Thursday, June 9, 2011

Pertama kali jumpa bakal mak mentua hehe *larikkkkkk*

salam sume readers
nie nak cerita first time jumpa mak encik abon dan encik abon bawak i gi jumpa mak dia pun cara dia mmg terbaik la sbb sebelum tuh dia mmg pernah la ajak jumpa mak dia tapi mcm ajak2 ayam jer heheheh so i cakap la bukan masa nyer lagi pun bar jer 6 bulan couple jer kot rasa mcm eh awal lagi ler dan i rasa dia pun cari jalan mcm mana nak jumpa mak dia kot dan akhir nyer i la yang terkena sabor jer la(-___-")

tgh naik motor kan ttba awk singgah plaza idaman jap boleh tak nak beli cd game la hurm i pun oke la..pastuh dah parking sume naik ting 1 beli cd sume sekali keluar dia kata jom jap pergi sana tgk2 jap so dah tgk2 tuh ingt kan nak balik dah la kan sekali dia jalan terus jer eh eh i tanya nak pergi mana tapi dalam hati jer la kan tapi kan time tuh dah terdetik kot ntah dia nie nak bawak pergi kedai mak dia habisla kali nie pape mmg redha ler yg tak best tuh kan mmg tak bg peluang lansung fikir nak pakai baju apa nak cakap apa eh bila jumpa time tuh jantung berdegup lelaju tanya jgak eh awak nak pergi mana nie??dia wat dekk jer jalan dan i pun ikut la dia dekat berlakang dia


dan mmg betul dia bawak gi kedai mak dia dan time tuh takkan nak lari kan ngadap jer la apa yang penting senyum tuh harus la cuak jangan kata la time tuh rasa nak guling-guling jer sbb perasaan bercampur baur la dalam hati siap la awak cubit2 nnt siap la(perempuan garang)hahaha kesimpulan nyer sume nyer berjalan lancar borak2 mak dia baik(bukan puji bodek tau) slim walaupun anak 3 bab nie mmg adore oke wanita yang kuat berusaha sbb mak dia ada pernigaan sendiri dan pernigaan nie pun sebab kan usaha gigih dia dan mula dari bawah tau kuat kerja mak dia mmg kuat kerja sbb tuh boleh jadi business woman yg berjaya heheh

yg best apa tau mula2 mmg mak dia pggl i kinah hurm kinah nie mmg nama paggilan dekat umah tapi lama2 tukar dia pggl kakak sbb encik abon adalah anak yg pertama dan yg best nyer adik2 encik abon adalah perempuan kteorg kadang2 jadi geng buli encik abon hahahha kadang2 tuh i tgk wayang dgn dia famili dia sekali makan pun mcm tuh jgak dan i hepi sbb rasa mcm ada lagi satu famili dan sume baik dan i harap ukuwah antara kami akan kekal insyallah

lpas jer balik dari jumpa mak dia kan encik abon ada cakap lelaki kalo dah bawak perempuan gi jumpa mak dia makna nyer dia dah serius tau dan dia pun buat muka serius dan i cakap eleh yela tuh padahal dalam hati suka >___< hehehe
dan masuk tahun nie i dah jarang jumpa mak dia cz encik abon pun busy jer dgn dia punya business pastuh i plak dgn kerja part time dgn kelas memandu untuk masa dri sendiri pun rasa mcm tak der jer :( tpi sabtuh nie insyallah i dah booking encik abon siap suruh bawak jumpa mak dia yela i duduk KL encik abon duduk GOMBAK kalo tak dgn encik abon i mmg takkan smpi sana tak tahu nak naik apa lagi kan redha jer la


so mcm mana pengalaman korg plak dan dekat ats nie mak encik abon waktu nie kat kedai dia kalo nak tempah baju boleh ler :D
thanks yaa korg sbb baca i bebel banyak2 mcm nie eh :) babai hehe

4 comments:

Lizzie Yasmin said...

pertama kali jmpa bakal mak mertua, dia tgh koma, kira nasib lar kn... hehehe

nie dia dh baik, tak jmpa2 pun... tak der masa nk kene fly.

Dlm koma brani lar.. hahaha

Cik Puan Bunga said...

Bestnya cik nur!

I takde ah pengalaman macam tu (T__T)

sedih. sob sob.

cik nur said...

lizzie :komain kan dalam koma lagi kau

cik nur said...

kak bunga :hurm tak der pengalaman cari la
tak per banyakan berdoa insyallah yer :)