Sesuai untuk semua jenis kulit.
*penggunaan berterusan akan menggebukan kulit
 
serius produk dua-dua tak ada sponsor pon  cuma review nur untuk di share kan dengan readers jer..so kalo korangada kulit acne sila la cari 2 produk yang awesome nih yang penting harga bukanlah harga berdentum ok..
 
nah berlanjer sikit gambar tak berapa nak flawless skit hihi..ok la korang happy weekends ok tadaa
sila jangan muntah hihihi

 



 

 
 

 

 
 

 
 
 

 

Thursday, October 16, 2014

Menjadi Tunangan Orang pada 02/02/2014 :)

Assalamualakum peoples:)
eh tuan blog semalam kata dah kawin tapi ttba hari nie upload gambar tunang plak
jangan salah paham yer nur mmg tunang tahun nih iaitu bulan 2 and kawin bukan 9 iaitu baru je genap sebulan hehehe..
 
Sebernanya tunang tak plan pon just waktu beli cincin En Abun tengok cincin 2 bentuk tuh sambil kata awk jom la tunang pftttt stress aku hahah
hello kalo Tanya aku on saja tapi kalo lelaki wat keputusan mcm senang jer haihh..
sbb secara jujur  nur mmg gedik nk tunang dulu hahah :)
 
 
 
 
 
so ni antara pic time tunang sebernanya banyak lagi tapi malas nk upload banyak2 nanti korang muntah plak hahaha.
so baju tunang nih mak mentua yang jahitkan biasala I kan plusize yang gojes (sambil kelip2 mata)
hihihi
 
tapi yang beli kain yang design ceh design la sangat and combination colour ni nur sendiri buat penat perah otak ..time tunang nih mmg simple2 jer tak ada mcm orang lain gah2 dengan pelamin segala bagai..sbb time nih nk spent time on kawin dah heheh :)
 
apa2 pon sila la cuci mata tgk pic tunang nur  :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
P/S : dia dah jadi bekas tunang kita pon skang sbb dia husband kita haha..statement gedik sangat hahaha
 
ok la korang salam jumpa dekat next entry ok daaaa :)

Wednesday, October 15, 2014

Assalamualakum im back for good kehkehkeh

Assalamulaikum hahaha
ok fine Nampak sangat lama tak update sbb blog berkubur sangat ..tapi tengok blog kita cantik2 tak (sambil mata kelip2) Nampak la matang sikit hahah..kalo tak yang lama tuh Nampak benor blog di kala remaja ok...so skang blog akak dh cantek in sya allah akan update sebanyak mana ok..
 
hurmm first update ialah tuan kedaung blog ni dah kawin..pejam celik dah sebulan kawin..
kira ala2 pengantin baru lagi ko hihihi...alhamdulilah semua nya berjalan lancar akan pic kawin harus akan di upload later  kan bukan setahun sekali kawin seumur hidup sekali ok in sya allah hihi so harus di  share dekat blog..
 
yang ke dua ialah tuan blog dah ada baby hahah tak ada la main2 jer la in sya allah moga di permudah kan korang doa2 kan la yer hihi.. life after kawin alhamdulilah dah ada tanggung jawab nasib baik ada husband yang penyabar orang nya  sbb nak sesuaikan diri di alam perkahwinan ni bukan nya senang ok..
 
tapiiiii apa pon nur  still dalam sesuaikan diri dengan environment skang weiiii..ye la tempat tinggal baru suasana ada husband pon lain ok hihi
 
ok la korang nanti update tau bye salam hihi :)



Wednesday, August 6, 2014

Rindu

Assalam
 
 semua hrinie ttba tergerak hati nak bukak n update blog hahah..ya allah betapa aku rindu dunia aku yang lagi satu iaitu dunia berblogging :)
 
Rasa mcm nak aktif balik tapi uwaaa tak tahu la mampu or tak nak update slaloo hurmmm :)
tak apa la cuma aku berharap niat ni akan terlaksana hihihi
 
ok la
 
asalam yer take care babai
 

l

Sunday, December 8, 2013

Kisah Wahai Si Lelaki

Salam Ahad korang  hih

Harinie mesti tgh bersantai-santai kan hihi..kan best kalo hari2 hari ahad babe cantik muka kau sakinah hihihi
so korang ni nak story pasal  lelaki secara jujur nya lelaki slaloo cakap yang perempuan ni complicated kau tahu suka merumitkan benda yang senang tak paham dengan perangai lelaki..kadang2 aku rasa lelaki pon sama apa huhh ada je perangai lelaki yang aku sendiri tak paham kenapa hihu

kira story nie semua pengalaman sendiri la tuan punya blog ni hehehe..ok firstday masuk kerja tmpt baru la kan..aku pon duk melepak  sementara tggu En Abon dtg la kan..borak2dengan mamat A ni..borak punya baik punya cantik duk gelak2 ttba dia tanya aku ni tggu siapa nie..aku pon dgn jujur nyer jawab tggu bf..
sambil wat muka nyampah dia kata dengan bangga nya bf yer pastuh terus wat muka nyampah and senyap boleh..aku mcm whattt???aku tak paham lelaki bila aku kata tggu kawan dia kata aku ni cover takut value jatuh tapi bila aku berterus terang kau nyampah pulak apakah apakah konfius aku..

ok cerita lelaki B pulak yer..ok aku kerja mcm kaunter depan so mmg jumpa mcm2 hamba allah yg aku jumpa..ada lelaki nie dtg dengan bos sementara bos dia duk bercakap dengan org HRD dia pon borak dengan aku..aku nie layan kan aje la dah gelak2  pastuh sebelum balik dia bagi no phone aku pon hurmm simpan lama2 buang je la nk wat mcm mana aku ni mmg dah berpunya kannn hihih..2 or 3 minggu  lpastuh dia dtg ofis dia plak jadi serba tak kena mcm nak cpat2 bla..masalah nyer aku tak cll bukan sbb tak minat cuma mmg tak boleh pon tapi klo setakat kawan tak ksah..

nk tahu tak secara jujur nyer lpastuh dia dtg ofis buat muka serius ok aku mcm whatt sbb aku tk cll  ttba dah mcm musuh padahal aku bukan tak nak sbb tak boleh ye la lelaki ada 3 tmpt kosong perempuan plak ada satu jer dan aku plak dah ada yang satu nk mcm mana tapi aku ok je kalo nk kawan tp mcm mana dh dilayan mcm musuh plak

lelaki C plak eh part ni yg aku mcm errr..tanggapan pertama aku kat lelaki C baik sopan and smart la..
sekali dh slaloo dtg tuh borak2 la..dia tanya la nama aku umur la study mana2  single lagi ke mcm2 laaku pon jawab  bila tang dia ckp aku pon layan je la sbb aku mcm tak tanya jer hihi..dia pon ckp nama dia bab status dia kata sye ni dah bertunang tapi jangan kecewa yer..aku dah whattt kena beberapa minit lpas ttba ckp mcm nie apakah apakah loya tekak aku nk muntah huhh..

so paham tak mcm perempuan mmg la rumit tau tapi lelaki secara jujur nya aku pon tak paham kadang2 apa je yang dalam pale hotak korang eh hihu

ok la terima kasih sbb duk baca aku bebel bapak la panjang nie heheh...salam ahad babai :)