Saturday, December 11, 2010

Penjimat kew kedekut ???

Salam sume readers ^___^
dlu kan waktu mula2 kerja pegang duit biasa la hobi perempuan suka shopping ada bnda yang nk beli kalo kasut tuh selagi bole banyak ada jew yang nk beli pelik btol kan perangai perempuan kalo bab2 shopping nie hehehe tapi sekarang dah tak dah dah jadi penjimat kalo beli berkira-kira keperluan nya dulu nk beli or tak..kalo pasal brg berjenama plak i pkai jgak tapi mcm kasut kerja handbag and jam sbb apa i pkai berjenama cz tahan lama ler sekali jer beli setahun hehehe..sbb skang nk kena kumpul duit untuk bnda2 lain plak kan :)
kalo pkai brg plak selagi tak jahanam dgn jaya nya i akan pkai,pakai dan pakai lagi..kedekut kan i
ntah la bila umur makin meningkat nie makin ada kesedaran nk kumpul duit byk2..kalo berjenama pn tak dew la yg mahal berbeno tak mampu den..dulu slalo beli kasut byk2 smpi umi pn dah jeling dan ckp beli kasut lagi???hurm kalo bab2 baju mmg tak dew jenama lnsg sume cap ayam hehehe yg penting selesa pakai sudah la kan...dulu slalo spent duit dekat bnda mengarut2 cth nyer gi saloon wat curl rambut la padahal pkai tudung membazir kan kalo skang jgn harap pergi sekali sekala itu pn sbb nk manja kan diri ada org urut2 kepala dgn selesa nyer..kalo tak lagi bgus beli serum pkai kan lagi bgus sekurang-kurang rambut dapat vitamin dan wangi



ha dapat gaji ari tuh baru beli kasut nih tak smpi rm 100 pn dapat less lagi 10% lagi harap tahan lama la eh..

nie yang lama punya tgk dah lunyai kan baru la nk beli yg baru..bila dah kerja kan baru tahu yg duit nie ssh nk cari tapi bila guna cpat jer mengalir mcm air..ha tapi nafsu shopping ttp ada dia skang dah beralih arah kepada tudung tgk skang fesyen tudung mcm2 ada ha mula la tuh nk beli nk beli kalo i gi jalan TAR org yg berniaga tuh pn dah ada yg kenal kalo setakat kenal i jer tak apa nie dah bole cam muka encik abon sekali betapa kerap nya i ke sana kalo tak boleh beli pn tak apa asal kan dapat cuci2 mata pape pn mesti beli under budget itu la yg penting kan..tapi kdg2 terover jgak la kan..cuma shopping dah kurang tak mcm dlu..kalo i ckp dgn encik abon nk jj maluri dgn kak huda kew apa mesti dia pesan jgn nk boros2 sgt simpan duit ckit.. i pn baik bosh
:P..gaji bulan depan nk beli falt shoes dkt vincci bole guna untuk amik lesen nnt ^___^ ( alasan saje sbrnanyer)
smpi sni jew la i bebel oke nnt jumpa kat next entry oke
take care and hape weekend yaa !!!
babai

6 comments:

fara said...

cantek kasot bru tu! ;)

aisya said...

suka shopping kasut sampai rak kasut pun dah penuh.. macam kena sediakan 1 almari besar utk kasut..

=)

intanurulfateha said...

cantek kasut yg 1st tuh
nak pinjam! :P

YOUsoF said...

Boleh tahan cantik.. En. Abon mesti suka.. ;D

*Tak salah berjimat cermat selalu kan.. ;)

Afiefah Safieni said...

kasut lama dah lunyai..
nanti kalau shopping belilah untuk saya satu..
=_=

✿....rossa alina....✿ said...

guna selagi boleh guna..saye punye kasut tunggu dah putus baru beli baru..kuikuikui.. ;p