Wednesday, January 19, 2011

Bila awal tahun jer mesti fikir ada ker bonus???

hai readers
bagi orang yang berkerja mcm i nie la kan bila awal2 tahun dah fikir pasal bonus la adjusment la kenaikan gaji la mcm2 tapi sbrnanyer tepulang la rezeki yang allah bagi rezeki kan mcm company i tahun nie dgr mcm takder bonus tapi dgr plak mcm ada tapi ckit tapi bg nur tak der la mengharap sgt kalo dapat tuh alhamduliah rezeki kalo tak dapat tuh makna nyer tak der rezeki la kan tapi i yg best mcd tiap2 tahun dapat bonus heheheh walaupun tak banyak mana tapi alhamdulilah membantu la jgak wat2 tampal yang mana bocor kan heheheh..tapi kalo yang mana student tuh mesti ngah tggu duit PTPTN ler jgn membazir yer adik2 guna kan la sebaik-baik nyer..kalo yang mana dapat durian runtuh tuh untung ler eh tapi jgn dilupakan pada yang memerlukan kalo boleh bersedekah la ckit kan lebih baik tapi kadang2 i pn lupa jgak bila dah senang..next week dah gaji tapi barang yang nk beli tuh dah mcm2 duk set kat dalam pale hotak nie heheheh tapi i nie walaupun skang poket ngah kering kontang tapi alhamdulilah ada jer rezeki lain yang datang i bersyukur jer tau tapi apa yang penting sok cuiti k korg dgr tak cuti so bleh la i berehat-rehat bersenang-lenang ler dekat atas katil hehehehehe tapi part yang tak syok ialah sok nyer dahada exam lesen L eh benci jer kalo cuti kena bukak buku hehehehe..
skang nie i kat ofis ngantuk plak lepas2 luch minum kopi pn tak jalan nie huhuhuhu pape korg sume selamat bercuti sok eh
babai ^__^

9 comments:

YOUsoF said...

Kalau dapat bonus jangan lupe belanje family first.. ;)

Tak sire lagi sok cuti ke tidak.. agak tak syiok kan..

cik nur said...

ucop:mmg pn ingt nk berlanje famili makan ^__^
sok cuti mahu tido jer hehehe

Ariannalissa82 said...

Hohoho..bonusssss satu kemestian..baru semangat kerja..Sabar tunggu next week ni...Hihihihi...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

belanja l0llyyyyyyyyyyyyyy tu kal0 dapat b0nus !

Heidi Shafiq said...

byk minum air masak baru la x ngntok.. jgn minum air ade gula.. :)

cik nur said...

Ariannalissa82 : hurmtuh la tapi tgk jgak kalo ada rezeki kan :D

cik nur said...

miss lolly :kalodapat insyallah tapi kan tggu nur balik kelantan dlu hahahaha

cik nur said...

heidi shafiq : hurmdah cbe pn tuh pn tahan kejap jer pastuh ngantuk lagi hehehe

Amirrah Zawani said...

ptptn dapat tpi mcm tak cukup je.. hehe!! boros2.. cik nur meh blanja saya.. heee :D