Friday, April 22, 2011

Ha tuh la perempuan yang bernama cik nur hehehe

salam sume readers
bg i zaman sekarang kalo nak keluar rumah mesti ada pakai duit ..walaupun setakat nak pergi kedai runcit ateh kalo dah nampak jajan mau tak melehleh air liur haha(over plak)

hurm arituh lpas balik berlajar driving sebernanyer ingt saje nak jalan2 dekat the store dekat rumah nie..saje nak cuci2 mata la kan..



ingt nak cuci mata pun mmg terbeli la jgak hehehe..mula ingt nak beli berus eye shadow jer tapi tgk siap beli cadar katil sekali hehehe..ha tuh la beli berus eye shadow mmg la guna sbb berus eye shadow dah banyak beno yang uzur tuh ..yang macam pencil case belang2 tuh pkai nak letak berus2 make up so mmg guna la kan..

hurm key chain katak tuh ingt nak beli benda2 comel letak kat hp lagi pun harga murah dalam
3 ringgit la jgak..so oke la beli cadar plak ish comel tgk hello kitty..hurm pagi sblum tuh tukar cadar katil dah busan la dgn cadar yang sme asyik2 tukar cadar yang sme jer kan busan btol tak per nnt dapat gaji beli la cadar baru..hurm tp tak sempat gaji tgk cadar hello kitty terus jer amik hahaha tp harga dalam 9.90 jer so apalagi terus la beli kan..

penutup mata hurm ye la i kongsi bilik dgn adik2 so kalo nak tdo kadang dieorg nak bukak lampu dah la katil atas tak boleh nak tdo sbb ada cahaya lampu la kan hurm beli supaya tdo lebih lena gittuuuu..

tapi kebernaran nyer sume tuh alasan jer tahu ish ish teruk betol perangai cik nur nie..ye la berus eye shadow mmg keperluan so mmg kena beli la..pencil case yng belang2 tuh mmg beli nak letak berus make up la kan so mmg kena beli la jgak..oke nie start barang2 yang membazir eh oke mcm key chain hp tuh mmg la murah jer 3 ringgit tapi br pkai semalaman katak tuh dah tercabut T___T hampeh btol ...

cadar katil plak dah beli bukan boleh terus pasang pun sbb pagi br tukar cadar kan so tak de masa nyer nak tukar banyak2 kali eh.. so basuh jer terus lipat so wat masa ni mmg tak guna lagi la kan.. yang penutup mata plak bukan hari2 i mmg bangun awal ker??cme kadang2 jer i cuti jer itu pun kadang2 jer oke sbb kan i kerja part time so makna nyer kadang2 jer la cti kan ha kan membazir..huhh ha tuh la perangai i suka sangat beli yang ntah pape tau kadang2 encik abon pun membebel kan i tau..

tiap kali i nak pergi shopping encik abon mesti pesan jgn nak boros sangat eh (-__-")
terus nak beli barang2 pun beringat-ingat guna ker tak harga tuh oke ker tak..tp yang penting boros2 i pun duit sendiri oke bukan duit sugar daddy atau duit bf hehehe dan tiap2 bulan wajib bayar bil dan beli barang keperluan dekat rumah ye la yang mana i mampu i bg jer lan kan kat parents i :)

tuh la nak buang la perangai yang suka buang duit tak semena-mena nie tau tapi kadang2 tak boleh kawal la tau (alasan) hehehe..ye la i dgn encik abon dah fikir pun pasal next level so kena la kumpul duit tak boleh dah nak membazir sangat kan..so korg2 jgn ikut perangai yang nie oke

dan kepada awak siti nur sakinah jgn nak berlanje sesuka hati sangat eh...jimat2 la tau (pesan kat dri sendiri)

dan kepada readers thanks cz baca i bebel2 nie
have a nice day oke
babai :P

5 comments:

saharinasaharudin said...

hehe,btol tu,skrg ni kuar umah je,sume nk gna duit.
esp bile tgk bnda cmel kiut miut msti nk beli kan.hehe.ririn pn cmtu jgk.
jom kwal nfsu membeli tu. :)

Amirrah Zawani said...

i pun selalu gak boros =_=

cik nur said...

saharina saharudin : huhuhu
tahu tak per la sekarang cbe dah tak nak boros2 dah praktis untuk berjimat cermat dah ehehe

YOUsoF said...

Boros boleh tapi biarlah boros yang tak membazir.. hehe ade ke camtu/ maksudnya beli benda yang betul² nak guna la kan..



waah boleh tahan murah cadar tu, boleh la tukar tiap minggu camtu.. minggu depan tukar cadar shin chan pulak hehehe.






Semoga dapatlah Nur penuhkan wishlist kat tepi tu ye.. Yang tebaik! ;)

cik nur said...

mirra : hurm tuh la tak per slow2 kita buang perangai tak elok nie hehehe

ucop :hurm tuh la skang nie kalo nak membeli kena fikir berbaloi ker tak guna ker tak mcm tuh la
hehehe nur mmg suka cadar kartun2 yang tgh guna skang pun lilo and stich hahaha kalo jumpa shin chan punya cadar mau jgak hehehe