Tuesday, July 19, 2011

Terfikir nakk berhenti kerja la??

salam sume readers
kalo di ikut kan hati rasa mcm nak berhenti kerja la maksud kerja mcd tapi ngah berfikir2 lagi
well kerja mcd dah sebati dengan hidup aku mcm since aku umur 18 smpi la skang 22 tahun dah so dan sbb aku nak berhenti ialah aku sekarang dah penat lagi nak kerja 7 hari tanpa non stop adakah sbb ini faktor ketuaan ker apa aku tak pasti hehehe

kdg2 aku dengan encik abon nie sibuk saja cari duit kaya nya tidak jgak apakah??tak per la yang penting aku dengan dia berusaha kan??antara sebab lain sekarang kan dah pindah macd baru enviroment dia lain tak hepi mcm mcd pertalin street aku tak sebahagia di pertaling street mcm mana??aku dah cuba nak sesuaikan diri dgn enviroment baru dah 2 bulan dan dalam 2 bulan mie tiap kali nak dtg kerja tuh mcm tak hepi pastuh rasa malas nak gila2 punya malas see bertapa aku tak suka nyer well paksa diri buat benda tak suka pun tak boleh jgak kan so bila buat kerja tuh mcm tak ikhlas boleh..

dulu mcd lama kan i ada rasa cinta rasa mcm ssh nak lepas rasa sayang sangat sekarang nie babai jer la ada aku kisah mcm tuh la..lagi pun custemor dekat mcd baru nie adalah ramai lagi dari mcd lama tahu huhh aku tak larat perangai crew2 dia mcm mana eh??hurm oke mmg la oke tapi mulut laser mmg puaka betul huhh

bukan apa jap lagi kalo mulut aku pun puaka jgak tak suci dah la hati aku dan aku tak nak la duk bermusuh-musuh nie tak suka tau hehehehe..tapi kan sebernanyer kan aku serba salah la nak berhenti mcm mana tak boleh nak buat keputusan la tak per la aku akan fikir masak2 pastuh nilai baik buruk yang mana satu lagi banyak..tapi aku rasa berhenti hurm fikir balik hurm tak jadi la berhenti hehehe mesti bingung kan korg ye la pape pun korg doa kan la yg mana terbaik untuk nur eh :)

oke take care yaa babai

4 comments:

wanie said...

wani rasa buat masa ni cik nur jgn berhenti dulu mcd tu. takpe cik nur. brsabar je lah dgn suasana kt mcd baru tu. mana tahu ada hikmahnya bila cik nur bersabar kan? :) bukan keje non stop sbb nak kaya, tapi utk kperluan cik nur dgn famili jugak. tkpelah brkorban masa sikit kan :)

nik rosmawati said...

nik pun rasa nak resign jea.tp fikir sapa nak bantu suami kan.keje gak la walaupun dah bosan ..huhu

cik nur said...

wanie :hurm nur dah cuba jgak wanie adalah dalam masa 2 bulan jgk nur bersabar tapi dah tertanggung lagi tapi kalo gaji mcd nie tak ada nur boleh tumpukan perhatian dekat gaji dan OT dekat ofis ler pape pun thanks yaa wanie cz bg advise hehe
comel jerr hehehe

cik nur said...

nik rosmawati :hehehe tuh kalo nik resign ada jgak suami kalo nur jawapan nyer makan pasir ler hehe