Wednesday, July 20, 2011

Amboi kuang hajaq hang noh hang mai aloq setaq aku putaq kepala hang hehehe

salam sume readers
hurm mcm mana hari korg oke tak??
aku hurm aku still lagi teruskan hidup cuba lupakan sejarah hitam tuh still lagi kuatkan hati nie tak nak fikir kalo fikir ja menangis so dah tak nak menangis dah aku kan strong hehe bak kata encik abon..dekat ofis aku nie mcm2 despatch yg dtg dan bermacam perangai ada tuh baik jaa peramah siap buat lawak lagi ada plak yang gatal nak mampos bila aku jumpa yang gatal2 nie rasa nak transfrom diri nie jadi lelaki kejap supaya dieorg tak jadi nak miang ker malas aku nak layan ada tuh yang tak cakap apa dah cop terus jer bla ha mcm nie aku suka senang kerja aku..ada tuh yang baik jer tanya leklok sume aku pun senang ler hati nak menjawab..

sepanjang aku kerja kat sni hari nie baru aku jumpa despatch yang tak berbudi bahasa lansung (-__-") mcm nie situasi
budak tak tahu adab :kak dtg nak collect cek
cik nur gojes waklu heheh: hurm nak collect dari siapa??
budak tak tahu adab:dari ain
cik nur gojes waklu heheh:betol ker dari ain nie
budak tak tahu adab:ye la siapa lagi

oke tak per la aku pun panggil la ain kebetulan dia ada dekat bawah sbb ada opening untuk sirim audit dia pun dtg berkerut ha collect cek??lepas dia tgk surat tuh eh tak la nie mcm dari aini jer ha kan aku dah tanya elok2 betol ker tak ha nie betol sgt la kan dah salah org sengal betol budak tak tahu adab nie..

tak habis lagi dah siap sume aini pun dah keluar dia amik stapler aku tanpa minta izin ttba ubat habis dia bg dekat aku maksud nyer dia nak suruh aku letak ubat oke la aku pun letak ubat tuh sekali dia dah pakai letak balik terus bla tak cakap terima kasih pun amik dah la tanpa izin pastuh thanks pun tak cakap keret plak tuh dah la dtg tempat orang ish sabar jer la aku dengan budak sekarang nie tak reti nak beradap dengan orang yang lebih tua ker..

ish tak pernah lagi aku rasa jumpa manusia mcm nie ish kang ttba jadi bf adik aku terkenan dengan sepupu2 aku ker ish mmg tak ar terus aku reject tak koser aku..pasal budak tak beradap nie terus aku tak ada mood dah..

kesimpulan tak kira lelaki ker perempuan ker aku rasa budi bahasa tuh penting lagi dengan orang yang lebih tua ker yang tak tua ker ha baru la boleh menjadi bakal menantu yang dicari eh ttba plak kan hahah

pape pun have anice day and babai oke :P




7 comments:

zOeY zAu YaH said...

x pe..untk diri sendiri kita ajr supaya hormatkn org x kira tua atau muda.saya selalu gak jd..yg muda x hormat saya nih yg tua.skt hati btl.

aTy _faRed~ said...

peon memang macam tu ar.. dah biase jumper yang weng macam tu... derang may be nak sangat cepat sampai luper adab sopan kat opis orang lain..huhu

zOeY zAu YaH said...

atau depa tensen keje? haha mcm2 lah.

aLieF si Muncung ManiS said...

ketuk je kepala dia...lepas tu bagi sikit ceramah kat dia...hehe

enyheartsdiamond said...

kan seronok kalau setiap org di dunia ini bersopan-santun dan berbudi bahasa.. paling kurang pun, kalau berselisihan, senyum lah kan :)

Zainab said...

Mgkin bdk tu tgh ada mslah dgn gf dia kot...hahahahah

cik nur said...

zoey :hurm tahu tak per sabar jer la dah datang dekat tempat org ish
aty :nur tak pernah lagi jumpa peon mcm nie first time yg lain omke jer hehehe
alief :kalo boleh ketuk dah ketuk pun tapi takut plak cik nur kena debik hahaha
eny:tuh la tapi tak sume rog mcm tuh kan..
zainab :tuh la tapi dia plak bg masalah dekat org lain bukan dia jer ada probs s control emosi lagi bgus dari lepaskan dekat org :)