Monday, April 25, 2011

Idol superwomen saya :)

salam and hello people hehehe
sebagai seorang wanita,anak perempuan,bakal isteri dan ibu i bangga sangat menjadi wanita..
dan i sgt la kagum kalo wanita tuh berkerjaya dan masa yang sama dia adalah suri rumah tangga mksd nyer tanpa bantuan org gaji la kalo pengasuh tak kira la sbb time nak pergi kerja kan..ingt senang ker nak kerja lagi pastuh uruskan keperluan anak dan suami..

hehehe i nie cakap mcm dah merasa jer kan tak der la merasa lagi tp i tgk umi mcm tuh la kerja ttp kerja tp rumah pun dia uruskan jgak lagi..lagi2 dia mempunyai 4 org anak perempuan oke org kata ssh nak jaga seorang anak perempuan nie payah nyer mcm jaga sekandang lembu so maknanyer 4 kandang so umi i mmg tough la kan heheh..

ye la perempuan nie la kena jaga lebih2..hurm dulu ada la mak cik kat flat i nie slaloo kutuk2 kteorg adik beradik tau cakap tak reti kerja rumah la mcm2 lagi la tp umi just masuk telinga kanan keluar telinga kiri jer la tp i mmg sakit hati dgr tau tak..time mmg i rasa nak pergi serang jer mak cik tuh...tp umi biasa la kata tak pyah la apa la oleh kerana tuh i pn tak der la buat..tp ttp berangin la jgak..

tp time tuh kteorg skola lagi bila dah besar dia dtg jumpa umi cter masalah anak2 dia yang menyusahkan dia apa la dan last sekali dia cakap hurm anak2 boleh la mnah(hamenah nama umi) oke tak ssh kan ko..ha tuh la dulu ko main duk mengata anak org ha kan dah kena kat batang hidung sendiri apa yang boleh i ckp padan muka ko ler heheheh..

mmg i mengaku kalo di ikut kan sekarang kteorg mmg umi masih lagi buat kerja rumah..
cme barang2 sendiri urus sendiri tak mcm dulu A to Z umi kena buat kan waktu kecil2 dan kteorg adik beradik kalo umi tak der boleh uruskan rumah boleh masak sendiri ingt dlu waktu umi masuk hospital masing2 bahagi2 kerja rumah buat dan siap masak lagi untuk umi sbb lauk hospital mmg tak sedap la kan..

tp i mmg kagum tau perempuan yang berkerjaya tp boleh jadi suri rumah yang lansung tak bergantung kepada maid atau org gaji maybe ini la kekuatan seorang wanita kan ateh ingt senang ker lagi2 kalo anak2 yang kecil lagi Ato Z kena buat dan jaga..walaupun umi i OKU cacat penglihatan tp dia telah jadi wanita berkerjaya yang tak ada maid membesarkan kami adik beradik.. ha korg boleh ker??
hurm tp kteorg pernah ada maid jgak tp kejap jer lagi pun perangai maid nie mcm2 pening pale tau hahaha..

kalo setakat berkerjaya dan suri rumah pn hebat nie apatah lagi kalo ada kekurangan cacat penglihatan so mmg super duper hebat la kan umi i nie kan..dan i sebagai anak perempuan i want to be like my mother super duper mama ever kan..wat masa nie kan i better jadi super awsome daughter to my umi first la kan :) dan bila i dah kawin nnt (berangan) i pun nak jadi superwomen mcm umi jgak..







8 comments:

YOUsoF said...

*Speechless.


Mak Nur memang betul² superwoman.. Nur patut sentiasa bangga ada seorang ibu yang kuat dan tabah camtu! ;)



abaikan je kata² orang, kalau dengar sangat pun takut kita pulak yang tersilap langkah kan...



Terus sayangi mereka sepenuh hati.. ;)

cik nur said...

ucop :insyallah ucop nur sedang cbe dan perbaiki diri dan sama2 kita yer ucop terus sayangi mereka dgn sepenuh hati kita :)

Amirrah Zawani said...

hebat lah mak kamu.. walaupun cacat pengelihatan, tp mampu buat kerja tu semua.. sayangi dan jaga mak anda elok2 tau :)

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 sini^^ nice blog :)
rajin2 lawat saya @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ arigatou~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

mak nur mst bangga ada anak macam nur =)

cik nur said...

mirra :isyallah ya mirra

アヌム ちゃん~~ :thanks cz drop by yaa

miss lolly :hurm bukan mak nuR yang bangga tp nur yang bangga ada mak mcm umi nur :D

~cik tiram~ said...

heeeee..
suka entry ni...
terbaek!!!

YOUsoF said...

;)