Thursday, January 13, 2011

Duit Tabung $____$

Salam sume readers
wewit korg2 sume c-hat kalo nur jgn di tanya c-hat or tak..
cz c-hat2 jer makin bam bam lagi ado la hehehehe asal i bahagia sudah la yang lain tuh ada aku kisah miahahaha
urm i nk tanya korg ada tak menabung lagi mksd nyer simpan duit kat dalam tabung dah tak korek2 smpi waku nya baru korg pecah kan ye la cz i nie tua2 baru la kumpul duit dalam tabung skang baru rasa best nyer time nk pecah kan tabung excited ko nie kalo ker 2 i pecah banyak simpan duit syilling jer bila dah pecah i simpan2 satu paket 10 ringgit dan tukar kat kedai pastuh br boleh simpan bank..dlu kecil2 i jarang nk kumpul duit dalam tabung nie cz apa yang umi bagi tang tuh jer la yang ada dan ckup2 untuk duit berlanjer i jer cme bila dapat duit raya tuh banyak masuk tabung haji tuh jer la kalo nk menabung ni tak der la skang nie tak tahu la knape buang tabiat nk menabung hehehe maybe rasa seronok nk pecah tabung tuh kot..tuh yang skang kalo jumpa duit syiling 5 sen dekat umahpn kutip jer masuk tabung kalo dlu tuh kan tak heran der setakat 5 sen jer..


ha nie hasil arituh i pecah kan tabung dapat la dalam 40 ringgit sblum nie pecah tabung dapat ada la dalam 50 ringgit suka tau kalo kumpul2 ttba ada 4 ker 5 juta oke fine jer smpi berjuta-juta tuh over dah tau i nie kan hahahaha..ha i ada tabung lagi satu iaitu tabung nuffnang hehehe yang nie kalo dapat 0.25 sen rasa nk buat kenduri kesyukuran dah tau hehehe..pape pn rezeki kat tangan allah cume kita jer kena berusaha kan :P
so i tgh berusaha la nie sape2 yang rasa diri dia rupawan dan jelitawan kelik la nuffnang i uolls dan hanya tuhan jer yang akan membalas nyer tapi kalo nk i balas kelik bgtau ler dekat shoutbox tau :P
BABAI korg
TAKE CARE muaxh(beribu-ribu lemon)

7 comments:

Lizzie Yasmin said...

baru nk activ kan tabung tuk azam tahun baru... hehehe
tabung sebelum nie dah penuh, tp amik masa 2 tahun.. hehehe.. tp penuh ngan 1 sen..

Amirrah Zawani said...

dulu kecik2 ada la tabung..
sekarang takda pulak.. hehe!!
tp dulu2 adek i suka curi duit tabung i. =_=

enyheartsdiamond said...

dah lama tak menabung :|

cik nur said...

lizzie yasmin :ha mula la menabung nnt dapat hasil nyer eksited tau :)

cik nur said...

mirra : a'ah sme ladgn nur suka korek duit tabung tuh yang tak pernah penuh :)

cik nur said...

eny :hehehe maybe u can start balik menabung huhuhu

YOUsoF said...

Hehehe.. Teringat dulu koerk tabung bentuk kelapa semata² nak g bandar ngan kawan.. ;D

Sekarang tak buat da tabiat korek tabung ni hehe.

same² kita menabung tuk masa depan yang gemilang.. ;)