Tuesday, March 8, 2011

We Been Together About 2 years Alhamdulilah

salam sume readers
semalam kan genap la hubungan aku dengan encik 2 tahun dari angka mmg la baru 2 tahun tapi bagi yang mengharungi hubungan 2 tahun nie cukup lama dan bermakna..aku nie manusia yang jenis suka ingt dan simpan memori ssb aku takut terlampau mengejar masa depan smpi terlupa memori sedangkan dari memori la yang membentuk aku menjadi siti nur sakinah yang sekarang nie ..mcm mana aku boleh kenal dgn encik abon eh??satu hari aku tgh baring2 ttba dapat satu mesej asing dan cara mesej plak macam menyakat dan aku pun makin lama makin geram dan lama2 mesej nie menjadi maki hamun tapi dia asyik gelak2 aku jer. time nie aku baru 2 bulan putus hati dan emosi mmg tak stabil lagi..dan ttba abg umar tanya ada kawan abg mesej tak??aku pun blur2 owh ada kenapa tak bgtau awal2 kan dia dah termakan maki hamun skali hehehe..lpastuh kteorg slaloo la jgak bermsj-msj..
bila slaloo dah sgt msj kteorg decided nk jumpa..dah first date adalah sangat tak romantik sbb kteorg lepak dekat tangga sogo jer pastuh plak encik abon pkai t shirt dgn seluar kerja mmg tak encem tahu hehehe duduk2 dan borak2..dan bila nak balik dia cakap nk hantar tapi tak tahu jalan (-___-") tapi part yang best bila naik motor kan dia cakap sbrnanyer saya suka dekat awk haaaaa malu ada happy pn ada tapiii i tak terima lagi sbb kteorg baru sangat kenal.. lpastuh aku sendiri tak pasti dengan perasaan diri sendri..

tapi kata hati aku mmg kata dia la orang yang aku cari..aku berterus-terang cakap yang aku perlukan masa untuk buat keputusan..second date dekat titiwangsa kteorg tak declare lagi dan dia pn cakap yang dia still menantikan jawapan dan second date nie pkai komain lagi smart mcm siap pakai kemeja lagi..nk jer tanya tak panas ker huhuhu..bila balik dari date aku pun terima dia tapi aku ada niat aku sendiri..aku bagi masa 2 bulan tgk kalo aku dengan encik abpn boleh serasi tak...kalo tak boleh mmg aku akan putus dah 2 tahun pn tak putus2 jgak eh...dan bermula la kisah aku dengan encik abon proses aku kenal dia jenis lelaki yang mcm mana..well aku bukan la perempuan sempurna dan mcm tuh la dia bukan la lelaki yang sempurna tapi kami melengkapi each other ^____^

tapiii kan bercinta kalo tak gado mmg tak sah kan..kteorg kalo berperang dasyat tau..aku suka jerit2 kat dia kalo umi dengar pn umi just boleh gelengkan kepala dia tahu la aku tgh berperang tuh..kalo putus plak pernah jgak aku decided nk putus dan dia pn pernah jgak terfikir nk putus ye la kalo dua2 tgh gado hati tgh panas ckp pn ikut kata hati jer la kan..pastuh bila berbincang leklok hati pn dah sejuk kan..bila tanya balik betol ker awak nk putus terus serba salah dan tak jadi hehehehe bleh mcm tuh plak kan..pastuh kan bila mengadu dekat umi perangai encik abon yang menyakitkan hati aku kan umi mesti back up encik abon aku lagi la skit hati tau T___T

tapi kan dari encik abon nie la aku kenal dengan ama dia dan adik2 dia.. aku hepi sangat sbb ama baaaikkk tau..kdg2 aku puji jgak ama encik abon dekat umi..umi ama dia kan baik la businesswoman plak tuh kuat kerja dah berumur pn badan slim lagi umi..ttba umi cakap ye la mak dia baik bagus kan tak mcm umi..ha mcm tuh tersentap sudah..ye la dlu ada umi jer so pape pn umi la yang terhebat dan terbaik tapi bila puji mak org lain kan terus terasa padahal dalam hati umi mesti la yang terbaik kan :)


nnt aku story mcm mana encik abon bawak aku jumpa dengan famili dia mmg lahabau habis la..encik abon nie mmg bukan lelaki ciri-ciri jejaka idaman aku tetapi kalo hati sudah suka mau kata apa maaa???
walaupun dia slaloo ejek aku katek la montel la slaloo cakap aku mcm makcik2 la tapi yang montel nie la yang katek yang mcm mak cik2 nie la yang dia sayang yang dia puja2 hahahah..pastuh slaloo perasan badan dia tough pastuh slaloo cakap dia hensem ish nak jer aku tomoi2 badan dia bila dia cakap mcm tuh..pastuh slaloo emo kalo ada lelaki nk ngorat aku nk mintak no tel aku ker..kalo ada kawan2 dia terminat dekat aku kan mesti dia cakap ye la awak sye nie sape la kan muka tak hensem bla bla bla start drama sedih dia..

saya harap hubungan kita akan kekal hingga jinjang pelamin insyallah..hurm dan sejak aku bercouple dengan encik abon nie la yang paling lama nk dekat 2 tahun dan dia pn mcm tuh jgak..so aku rasa aku kena sangat2 hargai dia dan sekarang aku dengan dia sedang sama2 usaha untuk persiapkan diri sendiri dengan tanggung jawab sbg suami isteri untuk masa hadapan huhuhu..pape pn aku harap dari readers2 doa yang terbaik yer untuk kami
thanks cz baca panjang lebau..
babai

p/s :sepanjang aku tulih entri nie aku asyik tersenyum jer hehehe


7 comments:

YOUsoF said...

Tahniah! korang dah berjaye tempuh 730 hari bersama.. moge terus bahgia inshaAllah.. ;)

Tak baik jerit kat kawan, tak baik jugak kalau kuarkan suara terlalu lembut lagi² pompuan kepada lelaki.. Sedang² je ok Cik Nur.. ;)

cik nur said...

ucop :thanks yer ucop for the reminder
nur manusia biasa yang tak lari dari kesilapan :)

Heidi Shafiq said...

bercinta kene byk bersabar kan.. :)

cik nur said...

Heidi :a'ah tapi kesabaran dua2 pihak la ^__^

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hamboi2..dating tak ajak..hihi~
bcinta memg byk cabrnnye..meg kena byk bsbr..dh kawen nanti pun same je..

Yang Comel,
Khumaera Ismail

cik nur said...

maera :hurm aka tak per bole dating dekat rumah jer ahakz thanks untuk advise akak ^___^

wanie said...

wiwittt! knapa wani trlewat baca entri ni! :P
bestnyaaaaa cik nur :))

nnt sambunglah crita mcm mane cik nur g jmpa famili die! heee