Friday, June 10, 2011

Mama ker Ibu

salam sume readers
hurm cerita nie mcm geli gelaman ckit nak cerita tapi sweet memory yg nur nak ingt :)
semalam encik abon amik dan kteorg gi dinner la dekat old town..
tggu mamat nie sorg kan setengah jam mmg membara ler rasa kata 6.30 amboi2 kalo kita lambat tak sampai 15 minit komain begegar dunia nie dia marah huhh..

oke la dia dah smpi tgk muka i mcm kerang busuk dia cakap la kenapa masam nie eh boleh tanya mahu la tak menyirap mmg kena la bahasa jiwa bangsa dgn i encik abon pun cakap kan dah msj cakap lewat lpe amik helmet.. lagi la bengang tgk tuh sedih helmet kita lupa bawak pastuh lupa lagi yg pagi tadi kita dah cll tak bwk hp kat ofis tgk la bertapa mmg dia tak ingt i T___T
dah smpi old town kan biasala i pun membebel la saya nie kan sakit jiwa dgn awak nie tau sume nyer pasal saya lpe tekanan perasaan tau(smpi mcm tuh sekali) tuh tak masuk kalo ada anak ntah anak mana satu pun tak ingt sabar jer la dan jawapan dia hurm dah kawin lain

dan start la benda yg sweet dan kelakar nnt kan kalo kawin kan kita ada anak2 saya nak pggl dieorg pggl awak ibu *pitam*
eh apa plak saya nak dieorg pggl saya mama boleh la eh
hurm mama tuh gedik la saya tak suka pggl ibu la saya sukan rasa mcm best jee
eh tapi saya suka kan saya mmg gedik pun sesuai la hahahah
hurm oke kita osom nak(ala binatang yg keluar kolam la batu la burung la )
dalam proses osom nie aku mmg gelak smpi nak pecah perut sbb i main tipu dan dia pun main tipu jgak hahaha
dan akhir nyer i la menang apa lagi muka terus bersinar-sinar hahaha

dan masih lagi bergado pasal mama ker ibu (biasala dua2 pun sengal tak nak mengalah)
hehehehe
oke last sekali encik abon mengalah dan dia cakap oke la mama pun mama la tapi nama anak saya bg eh
jeng jeng jeng
mmg tak ar ala apa plak saya dapat sbb saya menang kalo nak kita bertarung lagi la(sengal)
ah tak kira
eh saya tak suruh kira pun..ala boleh la saya dah fkir pun mcm iskandar dgn apa ntah lpe
ish awak tak nak klasik la letak danial ker moden ckit

ha encik abon tuh mmg klasik kan (-__-")
i dgn encik abon mmg manusia yg berbeza dari sume nyer la minat hobi mcm2 lagi
dan apa yg dia suka kadang2 i pun terpengaruh mcm bola dlu kalo cakap pasal bola pelis la tak layan cbe skang kalo kelantan menang mmg berlagak habis dgn encik abon sbb dia selangor hehheh..kira bola i boleh layan ler hurm dia ialah i suka ajr dia makan bnda yg tak pernah cbe dan jadi fav i hehehe dan tempat makan i jer la pilih kalo dia pilih i buat pekak jer hehehe dan dia layan kan jer tuh yg syok hehehe

tuh la dalam relation ship kteorg i nie asyik duk fikir mcm mana kteorg nak capai kata sepakat yg membawa berkat sbb slaloo nyer sepakat tapi mcm tak berapa berkat kalo tak i sakit hati tak pun dia sakit hati hehehe maybe kteorg slaloo bertolak ansur eh silap dia yg slaloo bertolak ansur so i harap kteorg akan cbe untuk sentiasa bertolak ansur untuk decided apa pun

paling benci apa tau bila bincang pasal tunang opss terlepas plak hehehe tak ler nie pun perbincangan yg berangan jgak mcm dekat atas sbb cita rasa tak sama mcm mane huh
walaupun i kadang2 bincang dgn encik abon pasal benda2 future mcm nie tapi i tahu jodoh di tangan tuhan jgn nak berharap setinggi gunung nnt takut kecewa smpi meroyan sapa yg susah ha???
oke la nak chow dah
pape pun selamat meroggeng dia hujung minggu oke
babai

6 comments:

Pinky Pixie said...

so suwitt.. hihi. jngn jd mcm yatie nnti, bncta mcm nak rak bncang kawen bagai, last2 putus.. meroyan smpai skang x habis.. 3 tahun lebih kott.. kihkih

Tengku Puteri said...

emmm..pnggil umi la...heee...

YOUsoF said...

Hehehe.. jauh dah pikir sampai ke situ kan korang. Moga semuanya dipermudahkan..

Mama ke ibu ke mummy ke mak ke.. Yang dapat jadi penjaga yang baik dan penyayang.. ;)

cik nur said...

pinkie pixie :hurm nur serahkan pada jodoh walaupun kte kdg2 ckp pasal bnda yg serius mcm nie tp nur pun ckp dkt dri sendiri dgn izin nyew insyallah.

cik nur said...

tengku putri: akan dipertimbangkan hehehe :)

cik nur said...

ucop:thanks ya ucop doakan kami yg terbaik yaa :)