Tuesday, September 14, 2010

Salah kew kalo perempuan yg mula langkah pertama???

salam and very gud morning sume
korg dah baca title kan so ari nie i nk ckp pasal bnda nie la..
setengah perempuan rasa kalo perempuan yg mula dulu tuh adalah jenis yg tak tahu malu
itu la ini la bla bla bla bla
tapi bagi i tak kot ye la korg rasa yg lelaki tuh ada bg respon2 positif atau yg sewaktu dgn nyer..
apa lagi nk tggu kdg2 lelaki nie ada yg jenis slow ada plak yg jenis suka main tarik tali..so kalo tak nak melepas atau rugi tak salah kalo korg mulakan dulu kan..
hurm i pn pernah mulakan langkah pertama dulu tapi tak sia2..dgn first love i dlu yup time nie i baru pas SPM kteorg sekerja dan lmer2 jadi kawan rapat..padahal dia mula2 masuk kerja dlu i paling nyampah sekali kat dia la tahu tak tapi ntah tak tau la mcm mana perasaan tuh bole bertukar kepada sayanng dan suka(tapi dlu la yerk) yup i luahkan dekat dia and bila nk tahu respon dia tuh takut wei rasa mcm nk nyorok bawah meja jew tapi ini la risiko nyer malu smpi muka i merah segala bagai but he smile to me and sejak tuh kteorg couple..so ini kre usaha apa kalo usaha dapat la kan..tapi kalo perempuan yg nk mulakan langkah biasa la kne amik risiko jgak la..cth nyer la klo kne reject mcm mna??dan bila dah kne reject hubungan korg takkan sme balik mcm sediakala maybe dieorg akan jauhkan dri dari korg..so this is the risk that u have to take la..tapi berbaloi la klo korg akan diterima korg akan bahagia dgn lelaki yg korg sayang lagi satu sekarang lelaki dah makin ckit dari perempuan tau kne la amik action ckitkan..pape pn kne slow steady jgn nampak sgt terdesak kan..bab2 nie i open ckit ye la korg sndri nk bahagia kne la usaha..tapi tak dew la sume ex bf i ckp eh sye suka awak la gila ke ape kalo mcm tuh nampak sgt syok sendiri yerk...hehehehehehe
kalo nk guna langkah pertama nie kne la tgk keadaan dlu kalo perlu buat la tapi kalo rasa tak perlu tak yah la..
masing2 ada pendapat sendiri bagi korg mcm mna plak kalo perempaun yg mula langkah pertama ???

7 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

xsalahhh sayanggg,

tu berani namanya :D

cik nur said...

hurm tapi yg penting betempat jgn main nk redah jew kan kan kan
^___^

I.Hazwani said...

tak salah sbb wani perna buat gitu kot. HAHA

bOo bOo said...

tidak ada apa salah pown kalau perempuan yang mulakan dulu, sebab saya pown mcm tue jugak..hehe sampai sekarang dah 5 tahun bersama, alhamdulillah :)

Anna Boleyn said...

salam singgah~

tak salah kalau perempuan mulakan dulu.

kalau dapat respond..berbaloi baloi.. :)

p/s: jom baca kisah raya anna boleyn jom :)

~cik tiram~ said...

hehehe...berani nye...:)

~cik tiram~ said...

hehehehe...beraninye...:)