Tuesday, May 10, 2011

Perpisahan

salam sume readers :)
dalam life kita sebagai manusia biasa mesti ada pertemuan dan perpisahan dan setiap pertemuan ada bnda yang manis dan pahit kan tapi kan dalam life aku kan aku paling benci nak menghadapi perpisahan serius benci :( sbb aku tak suka kehilangan
dan perpisahan pertama mcd pertaling street tutup pada 1-5-2011 mcd nie tutup tempat aku cari makan dari lepas SPM smpi aku smbg berlajar still lagi kerja part time dekat sni smpi la aku dah kerja pun still part time sbb aku rasa mcd nie dah jadi sebahagian dari jiwa dan hidup aku memori banyak sangat setiap inci building nie ada kenangan la

sekarang balik kerja kan lalu jer mcd nie aku tgk kosong aku rasa sedih mesti aku singgah tgk2 mcd nie semalam siap duduk dekat bus stop depan sambil makan tgk mcd nie walaupun bawah dah kososng walaupun barang dah angkut part yang paling sedih bila aku tgk kaunter br pecah separuh semalam sbb dekat area tuh kaunter aku slaloo berlegar-legar tempat aku amik break hurm dah la aku dah start sebak dah nie :'(

pic nie aku tangkap last day mcd nie beroperasi dan last day hari aku kerja ya allah aku rindu betol dekat mcd suasana kerj akat sni..bile kerja kat sni mulut aku mmg tak henti2 membebel la bercakap la bergelak la tp ada jgak peristiwa yg pahit mcm perangai custemor yang tak boleh bla huhh
dan perpisahan ke 2
nida dia nie officemate aku dekat office dan kteorg dah kerja sama2 lmer dah rasa ada la dalam 2 or 3 tahun jgak tup tup dia nak transfer ke projek sedih sbb dia nie kira mentor apa2 banyak aku tanya dia dan kadang2 bukan pasal kerja pasal peribadi pun sama dia mmg banyak mengajar aku untuk jadi better person cth nyer semlam aku keluar dgn pakcik pastuh ada perempuan nie bla bla bla bla k0 nnt kalo pergi mana2 jgn buat perangai mcm tuh oke ha lebih kurang la dia nasihat kan aku mcmtuh la aku pun dgr angguk2 tanda paham hehehe
pasal kerja pun dia banyak sgt la mengajar aku dari aku mula masuk smpi la dia pergi..kalo aku ada probs dia oke jer dgr dan slaloo bg nasihat :)

dan sekarang aku dah tak nampak lagi kelibat dia dekat tempat aku kerja dah tak der lagi gelak smpi pecah perut..tak ada lagi sesi kutuk2
despatch yg anta surat kat ofis aku nie tak der lagi ler tempat nk bergosip-gosip segala bagai tak der ler tempat aku nak buat sesi luah perasaan yang mcm2 nie hahaha hurm tak der
tp tuh la aku harap dia dekat sana akak lebih berjaya insyallah :)
yg penting nnt senang kita keluar lepak2 eh :)
perpisahan nie mmg kenangan untuk aku tahun nie sbb kedua-dua perpisahan nie mmg memberi kesan dalam hidup aku dan sekarang aku sedanag sesuai kan diri untuk kehidupan yang baru sekarang

6 comments:

~cik tiram~ said...

biasalah cik nur...setiap pertemuan mesti ade perpisahan...
huhu sabar ye... :)

YOUsoF said...

Hah Mcd tu dah ditutup?.... ganti ngan kedai apa ek Cik Nur?




Simpan semua memory manis kat sana baik² ok.





Perpisahan tu ada kalanya menguatkan lagi silaturrahim.. Fizikil terpisah, tapi rohani masih berhubung.. ;)

Farhan Zulhusmi said...

emmm...
benda yang paling manis adalah kenangan..
so jagalah ia daripada menjadi masam...

enyheartsdiamond said...

bertemu dan berpisah adat manusia biasa :')

cik nur said...

cik tiram : mmg perkara biasa sebernanyer tp nak sesuai kan diri dengan perkara baru bukan senang kan

ucop :hurm tak tahu lagi maybe tggu smpi ada org nak sewa bangunan tuh kot btol may akan menguat kan lagi silatu rahim antara kami :)

farhan :hehehe mmg takkan masam jgn risau ^___^

eny :ya dan setiap pertemuan tuh ada kenangan yang bermakna :)

Anonymous said...

1)Terharu beb :)
2)lain kali kasi upload gambo aku yg semenggah skit ;p
3)Kalau rasa nak gosip atau ngumpat atau share something just give me a call or texting email..sms..bla..bla..blaa
:)