Wednesday, January 5, 2011

Bila nak kawin ???

salam sume readers
^____^
uish rasa sejuk plak eh dah la asyik bersin2 jer risau tau kot2 nk selsema or demam :(
topik best nk cter pasal kawin nk dgr tak??
act mcm nie kalo dikutkan tahun nie i dah umur 22 tahun kalo gi weeding kawan2 kan mesti tanya ko bila lagi???
padahal i nie bukan anak dara tua ker apa
rilkes la baru 22 tau bukan 32 ish ntah apa la nk di sibukan pasal kawin ntah???
eh ckup tak suka btol kalo nk jawab soalan mcm nie tau kalo stakat sorg dua tak per nie asal jumpa jer tanya lagi2 kalo yang dah kawin tuh la nk i join the club la tuh hahaha..tapi wat masa terdekat nie tak der la kot sbrnanyer byk benda yang nk wat dan tak terfikir lagi pasal kot nak kawin ker pape la..merancang tuh ada la tapi pape pn kuasa di tangan allah kan..
lagi pun kalo perkahwinan tanggung jawab besar serius i tak sedia lagi nk pikul wei..kalo dulu parents i pn bising2 jgak cz kteorg kerap berjumpa tapi skang dah tak cz ye la i dah jarang nk ber date dgn encik abon ye la busy kata nya..oke fine skang dah nampak hikmah nya :) see my parents tak bising2 nk suruh kawin ker apa ker..sbrnanyer kalo dikutkan bukan dieorg nk sgt i kawin cpat2 tapi sbb mulut org dekat2flat i tuh tahu2 jer la kan..banyak sgt yang jaga tepi kain orang lain sedangkan sendiri punya terburai..
agak nya la kalo dah kawin nnt tanya bila nak dapat anak?? bila dah ada anak plak nk tambah anak??? apakah???haish letih ler nk menjawab..korg ada menerima pengalaman mcm i tak share ckit
babai

7 comments:

Amirrah Zawani said...

hahaha!!
sabar je lah cik nur..
kdg2 i pun rimas kalo org asyik tnya ja.. nti kalo kita dah nak kawen kita bagi tau lah kan.. sibuk bebenar dorg kan.. :)

~cik tiram~ said...

huuu.orang selalu tanye2 cenggitu...sukati kita la kan nak kawen bile.hehe.
relaks2.cik nur muda lagi...heee..

cik nur said...

cik tiram : org akan tanya bila attend wedding huhh

cik nur said...

mirra : ha btol kan mirra pn kena jgak eh :) mmg sibuk jer kan hehehe

YOUsoF said...

hehe so kena pandai² la sediakan jawpan tuk soklan yang kerap muncul tu ye.. ;D

Kalau dah sampai jodoh, sampai jugak kan.. hehe

cik nur said...

ucop : hurm tuh la jawapan tuh mg dah ready cme penat nk jawab bnda sme yg berulang :)
hurm ucop punya jodoh plak mcm mana ???

YOUsoF said...

Nak buat camne.. kena plan baik² la kan, moge dapat naik pelamin cepat. hehe

hmm camne nak kate ek.. jodoh di tangan Tuhan. kita cube yang terbaik je. ;)