Tuesday, January 18, 2011

Rindu merindu dan berdikari sendiri

salam sume readers
korg mcm mna life sekarang oke ka ko jaa??
hehehehe
dlu kan i nie jenis duk bergantung dekat boyfriend
blik kerja jer yang i tahu dia mesti dah ada dekat bawah tggu i tapi kalo i yg tggu dia habisla mengamuk jer kerja..
pastuh ckp jer awak jom kita pergi makan tom yam encik abon pn bawak jer la nk wat camane layan kan jer dah sayang kan..
lepastuh ada jer aktiviti awak jom teman gi shopping bla bla bla bla..
kalo encik abon tak boleh amik dari tempat kerja kan mula merajok kat luar cakap tak per la..
padahal hati wuwuwuwu sedih jaa nk balik naik public transport
tuh tak masuk lagi dgn kerenah-kerenah yang lain tapi dia oke jer layan jer kerenah i yg mcm2 nie..tapi smpi satu masa dia nk berniaga so dia akan busy dgn kerja and dia punya busniess la..bila dia balik kerja kena trus pergi pasar malam berniaga so mmg tak der masa nk jumpa ker or pape la kalo time kerja pn tak boleh nk msj2 sgt cz dia kena settle kan kerja cpat baru dia bole berniaga pn cepat la kan..time tuh mula la i rasa mcm ssh nk naik public transport balik biler encik abon busy so tak der masa untuk i mula i rasa mcm encik abon dah tak syg kan i la dah fikir bukan2 dia ada perempuan lain la mcm2 ler..walaupun dia dah try explain tapi i tak pham2 so kteorg gadi berulang-ulang kali taku suka tahu tak..kteorg hampir nk putus gak beberapa kali serius tau sedih jer rasa tapi jodoh kteorg kuat kot so bila masing2 dah cool baru la bincang balik ha mcm tuh la..
time tuh i just fikir nk jadi couple yang normal yg lain mahu gi date makan2..jalan2 kat tasik mcm dlu.. pergi try kedai makan yang berlainan jenis makanan best jaa..tapi start tahun baru i rasa hubungan i dgn encik abon berjalan dgn lancar maybe i dah boleh terima perubahan dekat dalam hubungan kteorg dan encik abon plak sentiasa berusaha untuk spent time dgn i..perangai i plak dah tak mcm dlu kalo encik abon lambat i dah tak marah mcm budak2 cume perli2 ckit tuh ada la tuh ada la itu pn tgk keadaan la kalo hujan i tahu biasala jalan jem kan so takkan la nk marah kan baik wat milo panas bg dia minum mesti dia lega..yup kteorg jarang mesej tapi yang penting tiap2 pagi mesti dia cll dan waktu tgh hari or petang i akan cll kejap dan bila petang i smpi umah mesti i bgtau dia yg dah smpi umah kalo tak mesti dia akan cll punya ^___^




nie la last pic i makan dgn dia dekat kedai nie perkena tom yam..mmg fav kteorg makan dekat tomyam dekat sni..nie pic tahun lepas so agak lmer gak la kteorg tak kuar berdate dekat sni makan perkena tomyam tapi pelik kan i tak der la bising2 ker apa maybe skang i pn busy dgn kelas gitar and nk siap sedia untuk exam lesen L kan..

ha nie ler last date kteorg date yang di pggl date la jumpa gi tgk wayang tapi time nih tak berapa nk mesra sbb kteorg tgh ada masalah kan..so skang i lebih berdikari dah tak harap encik abon kalo benda i boleh settle sendiri i akan settle sendiri tapi kalo tak kdg2 i mintak tlong dia jgak..mmg la banyak bnda i tak bersame dgn dia kan cth nyer shopping sama2 gi tgk wayang.berjoging la gi jalan2 dekat tasik la windu mmg ka windu kan tapi skang nie keadaanya dah tak smer mcm dlu kan kena la paham part yg hepI ckit la kan i dah tak bergantung sgt dgn encik abon dah tiap kali encik abon busy i akan ada lebih masa untuk chill dgn kawan2 i kan :P
banyak jgak la kebaikan bila kteorg dah jarang jumpa antara nyer bila keluar date kan i akan lebih menghargai masa bila i dgn dia :) ..kenapa plak wat entri nie jer ttba eh sbb kan i windu dia la apa lagi hehehe
thanks eh dgr i pot pet
babai
take care


p/s : tak sabar nk tggu gaji..poket tgh kering nih (-__-")

6 comments:

Amirrah Zawani said...

semoga terus bahagia..
biasalah.. mesti kdg3 ada salah paham.. kita pandai handle lah kan :D

~cik tiram~ said...

bagus la lau cik nur dah lebih memahami...mesti encik abon sayang lebehhhh ni...
hehe....moga bahagia salu..taw...
^^

cik nur said...

mirra : hurm btol tuh tapi nk amik masa jgak la kan :)

cik nur said...

cik tiram : hurm tuh la harap2 la bahagia2 slalo..cik tiram pn sme nur harap cik tiram pn hepi2 slalo :D

YOUsoF said...

Betul tu.. Masing² lagi saling memahami insyaAllah korang lagi happening.. ;D

cik nur said...

ucop :thanks yer ucop harap2 begitu la hehehe